معاون اول رییس‌جمهور خواستار تسریع در روند راه‌اندازی «شبکه ملی اطلاعات» شد؛

ادعای رفع سوءظن شهروندان به اینترنت ملی

گروه سیاسی
کدخبر: 545540
معاون اول رئیس‌جمهور خواستار تسریع در راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات شد و دولت ادعا کرد که سوءظن شهروندان نسبت به اینترنت ملی تا حدودی رفع شده است.
ادعای رفع سوءظن شهروندان به اینترنت ملی

جهان‌صنعت- دولت میان حق شهروندان به دسترسی آزاد و بی‌قید و شرط به داده‌ها و اطلاعات و امنیت جامعه، دومی را انتخاب کرده است. این گزاره‌ای است که فاطمه مهاجرانی در قامت سخنگوی دولت و در جریان نشست مطبوعاتی روز سه‌شنبه همین هفته خود مطرح کرد.

او که به پرسشی درباره قطعی گاه‌وبیگاه اینترنت پاسخ می‌داد، در حالی تاکید کرد که «رویکرد دولت از ابتدای روی کار آمدن، اینترنت آزاد بود و دولت باوری بر اینکه اینترنت را قطع کند، ندارد» اما در ادامه گفت: «آنچه شاهد بودیم، تعدادی از پهپادها که مردم را مورد اصابت قرار می‌دادند، از طریق اینترنت کنترل می‌شدند و نیاز بود برای حفظ امنیت مردم به اینترنت ملی روی بیاوریم و البته بعد از دوران بحران به اینترنت بین‌المللی برگشتیم. مسلما یکی از موضوعات مهم برای دولت کنترل درست جریان اطلاعات برای منتقل کردن روایت درست است. طبعیتا بین آزادی اخبار و امنیت مردم همه مورد دوم را انتخاب می‌کنند.»

با این همه اما اگرچه ممکن است برخی ناظران این دست محدودیت‌ها را در شرایط حساس بپذیرند، آنچه در روزها و هفته‌های گذشته بار دیگر مورد نگرانی جامعه مدنی و افکار عمومی است، بحث «اینترنت طبقاتی» و «اینترنت ملی» است. بحثی که حالا عملا به سطح دولت نیز رسیده است.

چنان که سخنگوی دولت در بخش دیگری از نشست مطبوعاتی خود به‌نحوی به دفاع از «اینترنت طبقاتی» پرداخت و گفت: «طبیعتا اگر خبرنگاری نیاز دارد، اینترنت او اینترنت آزادتری باشد باید به او داد» اما آنچه به‌مراتب بیش از توجیه «اینترنت طبقاتی» از سوی دولتی‌ها موجب نگرانی افکار عمومی شده، اصرار دولت بر حرکت فوری و جدی به ‌سمت «اینترنت ملی» است. نکته‌ای که مسعود پزشکیان در حالی در جریان نشست غروب سه‌شنبه شورای‌عالی فضای مجازی به‌نحوی تلویحی اشاره کرد که دیروز محمدرضا عارف تعارف در این بحث را کنار گذاشت و صراحتا از این سخن گفت که «هرچه سریع‌تر باید به مرحله ارائه خدمات از طریق شبکه ملی اطلاعات برسیم.»

بدین ترتیب رییس‌جمهور در جریان نشست اخیر شورای‌عالی فضای مجازی، به یادآوری مسوولیت‌ها و وظایف خطیر این شورا در ارتقای کیفیت خدمات در این عرصه و رفع دغدغه‌های امنیتی به‌ویژه در شرایط حساس کنونی اشاره و بر لزوم بازنگری اساسی در صیانت فیزیکی و چندلایه از داده‌های کشور تاکید کرد و این موضوع را از اولویت‌های ضروری در حکمرانی فضای مجازی دانست. این در حالی بود که محمدرضا عارف نیز روز گذشته در نشست «شبکه ملی اطلاعات» با تاکید بر اینکه «ما تا به امروز هم در حالت جنگی هستیم»، گفت: «در این شرایط ما باید در کوتاه‌مدت در حوزه سایبری، توانایی خود را ارتقا داده و حداقل هم‌عرض دستاوردهای موشکی شویم.»

عارف سپس با بیان اینکه «باید برای شبکه ملی اطلاعات کار بیشتری کرد تا این شبکه بدون اتکا به جای دیگر، خدماتش را ارائه کند»، گفت: «هم‌اکنون از موانع اجتماعی و سیاسی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات هم عبور کرده‌ایم.»

عارف در حالی گفته «پیش از این در بخش‌هایی از جامعه، به شبکه ملی اطلاعات با سوءظن نگریسته می‌شد ولی اکنون این دیدگاه تا حدودی اصلاح شده» که روشن نیست با استناد به کدام افکارسنجی و نظرسنجی عمومی به این نتیجه رسیده که شهروندان دیگر به اینترنت ملی سوءظن ندارند!

وب گردی