12 - 10 - 2024
نمرات بورس در هفته سوم مهر
«جهانصنعت»- معاملات بازار سهام از ابتدای هفته سوم مهر تحت تاثیر ریسکهای سیستماتیک بود و محدودیت یک درصدی دامنه نوسان نیز نتوانست جلوی تشدید عرضه را بگیرد. این موضوع سبب شد تا بیش از هزار و 400میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شود. کندل هفتگی شاخص کل بسته شد و مشخص کرد که با وجود دامنه یک درصدی نوسان، میانگین قیمت سهمهای بزرگ بازار در این هفته کاهش یافته است، به نحوی که شاخص کل طی پنج روز کاری این هفته با کاهش 83/0درصدی از تراز 2میلیون و 114هزار واحد در پایان هفته گذشته، به 2میلیون و 97هزار واحد رسیده است. این روند در سهمهای کوچک بازار نیز دیده شد و شاخص هموزن در این هفته با کاهش حدود 5/0درصدی به تراز 696هزار واحدی رسید.
متوسط حجم معاملات خرد به 6/4 میلیارد برگه سهم رسید
طی پنج روز معاملاتی سومین هفته مهرماه، متوسط روزانه حجم معاملات خرد سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی به 6/4میلیارد برگه سهم رسید.
میانگین ارزش معاملات خرد به 311/2 میلیارد تومان رسید
کاهش حجم معاملات، میانگین ارزش معاملات خرد سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی را نیز پایین آورد، به طوری که میانگین هفتگی این رقم 2هزار و 311میلیارد تومان است.
4/1 همت پول حقیقی از بورس خارج شد
در نهایت باید گفت شدت روند نزولی سهمهای بازار، تراز پول حقیقی هفتگی را منفی کرد و طی پنج روز کاری بیش از هزار و 400میلیارد تومان پول حقیقی از سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی خارج شده است. این روند در روز دوشنبه وخیمتر از سایر روزهای هفته بود و بیش از 690میلیارد تومان پول از بورس خارج شده بود. بررسی و مقایسه بازدهی صندوقهای سرمایهگذاری بورس در هفته سوم مهر 1403 نشان میدهد «اعتماد هامرز» در این هفته پربازدهترین صندوق بازار سرمایه از نظر دارایی بوده است.
کارشناسان بازار سرمایه همواره توصیه میکنند افراد غیرحرفهای با استفاده از روشهای غیرمستقیم، در این بازار سرمایهگذاری کنند. بر این اساس، سرمایهگذاری در صندوقهای متنوع بازار سهام که بنا بر میزان ریسکگریزی و ریسکپذیری افراد دستهبندی شدهاند، راهکار ورود غیرمستقیم به بازار محسوب میشود. عملکرد و بازدهی این صندوقها اثری مهم در کلیت بازار سرمایه دارد و از این رو، ارزیابی آنها برای سرمایهگذاری موضوعی بااهمیت به شمار میرود. بر همین مبنا، در این گزارش صندوقهایی معرفی شدهاند که در هفته سوم مهر، بیشترین بازدهی هفتگی را برای سرمایهگذاران خود به ارمغان آوردهاند. نگاهی به بازدهی نمادهای بازار سهام در هفته سوم مهر نشان میدهد، سهم «فنافزار» با رشد 6درصدی پربازدهترین و «تپسی» با کاهش 5درصدی کمبازدهترین سهم بازار در این هفته بودهاند. بررسی معاملات بازار سهام در هفته سوم مهرماه نشان میدهد، سهم فنافزار با رشد 6درصدی بهترین عملکرد را میان سهمهای بازار داشته است. وشهر، خفولا، کرومیت و آپ نیز افزایش قیمت داشتند و دیگر سهمهای پربازده این هفته بودهاند.
کمترین بازدهی نمادهای بازار سهام
در طرف مقابل سهم تپسی در این هفته کاهش قیمت 5درصدی را تجربه کرد و در ابتدای لیست کمبازدهترینها قرار گرفت. کیا، حکشتی، کماسه و دفارا نیز دیگر سهمهایی بودند که کاهش قیمت نسبت شدیدی را پشتسر گذاشتند.
احتمال ریزش بیشتر گروه بانکی با کاهش تقاضا
شاخص صنعت بانکداری طی یک هفته اخیر، بیشتر از شاخص کل بورس کاهش یافت و پیشبینی میشود هفته آتی را با منفیهای بیشتری پشتسر بگذارد. شاخص گروه بانکی طی یک هفته اخیر به میزان 25/1درصد کاهش یافت و از محدوده ۸۹۳۷واحد به ۸۸۲۱واحد رسید که با توجه به ریزش 4/2درصدی در دو هفته گذشته، به نظر میرسد این هفته کمی اوضاع آرامتر بود. ارزش بازار کل صنعت بانکداری در بورس به مبلغ ۴۴۹هزار میلیارد تومان و ارزش معاملات آخرین روز معاملاتی هفته اخیر به مبلغ ۱۲۸میلیارد تومان است که وضعیت نابسامان گردش نقدینگی بورسی را نشان میدهد.
شاخص صنعت طی یک ماه اخیر با میزان رشد ۷درصدی، دومین بازار مثبت و بالاتر از کل بازار بورس بود اما در هفته معاملاتی که گذشت، بیشتر از شاخص بورس افت کرد.
سود خالص گروه بانکی طی یک هفته اخیر به مبلغ ۱۰۵۰میلیارد تومان برآورد شده است و با نسبت قیمت به سود خالص سالانه
(P/E ttm2.6) یکی صنایع برتر از لحاظ سودسازی و ارزندگی است. بانکیها هفتمین صنعت بزرگ بورس هستند که جمعا ۶درصد از ارزش بازار کل بورس را به خود اختصاص دادهاند و بانکهای ملت، پاسارگاد و تجارت بیشترین ارزش بازار صنعت را به خود جذب کردند. بانکهای تجارت، صادرات، ملت و رسالت به ترتیب، پایینترین P/S و بانکهای ملت، تجارت و اقتصاد نوین هم پایینترین P/E گذشتهنگر را دارند که به منزله کیفیت بالای فعالیت، سودسازی و ارزندگی شرکت است.
هفته گذشته تحلیل نمودار شاخص صنعت بانکداری را آپدیت و خاطرنشان کردیم که زیر مقاومت اساسی ۹۴۹۰واحد قرار دارد و واکنش منفی به این سطح مقاومتی محتمل خواهد بود. از آن تحلیل به بعد شاخص به میزان 5/3درصد کاهش را تجربه کرده و در حال حاضر در محدوده ۸۸۲۱واحد قرار دارد که پیشبینی میشود حداقل تا محدوده ۸۴۰۰واحد ریزش ادامهدار باشد. حجم معاملات کاهش یافته اما همچنان اثر هیجانات فروش را خواهد گذاشت و احتمال دارد نواحی ۷۹۰۰ و ۷۷۰۰واحد نیز لمس شوند. اگر مقاومت گفته شده شکسته شود، سقف تاریخی به عنوان هدف اصلی در دسترس خواهند بود، در غیر این صورت تا وقتی که ارزش معاملات و فشار تقاضا پایین باشد، ریزش را محتملتر میدانیم که در این حالت، حمایت معتبر ۷۳۰۰واحد محدوده خرید کمریسکتری خواهد بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد