گروه صنعت- شواهد نشاندهنده این موضوع است که علاوه بر اینکه از حمایت صنعت و تولیدکننده خبری نیست بلکه با زیر پا گذاشتن قوانین نفس تولید را در سینه حبس کردند. هیچ کس نه میتواند گلایه و انتقاد داشته باشد نه میتواند با دست خالی مقابل این همه ظلم به تولید ایستادگی کند. عدهای رانتخوار در حال آتش زدن به صنایع کشورند اما متاسفانه هیچ مانعی در مقابلشان وجود ندارد. نماینده طرقبه در مجلس گفت: مجتمع ۲۴ هزار هکتاری، نیشکر هفتتپه، ۸ هزار میلیارد تومان ارزش دارد که ابتدا به ۲۶۰۰ میلیارد تومان و درنهایت به ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروخته شد که در حقیقت غارت صورت گرفته است. محمد دهقان با بیان اینکه مجتمع هفتتپه را دلالان دلار با پرداخت رشوه چند صد سکه خریداری کردند، گفت: این مجتمع ۲۴ هزار هکتاری، ۸ هزار میلیارد تومان ارزش دارد که ابتدا به ۲۶۰۰ میلیارد تومان و در نهایت به ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروخته شد که در حقیقت غارت صورت گرفته است.
وی افزود: بنده با خصوصیسازی مخالف نیستم. نگرانیها از خصوصیسازی نیست بلکه از نحوه واگذاریها، مفتفروشیها و فساد و زیر پا گذاشتن قانون است. وی با بیان اینکه سازمان خصوصیسازی باید قراردادهای واگذاری را برای عموم منتشر میکرد و هم در قوانین و هم در آییننامههای قراردادها شفافسازی میشد، گفت: اما مجلس فقط در واگذاری شرکت ماشینسازی تبریز در زمان آقای کرباسیان با فشار مجلس و دیدهبان شفافیت و عدالت تقاضا کرد. دهقان افزود: سوال ما این است که چقدر در واگذاریها شفافیت رعایت شده است؟ آیا قانون در واگذاریها رعایت شده است؟ چون واگذاریها باید طبق قانون کارشناسان در هیات عالیرتبه متشکل از مسوولان صورت گیرد. در شرکت ماشینسازی تبریز و هفتتپه و واگذاری دشت مغان با توجه به اعتراضات گسترده مشخص شد که شفافیت صورت نگرفته است. او گفت: با توجه به اینکه سیاستهای مقام معظم رهبری در خصوصیسازی تاکید بر شفافیت دارد اما این نکته رعایت نشده به طور مثال شرکت ماشینسازی تبریز را به قیمت ۶۸۷ میلیارد فروختهاند و واگذریها به صورت پنهان و بدون نظارت انجام شده و به مجلس اطلاع رسانی نشده است. ضمن اینکه سازمان خصوصیسازی موظف است خلاصهای از معامله و کارشناسیها را در روزنامههای کثیرالانتشار منعکس کند که این اتفاق نیفتاده است. دهقان در برنامه تیتر امشب سهشنبهشب گفت: ماشینسازی تبریز شرکتی است که صنایع کشور به این شرکت وابسته است و دهها هزار ماشین در این شرکت ساخته شده است. مساحت زمین کارخانه این شرکت ۱۲۶ هکتار است، ۸۳ هزار و ۵۰۰ متر زمین در منطقه ایلگلی تبریز دارد که در بهترین منطقه شهر تبریز قرار دارد که ارزش هر متر آن حداقل ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان است و با این حساب ارزش واقعی آن ۸۳۵ میلیارد تومان میشود که کل شرکت را ۶۸۷ میلیارد تومان فروختهاند و قرار است مبلغ فروخته شده ظرف چند سال پرداخت شود.
طبق گفته کسی که این شرکت را خریده است، خرید از طریق مذاکره و پنهان بوده است. مزایده و شخص خریدار اصلا اهلیت این کار را ندارد، اکنون هم در زندان است. به گزارش ایلنا،وی تصریح کرد: هفتتپه را دلالان دلار خریداری کردهاند و در اصل اموال ملت را غارت کردهاند. هفتتپه ۲۴ هزار هکتار زمین دارد که در واگذاری به دو فرد جاعل و رشوه دهنده در حد چندصد سکه واگذار شده است. زمین هفتتپه اکنون حدود هشت هزار میلیارد تومان ارزش دارد که ۲۶۰۰ میلیارد تومان فروخته شده و آن هم به ۹۰۰ هزار میلیارد تومان کاهش یافته و بازهم در آخر به ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروخته شد که در حقیقت فروشی نبوده بلکه غارت صورت گرفته است. دهقان گفت: مجلس انتظار دارد فهرستی از خصوصیسازی که در حقیقت خصوصیسازی بوده نه خصوصیخواری ارائه شود و اگر قرار است شرکتها به قیمت پایین و به افراد نااهل فروخته شود بهتر است به صورت سهمبندی به خود افرادی که در شرکت کار میکنند واگذار شود. دهقان در ادامه درباره واگذاریها گفت: اگر قرار است در مزایده خریدار نباشد و واگذاری با مذاکره انجام شود پس باید بر طبق قانون به متخصصان همان شرکت واگذار شود.
نادیده گرفتن دغدغههای فعالان تولید
در بخشی از کشور از غارتگونه بودن فروش صنعت گلایه دارند، در بخش دیگر از دست بر جیب صنعتگر کردند. استاندار سمنان از بانکها خواست در مواجهه با صنایع و تولیدکنندگان با کاستن از سختگیریهای معمول مانع از نفس افتادن صنایع شوند. علیرضا آشناگر در جلسه کمیسیون هماهنگی بانکهای استان اظهار کرد: بانکها باید ضمن رعایت مقررات با کاهش برخی سختگیریهای غیرضروری به صنعت و تولید استان در این شرایط کمک کنند. وی با اشاره به عزم جدی دولت برای کمک به فعالان تولید و خصوصا طرحهای حمایتی در راستای اشتغالزایی در مناطق روستایی گفت: برخی فعالان تولید و صاحبان طرحهای اشتغالزایی روستایی از سختگیریهای بانکها گلایه دارند که انتظار میرود با رفع دغدغههای فعالان تولید به بهبود اشتغال و تولید در استان کمک شود. آشناگر به نشست اخیر خود با صاحبان صنایع استان اشاره و اضافه کرد: این فعالان تولیدی گلایههایی در خصوص برخی قوانین بانکها از جمله «بند و تبصره ۱۶» داشتند لذا انتظار میرود بانکها در اجرای تعهدات خود به صاحبان صنایع با جدیت بیشتری عمل کنند. وی با اشاره به تاکید دولت در رابطه با حمایت از ایجاد اشتغال در روستاها و مشاغل خانگی تصریح کرد: در این راستا نیز انتظار میرود در دریافت وثیقه برای تسهیلات خرد در مناطق روستایی، عشایری و خانگی سختگیریها کمتر شود و شیوههای اخذ وثیقه مورد بازنگری قرار گیرد. استاندار با تاکید بر لزوم حفظ و تقویت سرمایه در گردش بانکها در این شرایط تحریم، ضرورت اعتبارسنجی صاحبان صنایع خوشنام را مورد تاکید قرار داد و افزود: ممکن است در این شرایط تحریم سرمایه در گردش صاحبان صنایع کاهش یابد که انتظار میرود بانکها در این رابطه تسهیلات بیشتری را برای رونق تولید و صنعت استان به فعالان این بخش اختصاص دهند. به گزارش ایسنا، این مقام ارشد اجرایی به نقش مهم بانکها در توسعه صنعت و تولید، اشاره و خاطرنشان کرد: بانکها در شرایط تحریم باید توجه بیشتری به صنایع و تولیدکنندگان که در خط مقدم جنگ اقتصادی هستند داشته باشند. وی به عملکرد متفاوت بانکها در پرداخت تسهیلات رونق تولید پرداخت و گفت: برخی بانکها در این بخش عملکرد خوبی داشتند اما برخی نیز کمتر از حد انتظار فعالیت داشتند که باید این رویه پیش از پایان سال مالی جبران شود. وی به انتقاد از عملکرد ضعیف برخی بانکهای خصوصی در این ارتباط پرداخت و افزود: بانکهای استان باید برای کمک بیشتر به توسعه استان به میدان بیایند. آشناگر بر ضرورت کمک به توسعه صنعت گردشگری و تقویت صنعت و معدن از سوی همه بانکهای استان، تاکید و تصریح کرد: در این شرایط ویژه هم مردم و هم دولت و صاحبان تولید و اشتغال انتظار دارند که بانکها همراهی بیشتری داشته باشند.