21 - 12 - 2024
فعالسازی توکن حاملهای انرژی در دستور کار قرار دارد
سنا- علی نقوی، مدیرعامل بورس انرژی ایران، به تشریح ابزارهای این نهاد برای کاهش آلایندگیها در مسیر توسعه پایدار پرداخت و اعلام کرد: دولت نباید صرفا به جنبه درآمدی مالیاتهای آلایندگی توجه کند چراکه هزینههایی که دولت باید بابت بحث سلامت و کاهش آلایندگیها بپردازد به مراتب بیشتر است.
نقوی، مدیرعامل بورس انرژی ایران در نشست «ظرفیت گواهیهای کاهش انتشار آلایندگی در توسعه پایدار» اعلام کرد: ما در بورس انرژی بیشترین تعاملات بینالمللی را به لحاظ مبادله داریم. بالغ بر 70درصد مبادلات بورس انرژی در رینگ صادراتی آن است که باید این زمینهها را تقویت کنیم، بهویژه در زمینه صادرات به پاکستان که از مقاصد اصلی صادرات انرژی است.
او افزود: فعالان بازار سرمایه شاید با جزئیات در جریان این حوزه نباشند. بورس انرژی در میان بورسها، جزو معدود بورسهایی است که باید با خیلی از نهادها تعامل کند و از این جهت تلاش شده است تجربه مناسبی بهدست بیاید. در تجربه بازار گواهی صرفهجویی نیز این اتفاق و تجربه مثبت بهدست آمد.
بازار انرژیهای پاک، ترند بورسهای دنیا
نقوی با بیان اینکه انواع نهادها و ذینفعان مختلف و متعدد در این حوزه وجود دارد، گفت: حوزه انرژیهای پاک بهعنوان ترند بورسهای دنیا مطرح است و در بورسهای انرژی دنیا این موضوع بسیار جدی مطرح میشود. ما هم از دو سال گذشته خیلی جدیتر این موضوع را در دستور کار قرار دادهایم و در حوزههای مختلفی فعالیت کردهایم.
توکن حاملهای انرژی
مدیرعامل بورس انرژی در بخش دیگری از صحبتهایش درباره توکنهای حاملهای انرژی گفت: در بحث توکنهای حاملهای انرژی از کمیته فقهی مجوز لازم را گرفتهایم و در حوزه بازارهای کربنی بینالمللی قاعدتا توکن کربن میتواند به ما کمک کند و ظرفیت خوبی را در اختیار ما قرار دهد. اکنون در حال مذاکره با برخی شرکتهای صاحب تکنولوژی هستیم تا بتوانیم ظرفیتهای معاملاتی این بخش را با کمک سازمان فعال کنیم.
او ادامه داد: در حوزه کربن شاید در گام اول بحث بازارهای داوطلبانه مطرح باشد ولی واقعیت این است که وقتی که این شدت آلایندگی را میبینیم و با اثر منفی آن روبهرو هستیم باید به سمت بازارهای اجباری برویم.
مذاکراتی را با مسوولان وزارت صمت داشتیم که آنها هم برخلاف آنچه گفته میشود به این حوزه علاقهمند هستند و اینکه گفته میشود این موضوع هزینه مضاعفی برای صنایع ایجاد میکند، درست نیست. دولت نباید صرفا به جنبه درآمدی مالیاتهای آلایندگی توجه کند چراکه هزینههایی که دولت باید بابت بحث سلامت و کاهش آلایندگیها بپردازد به مراتب بیشتر است.
حتی این موضوع در مورد هزینههایی که شهرداریها باید بپردازد صدق میکند.
متاسفانه یکی از نکات مغفولمانده در مورد عوارض آلایندگی که شهرداریها دریافت میکنند این است که این بخش صرف هزینههای جاری شهرداریها میشود، این یکی از بزرگترین انحرافهایی است که از نص این قانون اتفاق افتاده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد