وزیر خارجه لتونی خواهان یک دیپلماسی بلندمدت به منظور دستیابی به یک توافق بینالمللی جدید در مورد موشکهای هستهای میانبرد در پی سقوط معاهده منع موشکهای هستهای میانبرد (آیاناف) بین روسیه و آمریکا شد.
لتونی به عنوان یک همپیمان عضو ناتو از تصمیم اخیر آمریکا در زمینه تعلیق عمل به معاهده INF موسوم به معاهده منع موشکهای هستهای میانبرد حمایت کرده و با ارزیابی واشنگتن در مورد نقض این معاهده از سوی یک سیستم موشکی جدید روسیه موافقت کرد اما خواهان یک توافق جدید به جای معاهده قبلی شد که مربوط به سال ۱۹۸۷ است. ادگارز رینکویکس گفت: حتی اگر مدتی طولانی طول بکشد و یک فرآیند بسیار پیچیده و ناامیدکننده در زمانهای طولانی را موجب شود از نظر من درست این است تلاش کنیم یک مسیر رو به جلو برای یک توافق کنترل تسلیحات چندجانبه بیابیم.
او در مصاحبهاش از واشنگتن تصریح کرد: چنین توافقی باید فراتر از آمریکا و روسیه باشد نسبت به ۳۰ سال پیش چون کشورهای بیشتری هستند که میتوانند چنین سلاحهایی را تولید کنند. او در این مصاحبه در عین شرکت در کنفرانس ائتلاف ضدداعش با موضوع مبارزه با گروه تروریستی داعش این صحبتها را مطرح کرد. مقامهای آمریکایی با وجود آنکه روسیه را مقصر دانستهاند در عین حال اظهار نگرانی کردند که این معاهده تلاشهای چین را که هرچه بیشتر به موشکهای میانبرد اتکا پیدا میکند مهار نمیکند. لتونی که بعد از سقوط اتحاد شوروی سابق استقلال کسب کرد روسیه را یک تهدید برای خود میداند. رینکویکس تاثیر فوری لغو معاهده INF را کماهمیت دانست و گفت: روسیه از زمان الحاق شبهجزیره کریمه به خاک خود در سال ۲۰۱۴ تاکنون تحرکات نظامی خود را تشدید کرده است. او عنوان کرد که بعید است معاهده مشابهی در آینده جامعیت معاهده INF را داشته باشد. وی افزود: جواب سخت این است که فعلا تمایل چندانی برای تلاش در این مسیر تقریبا از جانب هیچکس نمیبینم.