25 - 12 - 2024
کییف به دنبال صلح
ایلیا حسامی – رسانه آمریکایی واشنگتنپست در گزارشی که بهتازگی منتشر کرده، آورده است که ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهور اوکراین نسبت به سخنان گذشته خود درباره مخالفت با صلح با روسیه ولادیمیر پوتین کوتاه آمده و از تلاش برای پسگرفتن تمامی مناطق خود عقبنشینی کرده است. در حالی که نیروهای مسلح اوکراینی در میدان نبرد در تقابل با ارتش روسیه و سربازان اعزامی از کرهشمالی هستند، دونالد ترامپ، رییسجمهور منتخب ایالاتمتحده نیز به دنبال ایجاد صلح میان مسکو و کییف است و از سوی دیگر، زلنسکی برخلاف گفتههایش نسبت به زمان شروع جنگ، تمایل خود برای مذاکره به پایان دادن جنگ نشان داده است.
البته باید گفت که ابراز تمایلات زلنسکی برای صلح بسیار با دقت و حساب شده تنظیم شده است. او صراحتا نگفته که حاضر به عقبنشینی یا امتیازدهی است بلکه بیشتر بر روی مساله عقبراندن نیروهای روسیه تمرکز داشته و به تامین نیازهای امنیتی بلندمدت اوکراین اشاره میکند.
این رسانه آمریکایی در گزارش خود اشاره میکند که تغییر آشکار در لحن سخنان زلنسکی درباره پایان جنگ به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات برمیگردد چراکه همتای آمریکایی زلنسکی بارها اعلام کرده که دیگر اجازه نمیدهد واشنگتن به حمایت تسلیحاتی- مالی خود از کییف ادامه دهد. زلنسکی تا پیش از حضور ترامپ در کاخ سفید، باور داشت که تا لحظه خروج آخرین سرباز روس از خاک اوکراین، امکان مذاکره برای اتمام جنگ وجود ندارد اما او این روزها بر صلح پایدار تاکید میکند و میگوید اولویت اصلی او تضمین حضور اوکراین در ناتو و استقرار نیروهای حافظ صلح در خاک کشورش است.
برخی از تحلیلگران میگویند زلنسکی تلاش دارد تا اطمینان حاصل کند که اوکراین دستخالی از مذاکرات خارج نشود اما عدهای دیگر، میگویند که او در تلاش برای نزدیک شدن به مواضع ترامپ در حمایت از آتشبس است.
کییف علیه براتیسلاوا
در ادامه اخبار مرتبط به جنگ اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهور اوکراین، اتهاماتی علیه نخستوزیر اسلواکی مطرح و او را متهم کرد که این مقام اسلواکیایی قصد دارد با ادامه واردات گاز روسیه به پوتین کمک کند.
پس از سفر رابرت فیتسو، نخستوزیر اسلواکی بهعنوان عضوی از اتحادیه اروپا و ناتو به روسیه و دیدار با ولادیمیر پوتین، رییسجمهور روسیه که در آستانه اتمام قرارداد گازی دو کشور رخ داد، زلنسکی دراینباره گفت: «رهبران اتحادیه اروپا مشاهده کردند فیتسو که به مسکو سفر کرد، با کاهش وابستگی انرژی به روسیه مخالف است و این نشان میدهد که او قصد دارد به پوتین کمک کند تا پول دربیاورد که جنگ اوکراین را به لحاظ مالی تامین و اروپا را ضعیف کند.»
زلنسکی همچنین در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما معتقدیم که چنین کمکی به پوتین، کاری غیراخلاقی است.»
البته دراینباره نباید فراموش کرد فیتسو، یکی از رهبران اتحادیه اروپا بود که بیشترین انتقادات را علیه حمایتهای کشورهای غربی از کییف داشت و دولت اسلواکی کمکهای نظامی خود به کییف را قطع کرده است. لازم به ذکر است که این مقام اهل اسلواکی بارها از اتحادیه اروپا درخواست داشت که تحریمها علیه روسیه لغو شوند و تاکید زیادی داشت که اتحادیه اروپا باید پس از پایان جنگ اوکراین، روابط خود با مسکو را از نو آغاز کند.
در ۲۰۲۵ جنگ تمام میشود
در همین رابطه، یکی از اعضای ارشد دولت اوکراین گفت که بسیاری از مقامات اوکراینی باور دارند این جنگ در سال ۲۰۲۵ تمام خواهد شد.
این مقام ارشد که نخواست نامش فاش شود، در گفتوگو با روزنامه واشنگتنپست گفت: «مقامات اوکراینی باور کردهاند که جنگ اوکراین در سال آینده میلادی تمام خواهد شد. این تغییر در رویکرد، حاصل گفتوگوی مستقیم و علنی ترامپ درباره حلوفصل شدن جنگ است.»
این مقام در ادامه صحبتهای خود گفت: «اگر اظهارات ترامپ درباره صلح نبود، من باور نمیکردم که به مرحله مذاکره نزدیک شدهایم اما من همچنان فکر نمیکنم که بتوان با پوتین به توافق رسید.»
موشکهای داخلی علیه مسکو
از سوی دیگر رسانه انگلیسی اکونومیست در گزارشی اعلام کرد که اوکراین به دنبال احیای صنعت موشکی خود است و باتوجه به برخی شنیدهها، آنها قصد دارند موشکی توسعه دهند که بتوانند با آن مسکو را مورد هدف قرار دهند.
اکونومیست در گزارش خود به برنامههای مخفی اوکراین اشاره میکند و مینویسد: «همزمان با این که کمکها به اوکراین در وضعیت نامعلومی قرار دارد، این کشور به دنبال احیای صنعت موشکی خود است.»
یکی از مهندسانی که مسوول هدایت و توسعه موشک کروز ترمبیتاست، میگوید: «ما شاید اهدافمان را از دست بدهیم اما این ترمبیتا را بر فراز سنگرهای روسیه به پرواز درخواهیم آورد.»
اکونومیست در ادامه تاکید میکند که اوکراین برای توسعه این موشک به زمان نیاز دارد و همین موضوع موجب محدود شدن آنها شده است.
به نقل از یکی از مقامات امنیتی اوکراین، کییف دستکم یک سال با ساخت موشکهایی که تهدیدی جدی برای مسکو باشد، فاصله دارد.
بسته جدید آلمان
علاوهبراین روزنامه پاسایر نویه پرسه اعلام کرد که اوکراین یک بسته بزرگ تسلیحاتی جدید از آلمان دریافت خواهد کرد که در این بسته، تانکهای نوسازی شده و سیستمهای ضدهوایی مدرن که اوکراین شدیدا به آن نیاز دارد موجود است.
طبق اعلام وزارت دفاع اوکراین و دولت فدرال آلمان، این بسته تسلیحاتی از ۱۵تانک لئوپارد، دو تانک ضدهوایی گپارد و دو پایگاه پرتاب پارتیوت تشکیل شده است. دولت فدرال آلمان نیز اعلام کرد که این بسته، تسلیحات سنگین، کامیون، پهپاد و دیگر سیستمهای راداری و مهمات را دراختیار اوکراین قرار میدهد.
لازم به ذکر است، پس از ایالات متحده آمریکا، آلمان دومین حامی تسلیحاتی و مالی اوکراین در نبرد با روسیه است.
اوکراین؛ محل جنگ 2 کره
دوشنبهشب گذشته، ولودیمیر زلسنکی، رییسجمهور اوکراین مدعی شد که بیش از سه هزار سرباز اهل کرهشمالی که در خدمت ارتش روسیه بودند را در کورسک روسیه کشته و زخمی کردهاند.
این مقام اوکراینی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: این خطر وجود دارد که کرهشمالی نیرو و تجهیزات بیشتری برای ارتش روسیه بفرستد و ما قطعا به این اقدامات، پاسخ متقابل میدهیم.
روسیه حضور سربازان کرهشمالی را در میدان نبرد با اوکراین تایید یا تکذیب نکرد اما پیشتر، پیونگیانگ این اخبار را جعلی خواند.در همین راستا، ارتش کرهجنوبی روز دوشنبه اعلام کرد: کرهشمالی در حال آماده شدن برای اعزام نیرو و تجهیزات ازجمله پهپادهای انتحاری بیشتر به روسیه برای حمایت از مسکو است.
سرویس جاسوسی کرهجنوبی در گزارش خود آورده است که کرهشمالی برای اعزام هزاران سرباز به روسیه آماده میشود.
دراینباره، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت: «ارزیابی جامع اطلاعات چندگانه نشان میدهد که کرهشمالی در حال آماده شدن برای تغییر یا افزایش استقرار نیروها در روسیه است.
روزنامه والاستریت ژورنال نیز روز سهشنبه گزارش داد: تصاویر ماهوارهای اخیر نشان میدهد کرهشمالی مهمات بیشتری را به روسیه ارسال میکند و در حال گسترش تولید تسلیحات در داخل کشور است تا به روسیه ارسال کند.
مقامات سئول نیز اعلام کردند حدود ۲۰۰کارخانه مهماتسازی در کرهشمالی با ظرفیت کامل برای تولید تسلیحات فعالیت میکنند و روسیه با انتقال سوخت و تجهیزات برای حمایت از تولیدات پیونگیانگ از تولیدات کرهشمالی حمایت میکنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد