آبخوانهای کشور نحیف شدهاند

جهان صنعت– سخنگوی صنعت آب گفت: برداشت از آب زیرزمینی سرجمع برای همه مصارف ۴۴میلیارد مترمکعب در سال است که این میزان کمی کاهش داشته و این کاهش به دلیل مدیریت ما نبوده بلکه آبخوانها نحیف و عمق آبخوانها و چاهها بیشتر شده است.
عیسی بزرگزاده درباره اجرای برنامه سازگاری با کمآبی اظهار داشت: نشستهای سازگاری با کمآبی با قدرت در استانها جلو میرود. دو جلسه اخیر برای اصفهان و حوزه دریاچه ارومیه و به ویژه سد بوکان برگزار و تصمیمات خوبی اتخاذ شد و باز هم برگزار خواهد شد. برنامهریزیهایی به تفکیک هر استان داریم که در مورد آب زیرزمینی و مصارف آن در کشاورزی و شرب و بهداشت و صنعت، چگونه برنامه کاهش و مدیریت مصرف داشته باشیم تا به تسکین فرونشست کمک کنیم.
وی افزود: اکنون آنچه مهم است کارگروههای استانی سازگاری با کمآبی است زیرا برنامهها تدوین شده و کارگروهها باید با حضور استانداران فعال شوند، نواقصی در این بخش وجود دارد که باید ابزار لازم را به کار بگیرند تا صرفهجویی رخ دهد. در هر حال باید در بخش کارگروههای استانی فعال شویم و برداشت آب را کنترل کنیم.
سخنگوی صنعت آب گفت: برداشت از آب زیرزمینی سرجمع برای همه مصارف ۴۴میلیارد مترمکعب در سال است که این میزان کمی کاهش داشته اما این کاهش به دلیل مدیریت ما نبوده است به دلیل این بوده که آبخوانها نحیف و عمق آبخوانها و چاهها بیشتر شده است. وی تاکید کرد: رقم ۴۴میلیارد مترمکعب برداشت از آبهای زیرزمینی براساس برنامه هفتم توسعه باید به حدود ۷/۳۶میلیارد مترمکعب برسد.
بزرگزاده در ادامه خاطرنشان کرد: همه برداشتهای غیرمجاز از چاههای غیرمجاز نیست، بسیاری از چاههای مجاز نیز اضافه بر پروانهها برداشت میکنند که ما باید ۱۵میلیارد مترمکعب آن را کنترل کنیم. بهگفته وی؛ بیش از ۱۵۰میلیارد مترمکعب در چند دهه گذشته از منابع آب زیرزمینی استاتیک مصرف شده که این رقم نگرانکننده است زیرا باعث شده در بیش از ۳۵۰ دشت فرونشست داشته باشیم.
منبع: ایلنا