6 - 08 - 2024
کورش یغمایی در گِرَمی ۲۰۲۵؟
مدیران آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط (گِرَمی آواردز) به احتمال فراوان برنامهای ویژه برای «کورش یغمایی» خواننده و موزیسین نامدار ایرانی را در «گرمی ۲۰۲۵» خواهند داشت. پس از محبوبیت و ترند شدن قطعه «گل یخ» در جهان، حالا مدیران «گرمی» تلاشهایی را برای ارتباط گرفتن با این خواننده و موزیسین سرشناس ایرانی را از طریق خبرنگاران ایرانی آغاز کردهاند. پخش ملودی ترانه «گل یخ» در صفحات باشگاههای معتبر فوتبال اروپا در ماههای اخیر جنجالهای زیادی را باعث شد تا این راکاستار ایرانی ترند یک اخبار موسیقی و فوتبال جهان شود.
این اثر در روزهای افتتاحیه ۲۰۲۴ پاریس هم در صفحه رسمی المپیک با تصاویری از افتتاحیه این فستیوال بزرگ میکس شد تا آوازه «گل یخ» جهانیتر شود و به نظر میرسد گرمی ۲۰۲۵ برنامهای ویژه برای این راکاستار ایرانی خواهد داشت.
سال ۱۳۹۲ مجله «بیلبورد» که یک هفتهنامه تخصصی موسیقی در جهان است، با کورش یغمایی به عنوان بنیانگذار راک فارسی و البته به مناسبت انتخابش به عنوان یکی از ۵۰ راکر اول دنیا، گفتوگو کرد.
کورش یغمایی در انتهای این گفتوگو درباره ممنوعیت فعالیتاش در ایران گفته بود: «به نظرم کمتر مردی است که تاب و تحمل خاموش شدن (صدای) کارش و وارونه شدن رویا (آرزوها)یش را داشته باشد. در هیچ کلامی نمیگنجد. در این دوران بعضی از آهنگهایم را با کاست چهار تراک ضبط کردم. خندهدار بود ولی من انجامش دادم. یک پرنده دستآموز خانگی هم که مجاز به پرواز نباشد، با گذشت زمان، پرواز را فراموش میکند. گرچه پرواز بخش جدانشدنی پرنده است و پرنده بدون پرواز پرنده نیست.»
در سال ۲۰۰۹ میلادی، کمپانی Now Again آلبومی به نام زنجیر خودت را بباف (Forge Your Own Chains) را در آمریکا منتشر کرد که شامل پانزده قطعه از موسیقیدانان راک سالهای ۱۹۶۸ تا ۱۹۷۴ میلادی است. در این آلبوم ترانه «حجم خالی» از کوروش یغمایی تنها نماینده خاورمیانه است. انتشار این آلبوم آغازی برای کشف دوباره کوروش در مغربزمین است. این گزینش برای نخستینبار انگیزه ثبت پژوهشی موسیقی مدرن ایران و ورود رسمی آن به گستره موسیقی جهانی تلقی میشود.
درباره تاریخچه تولید «گل یخ» اثر جاودانه «کورش یغمایی» نیز روایتهای متفاوتی نقل شده است. قطعه شعری از مهدی اخوانلنگرودی به دست کوروش میرسد و این بمب موسیقی در سال ۱۳۴۸ خورشیدی، با ساخته شدن ترانه «گل یخ» در جهان صدا میکند! و سلیقههای سختپسند آمریکایی و اروپایی را شیفته خود میکند بهطوری که به محض شنیدن این آوای پارسی نمیتوانند نسبت به آن اثر، بیتفاوت بمانند و از آن تجلیل نکنند. حتی در گوشه و کنار دنیا تلاش میشود با گیتار یا سازی دیگر، همچون کوروش، گلیخ را بنوازنند و بخوانند! اسناد این همآوایی جهانی در جستوجوگرهای تصویری، چون یوتیوب دست یافتنی است. این نوار موفقیت، همراه با ترانههای دیگر این هنرمند، تکرار میشود و کمپانیهای غربی پخش موزیک برای کوروش یغمایی، فرشقرمز پهن میکنند تا جایی که پس از این همه مدت انزوا، ایران به خانواده جهانی، چشمکی دوباره میزند!
حالا و با بازنشر این اثر در رسانههای مهم موسیقی جهان، نام کوروش یغمایی بار دیگر مورد توجه قرار گرفته است و حالا باید تا «گرمی ۲۰۲۵» منتظر ماند و دید که آیا این حجم از اتفاقات خبری، در این مراسم جهانی مورد توجه قرار خواهد گرفت یا خیر.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد