21 - 08 - 2024
کاهش وابستگی به چین، چالشی جدی برای گذار انرژی
تحلیلگران شرکت وود مککنزی در هشدار جدی خود اعلام کردهاند که تلاش برای دور شدن از چین بهعنوان تامینکننده اصلی مواد معدنی حیاتی مانند مس، میتواند اهداف جهانی در مسیر گذار انرژی را به خطر بیندازد.
براساس گزارش اخیر شرکت وود مککنزی، قطع ارتباط با زنجیره تامین مس چین، اقتصادهای غربی را با چالش تامین ۸۵میلیارد دلار مس مواجه خواهد کرد. این میزان کمبودی بوده که به گفته تحلیلگران رفع آن تقریبا ناممکن است.مس به عنوان عنصری کلیدی در فرآیند الکتریکی شدن، نقش غیرقابل انکاری در کاهش انتشار کربن دارد. برآوردهای وود مککنزی نشان میدهد که تقاضا برای این فلز تا سال ۲۰۵۰ به میزان قابلتوجهی افزایش یافته و به ۵۶میلیون تن خواهد رسید.
تامین این حجم از مس، چالشهای بزرگی را پیش روی جهان قرار میدهد. آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرده است که معادن موجود و پروژههای در حال ساخت تنها قادر به تامین ۸۰درصد نیازهای مس تا سال ۲۰۳۰ خواهند بود.مساله تامین مس پیچیدهتر از صرفا ساخت معادن جدید است. مراحل پردازش بعدی مانند ذوب و پالایش و همچنین تولید نیمهکاره و ساخت قطعات، بخشهای حیاتی زنجیره تامین مس هستند که اغلب نادیده گرفته میشوند؛ در حال حاضر چین بر این مراحل نیز تسلط کامل دارد.
سلطه چین بر زنجیره تامین مس
وود مککنزی تخمین میزند که حدود ۸۰درصد از معادن مس، کنسانتره مس تولید میکنند که برای تبدیل به کاتد مس قابل تجارت، نیازمند فرآیند ذوب و پالایش است. از سال ۲۰۰۰ تاکنون، چین ۷۵درصد از رشد ظرفیت جهانی کورههای ذوب را به خود اختصاص داده و در حال حاضر تقریبا تمام ظرفیت جهانی ذوب و پالایش (۹۷درصد) تحت کنترل این کشور است. چین با سرمایهگذاری حدود ۲۵میلیارد دلار، سالانه بیش از 3میلیون تن مس تولید میکند.علاوهبر این، چین از سال ۲۰۱۹ تاکنون تقریبا ۸۰درصد از افزایش ظرفیت جهانی تولید مس و آلیاژ را به خود اختصاص داده است. بخش عمده این ظرفیت به تولید مفتول اختصاص دارد که باعث شده است چین نیمی از ظرفیت تولید جهانی مفتول را در اختیار داشته باشد. این کشور همچنان در حال گسترش ظرفیت تولید خود در این حوزه است.
جیفی لیو، مشاور مدیریت بازارهای مس در وود مککنزی بیان کرد: صنعت ذوب مس چین تحولات چشمگیری داشته است. در دهه ۲۰۰۰، اجرای استانداردهای سختگیرانه زیستمحیطی و افزایش بهرهوری، منجربه نوسازی کورههای ذوب چین شد. در حال حاضر، کورههای ذوب این کشور با هزینه پایین و رعایت استانداردهای زیستمحیطی بالا بهویژه در زمینه کنترل دیاکسید گوگرد از مزیت رقابتی بالایی برخوردار هستند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد