دستگاه های مورد نیاز لبنیاتی + هزینه راه اندازی

کدخبر: 478679
محصولات لبنی به‌دلیل نقش مهم و گسترده‌ای که در سفره خانواده‌ها دارند، از پرتقاضاترین مواد غذایی تولیدی محسوب می‌شوند. به همین دلیل، انتخاب شغل لبنیاتی (تولید لبنیات و عرضه آن) می‌تواند فرصتی عالی برای کسب درآمد و سودآوری در حجم بالا باشد. بااین‌حال، باید به این موضوع نیز دقت داشت که چنین کسب‌و‌کاری علاوه‌بر تجربه

محصولات لبنی به‌دلیل نقش مهم و گسترده‌ای که در سفره خانواده‌ها دارند، از پرتقاضاترین مواد غذایی تولیدی محسوب می‌شوند. به همین دلیل، انتخاب شغل لبنیاتی (تولید لبنیات و عرضه آن) می‌تواند فرصتی عالی برای کسب درآمد و سودآوری در حجم بالا باشد. بااین‌حال، باید به این موضوع نیز دقت داشت که چنین کسب‌و‌کاری علاوه‌بر تجربه و مهارت به دستگاه های لبنیاتی مختلفی هم نیاز دارد. به همین دلیل، قصد داریم به معرفی و بررسی مهم‌ترین دستگاه‌های موردنیاز در یک لبنیاتی بپردازیم و به هزینه‌های خرید و راه‌اندازی آن‌ها نیز اشاره‌ای داشته باشیم. همچنین، در پایان نیز یکی از بهترین مجموعه‌های تامین‌کننده دستگاه‌های لبنی را به شما معرفی خواهیم کرد.

آشنایی با مهم‌ترین دستگاه های لبنیاتی در یک مغازه لبنیاتی

یک محصول لبنی باکیفیت، مراحل مختلفی را پشت‌سر می‌گذارد تا به دست مشتری برسد. امروزه برخلاف دهه‌های گذشته، کیفیت مواد غذایی رشد زیادی داشته و انتظارات مشتریان نیز بالاتر رفته است؛ بنابراین، نمی‌توان با چند دستگاه معدود و ساده به کیفیت مناسب و سودآوری بالا رسید؛ مخصوصا اگر بخواهید محصولاتی متنوع عرضه کنید. در ادامه، برخی از مهم‌ترین دستگاه‌هایی که در این شغل به آن‌ها نیاز خواهید داشت، ذکر شده است.

دستگاه‌های فرآوری شیر

شیر پایه تمام لبنیات است و اولین گام در راه‌اندازی فروشگاه لبنیاتی، فرآوری آن برای نگه‌داری، فروش یا تولید سایر محصولات لبنی است. برای فرآوری، نگه‌داری و آماده‌سازی این محصول به‌منظور تولید سایر فرآورده‌ها، به دستگاه‌ها و تجهیزات زیر نیاز دارید:

دستگاه پاستوریزه‌کن شیر

شیر پاستوریزه‌کن با کمک حرارت، تمامی باکتری‌ها و سایر میکروارگانیسم‌های موجود در شیر را تا حد زیادی از بین می‌برد. دستگاه های لبنیاتی همچون شیر پاستوریزه‌کن، امکان نگهداری شیر را به مدتی طولانی‌تر فراهم می‌کنند و فرآیند پاستوریزه‌سازی با این وسیله ممکن است به‌صورت سریع یا کند باشد.

دستگاه جداساز کره و خامه

برای تولید ۳ محصول مهم یعنی خامه، کره و شیر کم‌چرب به دستگاه جداساز کره و خامه نیاز دارید. کره و خامه سالیان سال با لوازم لبنیاتی سنتی تولید می‌شدند، اما امروزه با وسایل صنعتی و نوین، هم کیفیت محصول حفظ می‌شود و هم مشکلات مصرف انرژی کاهش می‌یابد. دستگاه جداساز با استفاده از نیروی گریز از مرکز، چربی شیر را جدا می‌کند و کره یا خامه را (براساس نوع دستگاه) تحویل می‌دهد. البته گفتنی است که کره را می‌توان از ماست نیز تهیه کرد. کره برگرفته‌شده از ماست متمایل به رنگ سفید و کره برگرفته‌شده از خامه شیر متمایل به رنگ زرد است.

سایر دستگاه‌ها

دستگاه های لبنیاتی مذکور از ضروری‌ترین موارد محسوب می‌شوند، اما برای بهبود کیفیت کار به وسایلی مثل مخزن حمل و نگهداری شیر، شیردوش صنعتی یا شیرسردکن هم نیاز خواهید داشت.

دستگاه‌های تولید ماست

پس از شیر می‌توان ماست را پرمصرف‌ترین محصول لبنی در سفره مردم جهان دانست. برای تهیه ماست نیز به وسایل مهمی احتیاج خواهید داشت که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

مخزن تخمیر

مخزن تخمیر که در یک دسته‌بندی جامع‌تر به آن پروسس تانک یا پاتیل شیر نیز گفته می‌شود، یک مخزن دوجداره یا سه‌جداره است که برای گرمادهی به شیر و آماده‌سازی مراحل بعد استفاده می‌شود. قابلیت سه‌جداره بودن این وسیله با تنظیم دما و رطوبت از طریق لایه دوم، شرایط مناسبی برای فعالیت باکتری‌های مفید ایجاد می‌کند. البته برخی مدل‌ها خود دارای تجهیزات گرم‌کننده یا سردکننده هستند.

همزن مواد

برای ترکیب کردن مواد مختلف درون ماست به‌صورت یکنواخت و بهداشتی یک همزن مخصوص نیاز دارید که از دستگاه های لبنیاتی رایج و پراستفاده (مخصوصا برای زمانی که حجم فراوانی شیر و مایه داشته باشید) است. این دستگاه بنابر نوع نیاز شما با سرعت‌های مختلفی فرآیند هم زدن را انجام می‌دهد.

دستگاه ماست پرکن (دستگاه بسته‌بندی)

یکی دیگر از مهم‌ترین دستگاه‌هایی که به‌واسطه آن، هم نکات بهداشتی در بسته‌بندی محصول رعایت می‌شود و هم سرعت پر کردن ظروف حاوی ماست بالاتر می‌رود، دستگاه ماست پرکن است. این دستگاه‌ها تنوع به‌شدت بالایی دارند که هر نمونه نیز قابلیت‌های خاص و ویژه خود را دارد؛ بااین‌حال، نیازی نیست لزوما گران‌ترین و پرزرق‌و‌برق‌ترین مدل موجود را خریداری کنید.

گرمخانه ماست‌بندی

طراحی گرمخانه معمولا شبیه یخچال‌های فروشگاهی ایستاده است که ظرف ماست درون آن قرار می‌گیرد تا با پخش حرارتی یکنواخت، فرآیند ماست‌بندی و سفت‌ شدن مایع ترکیبی صورت پذیرد. این دستگاه و فرآیند آن، در شیرین ‌شدن و مزه ‌گرفتن ماست نقشی حیاتی دارد. بنابراین، در تهیه این دستگاه های لبنیاتی باید دقت کافی را داشته باشید. همچنین، گفتنی است که بعد از شکل گرفتن ماست و عبور از این مرحله، باید آن را سریعا درون یخچال مخصوص قرار دهید.

دستگاه‌های تولید پنیر

پنیر نیز همچون ماست، از پرفروش‌ترین محصولات موجود در یک مغازه لبنیاتی به‌شمار می‌رود و تولید آن علاوه‌بر مهارت و تجربه، نیاز به دستگاه‌های خاصی دارد. برخی از این دستگاه‌ها عبارت‌اند از:

دستگاه تولید پنیر

دستگاه تولید پنیر که ممکن است با نام‌هایی مثل لخته‌ساز یا کوارک‌ساز نیز شناخته شود، اولین و مهم‌ترین وسیله در شغل لبنیاتی برای تهیه پنیر با استفاده از ترکیب شیر و سایر مواد لازم است. این دستگاه با افزودن آنزیم‌هایی خاص لخته‌های پنیر را در شیر ایجاد می‌کند.

دستگاه برش پنیر

از لوازم لبنیاتی سنتی و مدرن می‌توان به دستگاه کاتینگ یا برش پنیر اشاره کرد. این دستگاه های لبنیاتی با ایجاد برش‌هایی موازی و دقیق، از له ‌شدن پنیر جلوگیری می‌کنند و یک برش صاف و زیبا روی لخته ایجادشده اعمال می‌کنند تا فرآیند بسته‌بندی راحت‌تر انجام گیرد. استفاده از دستگاه‌های غیرتخصصی یا وسایلی مثل چاقو می‌تواند دقت و کیفیت برش را کاهش دهد.

دستگاه پرس پنیر

چه قبل و چه بعد از برش پنیر ممکن است بخواهید محصول خود را فشرده‌تر کرده یا روی آن شکل خاصی اعمال کنید. این کار با استفاده از دستگاه پرس امکان‌پذیر است که می‌تواند بنابر نیاز شما، فرآیند پرس کردن را در طی مدت‌زمان مشخصی انجام دهد.

دیگر دستگاه‌ها

برای سرعت بخشیدن به کار خود و همچنین بهبود کیفیت کار می‌توانید از دستگاه نمک‌زنی، دستگاه جداکننده مایع، دستگاه سردکن، دستگاه بسته‌بندی (مخصوص پنیر) و یا دستگاه همزن به‌عنوان دیگر دستگاه های لبنیاتی استفاده کنید. اگر بخواهید پنیرهای متنوعی تولید کنید یا حجم تولیدات خود را بالا ببرید به چنین دستگاه‌های نیاز خواهید داشت.

وسایل جانبی مهم

تا اینجا به معرفی مهم‌ترین وسایل لازم برای تهیه محصولات پرداخته شد. اما به‌جز این موارد به دستگاه‌ها، ابزارها و وسایل جانبی دیگری هم نیاز دارید که به ترتیب اولویت و اهمیت معرفی خواهند شد.

سیستم تصفیه آب

آب نقش مهمی در مراحل مختلف تولید یک محصول لبنی دارد؛ اما باید بدانید که وجود آب سالم و بهداشتی نه یک انتخاب بلکه یک ضرورت است. همچنین، باید سیستم تصفیه آب را متناسب با حجم نیاز خود تعیین کنید.

سردخانه مناسب

ازآنجایی‌که به‌مرور مشتریان شما بیشتر می‌شوند و متعاقبا تولیدات هر محصول نیز افزایش پیدا می‌کند، به یک سردخانه صنعتی مناسب برای نگهداری محصولات تولیدی خود نیاز خواهید داشت. درواقع سردخانه از مهم‌ترین دستگاه های لبنیاتی است که ابعاد و اندازه‌های متنوعی متناسب با نیاز شما دارند.

تجهیزات آزمایشگاهی

این مورد شاید از نظر بسیاری از افراد مهم نباشد، زیرا تصور می‌کنند وزارت بهداشت و آزمایشگاه‌های غذایی تحت نظارت آن، وظیفه بررسی محصول شما را دارند تا مشکلات احتمالی در آن رویت شود. اما اگر می‌خواهید از کیفیت دائمی محصول خود مطمئن شوید، بهتر است یک نمونه تصادفی از هر سری تولیدات خود را آزمایش کنید.

در خرید تجهیزات موردنیاز به چه مواردی دقت کنیم؟

همان‌طور که گفته شد، در کسب‌وکار لبنیاتی، تجهیزات نقش مهمی در کیفیت محصولات تولیدشده ایفا می‌کنند. باید دقت داشته باشید که خرید تجهیزات، وسایل و دستگاه‌های موردنیاز برای راه‌اندازی مغازه لبنیاتی باید براساس معیارهای زیر انجام گیرد:

نیازسنجی دقیق

پیش از شروع کار، ابتدا ابعاد مغازه لبنیاتی و ابعاد کارگاه (محل تولید) خود را مشخص کرده و براساس آن، میزان تقریبی تولیدات و گنجایش موردنیاز هر دستگاه را انتخاب کنید تا نه در آینده نزدیک مجبور به خرید دستگاه های لبنیاتی جدید شوید و نه در ابتدای کار هزینه‌های هنگفتی روی دوش شما قرار گیرد.

انتخاب بهترین تولیدکنندگان

در گام بعدی، باید مشهورترین و پرطرفدارترین دستگاه‌های بازار را متناسب با نیاز خود تهیه کنید. در انتخاب هر دستگاه می‌توانید از سایر فعالان و هم‌صنفی‌‌ها راهنمایی بخواهید یا اینکه از طریق اینترنت، شاخص‌ترین برندها را انتخاب کنید.

استعلام قیمت و خرید

در گام سوم، پس از آنکه تحقیقات و بررسی‌های فنی به پایان رسید، سعی کنید متناسب با بودجه فعلی، اولویت‌های تولید و معیارهای شخصی مختلفی که دارید، اقدام به خرید دستگاه‌های موردنیاز کنید. بسته به لوازم لبنیاتی سنتی یا مدرن، ممکن است هزینه‌های شما متفاوت باشد.

آشنایی با فراسردکاران؛ مرجع تخصصی خرید دستگاه‌های تولید لبنیات

در این مطلب، با مهم‌ترین دستگاه‌ها و تجهیزات لبنی آشنا شدیم. حالا بد نیست در ادامه نگاهی به فراسردکاران داشته باشیم. شرکت فراسردکاران فعالیت خود را از سال ۱۳۸۰ درزمینه دستگاه های لبنیاتی و تجهیزات سرمایشی مواد غذایی مختلف آغاز کرده است. این مجموعه با بیش از ۲۰ سال سابقه در این حوزه، ضمن تولید دستگاه‌ها و ابزارهای مختلف، به‌عنوان یکی از برترین برندهای تولید وسایل و تجهیزات لبنیاتی شناخته می‌شود.

از موفقیت‌های بارز این مجموعه می‌توان به کسب رضایت بسیاری از تولیدکنندگان محصولات لبنیاتی اشاره کرد که شامل دامداران، لبنیاتی‌ها، تولیدکنندگان محصولات غذایی سنتی و فروشگاه‌های مختلفی در این حوزه است. اگر شما نیز برای شروع کار تولید محصولات لبنیاتی نیاز به وسایل و دستگاه‌های مختلفی دارید، پیشنهاد می‌کنیم به وب‌سایت farasardkaran.com مراجعه کرده و محصولات مختلف آن را بررسی کنید. برای دریافت مشاوره رایگان پیش از خرید نیز می‌توانید با شماره تلفن ۰۲۱۵۶۳۹۱۶۲۳ تماس حاصل فرمایید.

این مطلب توسط جهان صنعت نوشته نشده و انتشار آن به منزله تایید محتوا نیست

سایت خوان