30 - 11 - 2024
حالا بحرین
«جهانصنعت»- مقایسهگری در نهاد آدمی نهفته و ثانیهای آرام ندارد. هر آدمی که خردمندیاش به مرزهای نو رسیده باشد در هر کاری که میخواهد انجام دهد پیش از دست به کار شدن مقایسهگری میکند. آدمی همواره امروز خود را برای دیروز در کفه ترازو قرار میدهد و نیز روزگار خود را با همکارانش و نیز با دوستان و آشنایان وزن میکند تا ببیند از دیگران جلوتر است یا اینکه پس افتاده.
به این ترتیب است که پیشرفت آدمیان با مقایسهگری توقفناپذیر ممکن و همچنین معلوم میشود که به اندازه جلو نرفته و ناکامیاب است. جامعههای انسانی یا همان کشورها نیز به آدمی شباهت دارند و شهروندان کشورها همواره پیشرفت یا درجازدن خود را با دیگر کشورها مقایسه میکنند. ایرانیان نیز بهدلایل گوناگون همواره وضعیت کشور را با کشورهای دیگر مثل ترکیه، عربستان و کرهجنوبی و حالا با امارات و بحرین مقایسه میکنند. اگرچه نوشتن در اینباره جز بر تاسف دلسوزان به میهن و کشور نمیافزاید اما پنهانکردن رخدادها نیز کار را بدتر میکند و بهتر است این مقایسهکردنها در هر حال انجام شود. بهطور مثال روزگاری بود که بیشتر کشورهای صادرکننده نفت جهان با فاصله قابل اعتنا در پشت سر ایران صف کشیده بودند اما حالا اینگونه نیست و این جمهوری اسلامی است که رتبه دوم صادرکنندگان نفت را از دست داده است. حالا متاسفانه این ایران است که میبیند قطر و اماراتمتحده عربی چگونه در تولید گاز و نفت جلو افتاده و بازارهای نفت را به چنگ آوردهاند. حالا متاسفانه این ایران است که با دیدن میلیونها گردشگری که به ترکیه میروند و پول خرج میکنند سفره جهانگردیاش خالیتر از همیشه است.
تاسفبارتر از اینها اما نقش و سهم بحرین در داستان بانکداری است. باوجود بحرانهای مالی منطقهای و جهانی، جنگها و آشفتگیهای سیاسی مانند جنگ ایران و عراق، بحرین جایگاه خود را بهعنوان یک مرکز مالی حفظ کرد. براساس آخرین گزارش بانک مرکزی بحرین، این کشور در حال حاضر میزبان 84بانک است که تا پایان سال2023، 14362نفر در آن مشغول به کار بودند. مجموعا این بانکها داراییهایی به ارزش 7/236میلیارد دلار دارند. بخش مالی تقریبا 8/17درصد به تولید ناخالص داخلی بحرین کمک میکند که برای کمک به اقتصاد ملی بسیار مهم است. براساس گزارش وزارت دارایی و اقتصاد ملی، بخش مالی و بیمه در سهماهه اول سال2024 رشد 4/7درصدی داشته است. در بولتن آوریل2024 بانک مرکزی بحرین، تعداد بانکهای خرد در کشور 29شعبه است که 16مورد آن شعبات بانکهای خارجی و 13مورد آن بانک داخلی است. همچنین 55بانک عمده که به مشتریان بزرگ مانند سایر موسسات مالی، ارگانهای دولتی و شرکتها خدمات ارائه میدهند. علاوهبر این، هفت دفتر نمایندگی و 15بانک اسلامی وجود دارد که مجموع داراییهای آنها 9/61میلیارد دلار است.
آیا این تاسف ندارد که ایران بزرگ نتواند میزبان بانکهای جهان در تهران باشد تا از مزیتهای آنها بهرهبرداری کند؟ آیا تاسفبار نیست که بحرین کوچک، امارات و قطر کوچک هرکدام در بخشهایی از اقتصاد سهمشان را از میزان موجود در جهان افزایش میدهند ولی ایران درجا میزند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد