صادرات طلای امارات رکورد زد

جهان صنعت – صادرات طلای امارات در سال ۲۰۲۴ میلادی از مرز ۵۳میلیارد دلار گذشت. این حجم عظیم از طلا به چه کشورهایی رفته و کدام اقلام محبوبیت بیشتری داشتند.
به گزارش یورونیوز، وبسایت تحلیلی دادههای تجارت جهانی «ترید ایماکس در تازهترین گزارش خود اعلام کرد که امارات عربی متحده در سالهای ۲۰۲۵–۲۰۲۴ میلادی توانست بیش از ۵۳میلیارد دلار طلا صادر و جایگاه خود را در میان برترین کشورهای صادرکننده طلا در جهان تثبیت کند. امارات با قرار گرفتن در یک موقعیت جغرافیایی مهم که سه قاره آسیا، آفریقا و اروپا را بههم وصل میکند، به یک مرکز مهم تجارت طلا در جهان تبدیل شده است. البته این تجارت فقط به گردشگران و خریداران معمولی در بازارهای پرزرق و برق دوبی محدود نمیشود، بلکه خریداران بزرگ بینالمللی هر ساله میلیاردها دلار طلا از امارات خریداری میکنند.
انواع طلاهای صادراتی از امارات چه هستند؟
صادرات طلای امارات به شکلهای مختلفی انجام میشود که شمشهای طلا در صدر آنها قرار دارند. در سال ۲۰۲۳ میلادی ارزش صادرات شمشهای طلا به ۸/۵میلیارد دلار رسید. پس از آن سکههای طلا با ۷/۴میلیارد دلار، جواهرات با ۸/۳میلیارد دلار و گرد و پودر طلا به ارزش ۷۱/۲میلیارد دلار قرار گرفتند.
سایر اقلام صادراتی طلا از امارات شامل بولیون (قطعات طلای طبیعی) به ارزش ۸۶/۱میلیارد دلار، ضایعات طلا به ارزش ۵۷/۱میلیارد دلار، قطعات طلا به ارزش یک میلیارد دلار، فلزات با آبکاری طلا به ارزش ۹۰۰میلیون دلار، ورق طلایی به ارزش ۸۰۰میلیون دلار و سنجاق سینههای طلایی به ارزش ۷۰۰ میلیون دلار بودهاند.
چه کسانی طلای امارات را خریدند؟
براساس دادههای منتشر شده، صادرات طلای امارات بیشتر به ۱۰شریک تجاری عمده متمرکز بوده است:
سوییس در صدر این فهرست قرار دارد و در سال۲۰۲۳ میلادی طلایی به ارزش ۷۶/۴میلیارد دلار از امارات وارد کرده است. محصولات اصلی صادراتی به سوییس شامل شمشهای طلا، طلای جواهرسازی، پولکهای طلا، طلای صنعتی و پودر طلا بودهاند.
بریتانیا در رتبه بعدی قرار دارد و حدود ۶۵/۳میلیارد دلار طلا خریداری کرده که عمدتا شامل قطعات طلا، بولیون، سکه، سنجاق سینه و دستبند بوده است.
هند که از دیرباز شریک اقتصادی مهمی در تجارت طلا برای کشورها بوده، خودش در سال ۲۰۲۳ میلادی طلایی به ارزش ۸۷/۲میلیارد دلار از امارات وارد کرده است. تمرکز اصلی این واردات بر اقلام آبکاری شده با طلا، ظروف پوششدار و محصولات آلیاژی طلا مانند ترکیبات طلا-نقره و طلا-پلاتین بوده است.
هنگکنگ با واردات ۴۵/۲میلیارد دلار طلا از امارات در جایگاه بعدی قرار دارد؛ این واردات عمدتا شامل جواهرات دارای گواهی، قطعات الکترونیکی آبکاری شده با طلا، قابهای تزئینی و مجسمهها بوده است.
ترکیه نیز به ارزش ۸۶/۱میلیارد دلار طلا از امارات خریداری کرده است که تقاضای آن بیشتر برای رنگهای مختلف طلا مانند طلای زرد، سفید، رزگلد و سیاه همچنین سکهها بوده است.
در ادامه این فهرست، موارد زیر قرار دارند:
سنگاپور با خرید ۸۴/۱میلیارد دلار طلا، بیشتر جواهرات حکاکی شده و فیلیگری و انواع آلیاژهای طلا را وارد کرده است.
کویت با واردات ۵/۱میلیارد دلار، بازار خوبی برای گردنبندها، دستبندها، انگشترها و آلیاژهای طلایی دارد.
بحرین با واردات یک میلیارد دلار، طلای پولکدار، قطعات طبیعی همچنین ساعت و مجسمه وارد کرده است.
قطر با خرید ۹۰۰میلیون دلار طلا، عمدتا طلای خام، نیمهخام و طلایی با تزئین مروارید را وارد کرده است.
چین با واردات ۸۰۰میلیون دلار طلا، بیشتر مجسمههای طلایی، شمشهای برنددار، کالاهای بازیافتی و سکهها را خریده است.
چشمانداز روشن امارات در بازار طلا
شورای جهانی طلا تاکید کرده که امارات همچنان یکی از بازیگران اصلی بازار طلای جهان است. این موفقیت به دلیل سیاستهای تجارت آزاد، زیرساختهای پیشرفته حملونقل و بازارهای پررونق فروش طلا است که امارات را در زمانهای آرامش و نوسان بازار، تامینکنندهای مطمئن کرده است.
با تغییرات تقاضا و نوسان قیمتها در بازار جهانی، فهمیدن مسیرهای صادرات طلای امارات به ما کمک میکند تا نهتنها روندهای تجاری بلکه تحولات سیاسی و سرمایهگذاری که روی تورم و ترجیحات خرید جواهرات تاثیر میگذارند، بهتر درک کنیم.