آل‌رسول: پیش‌فروش ارز عمق بازار آزاد را کم کرد

سایت خوان
کدخبر: 546207
نایب رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و صنعت احداث اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه سامانه پیش‌فروش ارز؛ ابزاری برای مدیریت نوسانات است گفت: این سامانه توانسته انتظارات نوسانات قیمت ارز را به ویژه در دوره‌های بحرانی سیاسی و نظامی کاهش دهد.
آل‌رسول: پیش‌فروش ارز عمق بازار آزاد را کم کرد

جهان صنعت، سهیل آل‌رسول روز یکشنبه اظهار داشت: عملکرد و دستاوردهای مثبت سامانه پیش‌فروش ارز نسبت به دوره قبل از راه‌اندازی آن کاملا محسوس است؛ این سامانه توانسته انتظارات نوسانات قیمت ارز را به ویژه در دوره‌های بحرانی سیاسی و نظامی کاهش دهد و عمق بازار آزاد ارز را کم کند که به مدیریت بهتر نرخ ارز کمک کرده است.

نایب رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و صنعت احداث اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: سامانه پیش‌فروش ارز بانک مرکزی که در مرکز مبادله ایران فعالیت می‌کند ابزار مهمی برای مدیریت نوسانات قیمتی در بازار است.

وی با اشاره به پایداری شبکه بانکی در طول جنگ ۱۲ روزه و عدم ایجاد اختلال گسترده در این شبکه مالی و اقتصادی کشور گفت: روزهای بحرانی جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی با ایران، مصادف شده بود با پایان ماه که با خروج گسترده مردم از شهرها به ویژه تهران، بنگاه‌های اقتصادی تلاش کردند حقوق پرسنل و مستمری‌بگیران را به موقع پرداخت کنند؛ اگر شبکه بانکی پایداری لازم را نداشت و خدمات پیوسته ارائه نمی‌کرد، علاوه بر مشکلات مالی، آرامش روانی مردم نیز از بین می‌رفت و حمایت معنوی از بخش دفاعی کشور کاهش می‌یافت.

آل‌رسول عنوان کرد: عملکرد شبکه بانکی، به جز دو بانک که به دلیل هک سرورهای اصلی دچار مشکل و اختلال شدند، بسیار مثبت بود که البته بانک‌های سپه و پاسارگاد هم با تلاش سیستم مدیریت بانکی دولت توانستند با رفع عمده مشکلات خود به چرخه سیستم بازگردند.

وی ابراز کرد: حتی در بنگاه‌های اقتصادی بزرگ نیز مشکلات چک‌های بانکی محدود بود و معافیت‌های ناشی از چک‌های برگشتی که در آن دوران توسط بانک مرکزی ابلاغ شد، به بهبود شرایط کمک کرد. طبیعتا این معافیت و زمان دادن برای حل مشکل چک‌های برگشتی که به دلیل جنگ حادث شده بود توانست آرامش روانی خوبی را در بازار ایجاد کند و بسیاری از مشکلات را برطرف سازد که جای تقدیر دارد.

افزایش ذخایر طلا؛ رویکردی مثبت در بحران‌ها

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه از سال گذشته، بانک مرکزی با جدیت به افزایش ذخایر طلا پرداخته است گفت: بسیاری از صاحب‌نظران اقتصادی آن را رویکردی مثبت و مؤثر می‌دانند. بی‌تردید تنوع‌بخشی به منابع مالی و پشتوانه‌های بانک مرکزی می‌تواند در شرایط تحریم یا جنگ، مشابه تجربه کشورهایی مانند چین و روسیه، به عنوان راهکاری مؤثر مورد استفاده قرار گیرد.

آل رسول بار دیگر عملکرد دولت و بانک مرکزی در دوران جنگ تحمیلی را نمونه‌ای موفق از مدیریت بحران اقتصادی دانست و گفت: این رویه می‌تواند درس‌های ارزشمندی برای آینده کشور داشته باشد.

منبع: ایرنا

وب گردی