8 - 09 - 2024
اصلاح نگاهها و روندها برای توسعه ایران
سرلشکر سلامی با اشاره به جزئیات نبردهای دریایی سالهای گذشته: سپاه جزئی از دولت است
گروه سیاسی- رییسجمهور روز گذشته از نمایشگاه فعالیتهای زیربنایی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء بازدید کرد و در ادامه از طریق ارتباطات ویدئویی جداگانه در جریان آخرین وضعیت ۱۵ پروژه مهمی قرار گرفت که توسط این قرارگاه در نقاط مختلف کشور در حال اجراست. مسعود پزشکیان در همان نخستین ساعات کاری نخستین روز هفته، در محل قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء حاضر شد تا از نمایشگاه فعالیتها و دستاوردهای این مجموعه در حوزههای زیرساختی کشور بازدید کند، در جریان آخرین فعالیتهای قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء در بخشهای دانش و پژوهش، صنعت، معدن، راه، راهآهن و مترو، راهوشهرسازی، آب و نیرو، بنادر و سازههای ساحلی، نفت، گاز و پتروشیمی، عملیات دریایی و فراساحلی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، کشاورزی و آبزیپروری (امنیت غذایی)، مسوولیتهای اجتماعی و محرومیتزدایی و نیز فعالیتهای زیربنایی برونمرزی قرار گرفت و با توضیحات کارشناسان و مسوولان بخشهای مختلف از جزئیات پروژهها و اقدامات در دست اجرای این مجموعه مطلع شد. در مرکز فرماندهی و پایش این مجموعه با محل اجرای ۱۵ پروژه بزرگ زیربنایی به طور مستقیم ارتباط ویدئویی برقرار شد و مسوولان و دستاندرکاران پروژهها، از آخرین وضعیت اجرای این پروژهها به رییسجمهور گزارش دادند.
پالایشگاه مهر خلیجفارس، پروژه آبرسانی به زاهدان از دشت تهلاب، پروژه راهآهن چابهار به زاهدان، سکوی A13 پارس جنوبی، پروژههای کشتیسازی و تاسیسات دریایی جزیره صدرا در بوشهر، فولاد بافت۲، تونل انتقال آب کانیسیب، خط ۲ مترو تبریز، پالایشگاه NGL3200، پروژه آب ارس، سد نرماب، جاده جلفا- آقبند، مصلی امام خمینی تهران، پروژه فاضلاب اهواز و خط۳ مترو مشهد ۱۵ پروژه از مجموع ۳۷۰ پروژه در دست اجرای قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) بودند که در این مراسم گزارشی از آخرین وضعیت آنها به رییسجمهور ارائه شد. قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء دارای هفت هلدینگ است که متناظر با وزارتخانههای کشور در ۴۶ رشته تخصصی مشغول اجرای پروژههای زیربنایی، زیرساختی و عمرانی هستند.
توسعه تهران با این بیآبی اتلاف وقت است
مسعود پزشکیان در جریان بازدید از فعالیتهای زیربنایی و زیرساختی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء در سخنانی با تاکید بر اینکه «این نگاه بسیجی به معنای واقعی میتواند مملکت را نجات دهد»، گفت: «انشاءالله همگی دستبهدست هم دهیم و کاری کنیم که مردم ما به شما، ما و نسلی که رفتند و جان دادند و زندگی خود را گذاشتند تا استقلال و آزادی را برای ما بیاورند، افتخار کنند، ما هم هر کاری از دستمان بر بیاید، در خدمت شما هستیم.» او با تاکید بر لزوم برگزاری «نشستی با بچههای بسیج برای ساختن تعدادی مدرسه» گفت: «ما تجربه موفقی برای ساخت خانههای بهداشت به شکل بسیجی در تبریز داریم. در عرض 6 ماه بالغ بر ۶۰۰ خانه بهداشت را با همین شیوه ساختیم. ما فقط مصالح میدادیم ولی مردم کمک میکردند. بچهها کار میکردند. مهندسان داوطلبانه کار میکردند. تصور میکنم اگر جلسهای به این منظور برگزار کنیم، میتوانیم تمام مشکل مدارس را در مناطق محروم برطرف کنیم. مصالح را دولت میدهد و کار و فعالیت را به مردم میسپاریم. میتوان از ظرفیت دانشجوها برای طراحی نقشهها استفاده کرد. تصور میکنم با نگاه بسیجی میتوانیم با اتکا به کمک همان مناطقی که به مدرسه نیاز دارند، کل مشکل کمبود مدارس را
یک ساله حل کنیم.»
رییسجمهور در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: در برخی از جاها کارخانههایی احداث شده که توجیه اقتصادی ندارد ولی اگر برویم به منطقهای و مردم ببینند خدمات و امکانات و کار در منطقه هست، سرمایهگذار و افراد نیز به این منطقه خواهند آمد، تهران نیز از این وضعیت خارج میشود. فکر میکنم با ادامه روند فعلی حل مشکل تهران غیرقابل حل است. توسعه تهران با بیآبی که وجود دارد، هر کاری کنیم، بیخود داریم وقت تلف میکنیم.»
توسعه با ادامه روند کنونی امکانپذیر نیست
پزشکیان پس از بازدید از نمایشگاه فعالیتهای زیربنایی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) و نیز حضور در اتاق فرماندهی و پایش پروژههای این مجموعه، در نشستی با فرماندهان و مسوولان این قرارگاه خاطرنشان کرد: «پروژهها را باید به شکلی اجرا کنیم که تا چند دهه آینده کارآمد و بهروز باشند.» او گفت: «اگر پروژهای را با فناوری، ابزار و مصالح قدیمی اجرا کنیم، وقتی بعد از چند سال صرف زمان و منابع به بهرهبرداری رسید، همان زمان نیز از رده خارج محسوب میشود و نمیتواند با رقبای منطقهای و جهانی به رقابت بپردازد.»
رییسجمهور با تاکید بر اهمیت بهرهگیری از همه توان کارشناسی و ظرفیتهای داخلی، بهرهگیری از توانمندیها و تجارب برتر بینالمللی را نیز ضروری توصیف و تصریح کرد: «امروز رقبا با بهره گرفتن از جدیدترین توانمندیها و کمک گرفتن از موفقترین شرکتها به سرعت در حال پیشرفت هستند و ما نیز باید به شکل مقتضی با اعزام متخصصان و کارشناسان به خارج از کشور برای فرا گرفتن آخرین دستاوردهای فناورانه یا به خدمت گرفتن متخصصان و مجموعههای مسلط به این فناوریها و توانمندیها، با سرعت و قوت مسیر تحقق اهداف سند چشمانداز را طی کنیم.» او گفت: «اگر میخواهیم در منطقه اول باشیم، نمیتوانیم از رقبای خود عقب بمانیم. توسعه کشور با ادامه روند فعلی امکانپذیر نیست، اینکه بخواهیم همچنان منابع اولیه را از جنوب کشور و دریا به مرکز بیاوریم و تبدیل به محصول کنیم و دوباره برای صادرات به جنوب بفرستیم، به شدت توان رقابت ما را مستهلک میکند و کاهش میدهد. چارهای نداریم جز اینکه مرکزیت اقتصادی و سیاسی کشور را به جنوب و نزدیک دریا منتقل کنیم.»
رییسجمهور با اشاره به مشکلات عدیدهای که تهران به عنوان پایتخت کشور با آن دست به گریبان است، گفت: «هیچ راهحلی جز انتقال مرکزیت نداریم. کمبود آب، نشست زمین، آلودگی هوا و امثال آن با تداوم سیاستها و اقداماتی که تا به حال اتخاذ و اجرا شدهاند، فقط تشدید شده و راهحل اساسی جابهجایی مرکزیت سیاسی و اقتصادی کشور است. انتقال مرکزیت سیاسی و اقتصادی هم به این شکل که خودمان در تهران بنشینیم و به مردم بگوییم جابهجا شوند، مقدور و ممکن نیست، باید ابتدا خودمان برویم تا مردم هم دنبال ما بیایند.»
توسعه نیازمند اصلاح نگاهها و روندهاست
رییسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضع تحریمهای گسترده و تلاش دشمنان برای محدود کردن تعاملات بینالمللی کشور گفت: «دشمن به امید زمینگیر کردن کشور نظام تحریمها را علیه ایران طراحی و اجرا کرد، اما این تلاشهای مجموعههایی مثل شما است که کشور را سرپا نگه داشته است.» او خاطرنشان کرد: «ما ۱۵ همسایه داریم که مشتاق توسعه همکاری با ما هستند و دولت چهاردهم نیز برای توسعه همکاریها و تعاملات بینالمللی کشور به خصوص با کشورهای همسایه برنامه دارد.» رییسجمهور گفت: «ادامه مسیر با همین روند فعلی نتیجهبخش نخواهد بود و باید نگاهها و روندها را اصلاح کنیم.» پزشکیان با بیان اینکه باید از همه توانمندیها و ظرفیتهای کشور و نیز افراد توانمند متعهد به اجرای اسناد بالادستی فارغ از انتساب آنها به گروهها و جناحها بهره بگیریم، تصریح کرد: «اگر بین ما و کشورهای منطقه فاصله زیادی ایجاد شود، جبران این فاصله کار سختی خواهد بود. نباید به بهانههای واهی خودمان را از توان و ظرفیت افراد توانمند محروم کنیم.»
روایت فرمانده سپاه از نبردهای دریایی
فرماندهکل سپاه در جریان بازدید رییسجمهور از قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء با اشاره به دشواریها و مشقتهایی که طی 5، 6 سال از سالهای تحریم پشتسر گذاشتیم، گفت: «دشمن در آن سالها ما را در تقاطع تحریم، کرونا، ترامپ، تهدید، عملیات نظامی و انزوای سیاسی قرار داد. ۱۴ فروند کشتی ما را در دریای سرخ و دریای مدیترانه با هدف قطع صادرات نفت ایران زدند. اوایل متوجه نبودیم که چه کسی و کدام کشور کشتیهایمان را میزند، اما بالاخره متوجه شدیم. رژیم صهیونیستی بسیار مرموزانه و مبهم کشتیهای ایران را در دریای سرخ و دریای مدیترانه هدف قرار میداد. ۱۲ کشتی از رژیم صهیونیستی را در شمال اقیانوس هند و سایر جاها زدیم، کشتی پنجم را که زدیم، دستشان بالا رفت و گفتند ما نبرد کشتیها را متوقف میکنیم. انگلیسیها نفتکش ایران را در جبلالطارق گرفتند، ما هم کشتی استینا امپرا را از آنها گرفتیم، بعد با هم مبادله کردیم، تسلیم شدند!» سرلشکر حسین سلامی اضافه کرد: «دو کشتیمان را در یونان گرفتند و دو کشتی آنها را گرفتیم و در نهایت تسلیم شدند. توانستیم هواپیمای بدون سرنشین پیشرفته آنها را ساقط کنیم.» او با بیان اینکه «سپاه باید در جهات مختلف تهدید غرب، سد و مانع ایجاد کند»، گفت: «اولین کاری که انجام دادیم این بود که در نبردهای دریایی خطوط کشتیرانی را کاملا امن کردیم، یعنی آمریکاییها که میخواستند با پشتیبانی ناو جنگی خود کشتی ما را سرقت کنند، کشتیهای جنگی ما سینه به سینه کشتیهای جنگی آمریکایی اجازه ندادند تا کشتی ما را بدزدند. دست آخر سرافکنده برگشتند وقتی این اتفاق افتاد، تحریم به لحاظ اجرا، شکسته شد ولی این پایان ماجرا نبود. باید کرونا را مدیریت میکردیم به همین دلیل واکسن ساختیم، طرح شهید سلیمانی را پیاده کردیم. همه ظرفیتهای سپاه ازجمله ظرفیتهای بیمارستانی را به میدان آوردیم و تولید واکسن را شروع کردیم.»
سپاه جزئی از دولت چهاردهم است
فرمانده کل سپاه با بیان اینکه «سپاه ظرفیتهای فوقالعاده بالایی در تامین امنیت کشور در مقابل سیاستهای تجاوزکارانه دشمنان و کمک دولت برای شکست تحریمهای غرب دارد»، تصریح کرد: «این امکانات به علاوه استعداد بسیج مستضعفان را پشتوانه دولت قرار دادیم. ما به هیچ چیز جز موفقیت شما و دولتتان فکر نمیکنیم. ما خودمان را جزئی از دولت چهاردهم میدانیم.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد