26 - 11 - 2019
احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف بستنی کیلویی و پنیر تبریزی
میزان- رییس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: استفاده از شیرهای نجوشیده در تولید پنیر تبریزی و بستنیهای کیلویی و قیفی دستگاهی، ویروس تب مالت را به افراد منتقل کرده و منجر به شیوع بیماری در شهرها میشود.
محمدحسین عزیزی در خصوص هشدار نسبت به شیوع تب مالت در کشور گفت: مصرف لبنیات سنتی از جمله اصلیترین عامل انتقال تب مالت است. بر این اساس استفاده از شیرهای نجوشیده و پنیرهای تولید شده توسط شیر باز و سنتی، ویروس تب مالت را منتقل کرده و فرد مصرفکننده را آلوده به بیماری میکند.
او در ادامه خاطرنشان کرد: فصل بهار شرایط برای شیوع ویروس تب مالت فراهم است بنابراین رعایت نکات بهداشتی در این فصل امری ضروری است. درحالی که مصرف محصولات لبنی سنتی همچون پنیر تبریزی و شیرهای کیلویی در شهرها، به عاملی برای انتقال بیماری از روستاها به شهر تبدیل شده است.
رییس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران اعلام کرد: نجوشاندن شیر محلی و مصرف آن در هر نوع فرآیند غذایی، ویروس تب مالت را به راحتی منتقل میکند. بنابراین با حرارت دادن شیر در فرآیند تولید ماست، ویروس تب مالت از بین رفته و احتمال انتقال بیماری از طریق ماست کاهش مییابد.
عزیزی همچنین عنوان کرد: استفاده از شیرهای سنتی و کیلویی در تولید انواع بستنیهای سنتی، زغالی، اسکوپ و قیفی دستگاهی که به صورت دستی و خارج از کارخانههای پاستوریزه تولید میشود، مقرون به صرفه است. بنابراین به علت عدم توجه تولیدکنندگان این نوع بستنیها نسبت به حرارت دادن شیرهای مورد استفاده در این مواد خوراکی، ویروس تب مالت به فرآورده تولید شده منتقل شده و مصرفکنندگان را بیمار میکند.
رییس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران تصریح کرد: با توجه به افزایش شیوع ویروس تب مالت در فصل بهار و هشدارهای اخیر وزارت بهداشت نسبت به افزایش تعداد افراد مبتلا به این بیماری توصیه میشود در شرایط فعلی از خوردن شیر، پنیرهای باز و تبریزی، بستنی سنتی، قیفی دستگاهی و انواع اسکوپها خودداری شود.
عزیزی در ادامه گفت: در حال حاضر بسیاری از مردم بر اساس تصورات اشتباه مرسوم شده مصرف لبنیات سنتی را مفیدتر از محصولات لبنی کارخانهای و پاستوریزه میدانند و بر این عقیده پافشاری میکنند که استفاده از محصولات ارگانیک میتواند فواید لبنیات را بیش از محصولات کارخانهای به بدن منتقل کند در حالی که استفاده از لبنیات سنتی ناقل ویروس تب مالت بوده و سلامت جامعه را به خطر میاندازد.
او در پایان اضافه کرد: نگهداری پنیر در آب و نمک برای بیش از ۱/۵ ماه احتمال انتقال ویروس تب مالت را در این محصول کاهش میدهد براین اساس استفاده از نمک در تولید پنیر نمیتواند به طور صددرصد این ویروس را نابود کرده و منجر به تایید سلامت مواد غذایی شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد