7 - 02 - 2024
اولاف شولتس در منگنه
نشریه اکونومیست با انتشار گزارشی به بررسی دلایل کاهش محبوبیت حزب سوسیال دموکراتهای آلمان (SPD) پرداخته و نوشته: کاهش پایگاه حمایتی این حزب در میان کارگران، اقتصاد ضعیف و درگیریهای سیاسی بین شرکای این ائتلاف، آن را روزبهروز آسیبپذیرتر میکند.
در این گزارش آمده است: اولاف شولتس هشتمین نفر از حزب سوسیال دموکراتهای آلمان (SPD) است که به عنوان صدراعظم این کشور فعالیت کرده و رهبری ائتلاف «چراغ راهنمایی» را بر عهده دارد.
وی پس از آخرین انتخابات ملی آلمان، در سال ۲۰۲۱ به قدرت رسید، اما از آن زمان محبوبیت حزب سوسیال دموکرات آلمان و شولتس به شدت کم شده است.
این حزب در انتخابات ۲۰۲۱ اول شد و در نظرسنجیها با ۲۸ درصد آرا به اوج رسید. نظرسنجیهای مشابه اکنون این حزب را در جایگاه سوم یا حتی چهارم قرار داده تا جایی که طبق آمار به سختی قادر است نظر ۱۵ درصد آلمانیها را جلب کند. اکونومیست افزود: مسیر کاهش محبوبیت این حزب آنقدر سریع و ثابت است که به نظر میرسد در انتخابات اروپا در ژوئن (خرداد) تحقیر شده، در سپتامبر (شهریور) در انتخابات سه ایالت شرقی آلمان شکست سختی بخورد و در نهایت مانند حزب سوسیالیست سنتی در فرانسه به طور کلی از بین برود.
یکی از معیارهای این خطر، عمق خشم مشترک نسبت به دولت در بخشهای مختلف جامعه آلمان است. هنگامی که کشاورزان آلمانی در اوایل ژانویه (دی ماه) در اعتراض به طرح دولت برای لغو معافیتهای مالیاتی، جادههای کشور را مسدود کردند، رانندگان کامیون و بازرگانان مستقل نیز به آنها پیوستند، این در حالی بود که طبق نظرسنجیها بیش از سهچهارم آلمانیها از این اعتراضات حمایت کردند.
به گزارش ایرنا در ادامه این مطلب آمده است: از طرفی کسبوکارهای بزرگ نیز در آلمان وضعیت خوشایندی ندارند. راینر دولگر، رییس کنفدراسیون انجمنهای کارفرمایان آلمان، در این رابطه تاکید کرد که اعضای گروه او به طور فزایندهای اعتماد خود را به دولت از دست دادهاند.
نویسنده اکونومیست معتقد است یکی از دلایل آشکار خشم مردم آلمان در لایههای مختلف، کاهش درآمد واقعی قابل تصرف در ۲ سال گذشته است.
تورم در این کشور به حدی افزایش یافته که از اوایل دهه ۱۹۹۰ شرایط مشابه آن مشاهده نشده است. دولت شولتس تا حدی با افزایش مزایای پرداختی به افراد بیکار سعی در کاهش این خشم داشته است، اما علیرغم اعطای تسهیلات به حدود ۵/۵ میلیون آلمانی، به نظر میرسد تنها تاثیر گسترده آن متقاعد کردن آلمانیها به این موضوع بوده که دست و دلبازیهای دولت، اخلاق کاری را در کشور تضعیف کرده است. نظرسنجی جدید در این باره نشان داد که ۶۲ درصد از حامیان حزب سوسیال دموکراتهای آلمان معتقدند که سیاستهای این حزب مردم را از کار کردن دلسرد میکند.
در مناطق صنعتی آلمان و همچنین در آلمان شرقی سابق، بسیاری از سوسیالیستهای سابق به سمت راست ازجمله حزب راستگرای آلترناتیو برای آلمان (AFD) جذب شدهاند. کاهش حامیان حزب سوسیال دموکرات را میتوان در مشخصات سنی این حزب مشاهده کرد. از سال ۲۰۰۰، تعداد اعضای حزب تقریبا به نصف کاهش یافته و در سال گذشته به ۳۶۵ هزار نفر رسیده است. گفتنی است حدود ۵۷ درصد از آنها بالای ۶۰ سال دارند.
نویسنده یکی دیگر از دلایل بیاعتمادی آلمانها به دولت خود را شخصیت صدراعظم این کشور عنوان کرده و مینویسد: شولتس به جای اینکه در قدرت باز و قاطع به نظر برسد، فردی گوشهگیر و مردد است، مطبوعات را تحقیر میکند، محافل حزبی را به تریبونهای عمومی ترجیح میدهد، جنجالآفرینی کرده و تنها زمانی در بحرانها مداخله میکند که آسیبهای سیاسی، پیش از آن وارد شده باشد. منتقدان او این شیوه مدیریتی را برای اداره مهمترین کشور اروپا در زمان بحرانهای متعدد، نامناسب میدانند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد