روزهای خوب در انتظار «بیتکوین»؟

جهانصنعت– با وجود جنجال تعرفهای آمریکا، رکود قریبالوقوع، جنگ و انتظارات زیاد از سیاستهای مناسب در حوزه رمزارزها و ذخیره استراتژیک آنها با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، دادههای پلتفرم «تردینگ ویو» نشان داد کل ارزش بازار رمزارزها در شش ماه گذشته، با افزایش ناچیز ۳درصدی، به ۲۷/۳تریلیون دلار رسیده است. بیتکوین در شش ماه اول سال ۲۰۲۵، به میزان ۱۳درصد رشد داشته و اتریوم ۲۵درصد سقوط کرد و سولانا نیز حدود ۱۷درصد کاهش یافت. با وجود شروع نه چندان خوب بازار رمزارزها در سال جاری، برخی تحلیلگران فضای لازم برای افزایش مجدد قیمت رمزارزها را پیشبینی کردند. جوئل کروگر، استراتژیست بازار در گروه «المکس» گفت که جولای از نظر تاریخی، ماه قدرتمندی برای رمزارزها بوده و از سال ۲۰۱۳ به طور متوسط ۵۶/۷درصد بازده در این ماه داشته است. کروگر گفت: وارد دورهای میشویم که به طور سنتی بازده قویتری داشته است و با توجه به اینکه نیمه دوم سال به طور تاریخی سودهای بزرگی را به همراه داشته، وضعیت کلی بازار همچنان دلگرمکننده است. وی همچنین تاکید کرد که روند استراتژی ذخیره رمزارزها به طور فزایندهای فراتر از بیتکوین گسترش مییابد و شرکتها اعلام کردند که قصد دارند داراییهای دیجیتالی مانند اتریوم را جمعآوری کنند. تحلیلگران «کوینبیس» نیز چشمانداز مثبتی برای رمزارزها در نیمه دوم سال ارائه کردند که ناشی از پسزمینه مطلوب اقتصاد کلان، کاهش احتمالی نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا و افزایش شفافیت نظارتی با قانونگذاری برای استیبلکوینها و ساختار گستردهتر بازار رمزارزها است. با این حال تحلیلگران «بیتفینکس» هشدار دادند که چند ماه آینده میتواند بدون دستاورد باشد. آنها در گزارش خود اعلام کردند سه ماهه بعدی که از ماه جولای آغاز میشود، از نظر تاریخی ضعیفترین دوره برای بیتکوین بوده و از سال ۲۰۱۳ به طور متوسط در این دوره، فقط ۶درصد افزایش قیمت داشته است. سایت کویندسک گزارش کرد، تحلیلگران خاطرنشان کردند این همان زمانی خواهد بود که میانگین نوسانات کاهش یافته است و به نظر ما بر ادامه روند قیمتی محدود برای مدت طولانیتر میافزاید.
واریز ۲۰هزار دلار «بیتکوین» به آدرس «ساتوشی»
یک کیف پول ناشناس بهتازگی ۲۰هزار دلار بیتکوین به آدرس معروف ساتوشی ناکاموتو، خالق مرموز بیتکوین ارسال کرده است. این انتقال که شامل ۱۸۵/۰بیتکوین بود، در ۳۰ژوئن توسط پلتفرم آرخام اینتلیجنس شناسایی شد و بزرگترین واریزی به آدرس ساتوشی در چهار ماه اخیر محسوب میشود.
این آدرس که همان آدرس ماینینگ بلاک جنسیس بوده، هماکنون حدود ۱۱۷میلیارد دلار بیتکوین را در خود جای داده است. این بیتکوینها از زمان ناپدید شدن ساتوشی در سال ۲۰۱۱ بدون هیچگونه برداشت یا جابهجایی باقی ماندهاند. تحلیلگران معتقدند تراکنش اخیر یا اشتباهی ناشی از برداشت از یک صرافی بوده یا اقدامی عمدی برای ادای احترام به بنیانگذار ناشناس بیتکوین از سوی یکی از کاربران قدیمی این شبکه. در گذشته هم موارد مشابهی از واریز به آدرسهای ساتوشی رخ داده است. دادههای تاریخی نشان میدهد برخی از این تراکنشها تا بیش از یک میلیون دلار ارزش داشتهاند. بسیاری از این واریزها به برداشت از صرافیها نسبت داده شده و به نظر میرسد ناشی از خطاهای کاربری بودهاند. کارشناسان میگویند هرگونه انتقال دارایی از آدرسهای منتسب به ساتوشی میتواند شوکی بزرگ به بازار وارد کرده و توجه جهانی را به خود جلب کند.
موج جدید سرمایهگذاریها روی «اتریوم»
شرکت «بیتماین» اعلام کرده که با جذب سرمایهای بالغ بر ۲۵۰میلیون دلار، قصد دارد استراتژی خزانهداری خود را به طور ویژه روی اتریوم متمرکز کند و به یکی از بزرگترین دارندگان عمومی این ارز دیجیتال تبدیل شود. این سرمایهگذاری که ترکیبی از وجه نقد و رمزارز بوده، قرار است در خرید مستقیم اتریوم و پشتیبانی از فعالیتهای استیکینگ و دیفای در اکوسیستم اتریوم به کار گرفته شود. این معامله خصوصی که بیش از ۵۵میلیون سهم به قیمت هر سهم ۵/۴دلار را شامل میشود، اوایل ماه جولای و پس از دریافت تاییدیههای قانونی تکمیل خواهد شد. توماس لی، بنیانگذار فاندستریت و رییس هیاتمدیره بیتماین حضور سرمایهگذاران معتبر در این معامله را نشانه همگرایی رو به رشد بازارهای مالی سنتی با حوزه کریپتو میداند. در میان سرمایهگذاران، شرکتهای مطرحی مانند پنترا، فالکون ایکس، کراکن و گلکسی دیجیتال حضور دارند که همکاری آنها در توسعه استراتژی خزانهداری بیتماین نقش کلیدی خواهد داشت. بیتماین با این حرکت قصد دارد جایگاه ویژهای در میان بزرگترین دارندگان اتریوم به دست آورد و نقش فعالی در بازار این ارز دیجیتال ایفا کند.