31 - 10 - 2024
شتاب تولید فولاد سبز
«جهانصنعت»- منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) فرصت قابلتوجهی برای رهبری فولادسازی با پتانسیل هیدروژن سبز دارد. از طرفی دسترسی منطقه MENA به سنگآهن با عیار بالا در حال افزایش است که خبر خوبی برای فولادسازان است. حالا شرکت Vale بزرگترین تولیدکننده سنگآهن در جهان در حال برنامهریزی برای آهن سبز در خاورمیانه است که گندلههای سنگآهن را به کارخانههای محل مشترک برای تولید بریکت گرم برای مصرف محلی و صادرات عرضه میکند. طبق نظر کارشناسان پیشبینی میشود که تقاضا در منطقه منا نسبت به سال گذشته کمی بیش از ۴درصد و 6/2درصد افزایش پیدا کند و به ترتیب در سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به ۵۷میلیون تن و ۵۹میلیون تن برسد.
کیوان جعفریطهرانی تحلیلگر ارشد بازارهای جهانی فولاد و مواد اولیه تصریح کرد: تولید فولاد سبز در منطقه MENA سرعت گرفته است. برای مثال شاهد ایجاد ظرفیت جدید HBI در خاورمیانه و همچنین افزایش پروژه جدید در شمال آفریقا هستیم.
تحلیلگر ارشد بازارهای جهانی فولاد و مواد اولیه با اشاره به وضعیت ترکیه یادآور شد: فولادساز ترکیهای Tosyali با همکاری شرکت فولاد لیبی
( LISCO) بزرگترین تاسیسات HBI جهان را با ظرفیت 1/8میلیون تن در سال ایجاد خواهد کرد. فاز اول این پروژه بزرگ با ظرفیت 7/2میلیون تن در سال، از فناوری Midrex Flex استفاده میکند و انتظار میرود HBI را برای بازارهای همسایه و اتحادیه اروپا تولید کند.
طهرانی تصریح کرد: Tosyali با مرکز توسعه صنعتی ملی عربستان سعودی (NIDC) برای ساخت یک کارخانه فولاد تخت با ظرفیت ۴میلیون تن در سال در منطقه صنعتی راسالخیر همکاری خواهد کرد. این پروژه از دو فاز Midrex Flex DRIبا ظرفیت 7/2میلیون تن در سال استفاده خواهد کرد.
او ادامه داد: همچنین شرکت آهن و فولاد لیبی (LISCO) تفاهمنامهای را با Danieli امضا کرده است تا ۲میلیون تن
در سال DRI/HBI برای مصارف داخلی و صادرات به ایتالیا از طریق قراردادهای offtake agreements با فولادسازان تولید کند.
تحلیلگر ارشد بازارهای جهانی فولاد و مواد اولیه با اشاره به سه مگا پروژه در منطقه گفت: شرکت Vale گامی دیگر در جهت ایجاد سه مگا پروژه در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (در عربستان سعودی، اماراتمتحده عربی و عمان) و امضای یک قرارداد مشارکت برای ساخت کارخانه کنسانتره سنگآهن به ظرفیت ۱۲میلیون تن در سال از محل فرآوری سنگآهنهای هماتیت کمعیار عمان منعقد کرده است. آغاز فعالیت این پروژه سال ۲۰۲۷ میباشد. این کارخانه کنسانترهسازی، کارخانه گندلهسازی 2/9میلیون تنی وله در عمان را تغذیه خواهد کرد و تسهیلات agglomeration آینده در این منطقه را فراهم خواهد کرد. کارخانه گندلهسازی وله در عمان در سال ۲۰۲۳ بیش از ظرفیت اسمی تولید کرد و به رکورد 5/10میلیون تن دست یافت.
طهرانی تاکید کرد: منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) فرصت قابلتوجهی برای رهبری فولادسازی مبتنی بر DRI با پتانسیل هیدروژن سبز دارد. همچنین دسترسی منطقه MENA به سنگآهن با عیار بالا در حال افزایش یافتن است. شرکت Valeبزرگترین تولیدکننده سنگآهن DR Pellet Feed در جهان در حال برنامهریزی برای
«Mega Hubs» آهن سبز در خاورمیانه است که گندلههای سنگآهن را به کارخانههای DRI در محل مشترک برای تولید بریکت گرم HBI برای مصرف محلی و صادرات عرضه میکند.
تحلیلگر ارشد بازارهای جهانی فولاد و مواد اولیه با اشاره به پیشبینیها گفت: پیشبینی میشود که تقاضا در منطقه منا نسبت به سال گذشته کمی بیش از ۴درصد و 6/2درصد افزایش یابد و به ترتیب در سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به ۵۷میلیون تن و ۵۹میلیون تن برسد.
او در ادامه به پروژه AMAN موریتانی اشاره کرد و گفت: موریتانی میتواند به صادرکننده اصلی بریکت گرم (HBI) تبدیل شود و از منابع خورشیدی و بادی خود برای تولید فولاد کم آلاینده استفاده کند. ظرفیت تولید HBI پروژه عمان موریتانی هنوز اعلام نشده است ولی شواهد حاکی است این پروژه با هدف تولید 500هزار تن هیدروژن سبز در سال، قابلیت تولید چندمیلیون تنی DRI جهت تغذیه بازار محلی در شمال آفریقا و اروپا خواهد داشت.
پویایی بازار فولاد آسیا
کارشناسان با بررسی بازارهای جهانی به این نتیجه رسیدهاند که قیمت فلزات آهنی و قراضه در سهماهه چهارم سالجاری در آسیا افزایشی خواهد بود. البته این مساله تا حدودی ناشی از انگیزههای اقتصادی پکن، افزایش تقاضا و اختلال در عرضه قراضه گزارش شده است. حالا با توجه به بررسیهای صورتگرفته در بازار فولاد چین و اعتماد بیشتر سرمایهگذاران برای خرید این محصولات بازار فولاد آسیا بیانگر پویایی تا پایان سال ۲۰۲۴ است.
در ماه اکتبر، پکن اقدامات بیشتری را برای تحریک اقتصاد اعلام کرد. موضوعی که باعث افزایش اعتماد سرمایهگذاران و بهبود تمایل به خرید در دوره ذخیرهسازی مجدد تا پایان سال میشود. هرچند گفته میشود که این روند مثبت ممکن است بهدلیل کاهش تقاضا در برخی از کشورهای منطقه محدود شود. در عین حال، شرایط بازار تحتتاثیر کاهش فشار صادرات چین خواهد بود. طبق اعلام انجمن جهانی فولاد، چین در سال ۲۰۲۴ برای اولینبار در ششسال گذشته کمتر از نیمی از مصرف جهانی فولاد را به خود اختصاص خواهد داد، زیرا کاهش در بخش املاک و مستغلات این کشور تقاضا برای این فلز را کاهش میدهد.
امروز چین از نظر تقاضای فولاد در اوج ساختاری قرار دارد. با وجود رشدی که در این کشور شاهد بودیم، جهان در ۲۰سال آینده به فولاد بیشتری نسبت به ۳۰سال گذشته نیاز دارد. درحالی که تقاضا در بقیه نقاط جهان 2/1درصد افزایش یافته و به ۸۸۲میلیون تن رسیده است. مصرف چین برای چهارمین سال کاهش در سال ۲۰۲۴ به ۸۶۹میلیون تن رسیده است، در نتیجه سهم چین در سال ۲۰۲۵ بیشتر کاهش خواهد یافت. این ارقام نشان میدهد که چگونه پایان رونق چند دهه زیرساختها و املاک چین، مصرف فولاد این کشور را تغییر میدهد. در مقابل بازار هند در سالجاری با رشد ۸درصدی؛ پس از افزایش ۱۴درصدی در سال ۲۰۲۳ به ۱۴۳میلیون تن خواهد رسید. در ادامه سایر اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه برای دومین سال متوالی شاهد رشد حدود ۷درصدی خواهند بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد