25 - 11 - 2024
کارگردان اقتصاد آمریکا
دونالد ترامپ رییسجمهور منتخب آمریکا، «اسکات بسنت» ۶۲ساله و سرمایهگذار میلیاردری را برای سکانداری اتاق جنگ اقتصادی دولت خود یا همان وزارت خزانهداری معرفی کرده است.
وزارت خزانهداری آمریکا، نهاد اصلی دستور کار و جنگ اقتصادی کاخ سفید است و «اسکات بسنت» مشاور کلیدی دونالد ترامپ رییسجمهور منتخب آمریکا در مسائل مالی خواهد بود. او در حالی قرار است اقتصاد آمریکا را مدیریت کند که این کشور در سالهای اخیر شاهد افزایش بدهی و کسری بودجه بوده است.
بسنت به عنوان بنیانگذار صندوق تامینی «کی اسکوئر گروپ» به تامین مالی دومین ستاد انتخاباتی ترامپ، پس از دههها حمایت از نامزدهای دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا پرداخت.
ترامپ در دور دوم ریاستجمهوری خود، خواستار افزایش تعرفهها و تغییرات عمده در عملیات تجارت جهانی آمریکاست، از این رو بسنت، هم ناظر مالی آمریکا و هم یک مقام کلیدی برای کمک به او در اجرای برنامه بلندپروازانه اقتصادیاش خواهد بود.
ترامپ هنگام معرفی بسنت به عنوان وزیر خزانهداری او را «یکی از برترین سرمایهگذاران بینالمللی و استراتژیستهای ژئوپلیتیک و اقتصادی جهان» دانست.
ترامپ همچنین گفت: اسکات به عنوان یک فرد سرشناس در والاستریت و صنعت آمریکا، از سیاستهای من حمایت خواهد کرد که باعث رقابتپذیری آمریکا میشود و عدم تعادل تجاری ناعادلانه را متوقف میکند. او برای تحولی اقتصادی تلاش خواهد کرد که رشد را در خط مقدم قرار میدهد، به ویژه از طریق تسلط آینده ما بر انرژی جهانی.
به گزارش سیانبیسی، بنیانگذار شرکت اقتصادی «کی اسکویر» به همراه چند فرد دیگر از جمله «کوین وارش» رییس سابق بانک مرکزی آمریکا و «مارک روآن» مدیر یک شرکت خصوصی سهام به عنوان گزینه وزیر خزانهداری در دولت ترامپ در نظر گرفته شده بود.
اسکات بسنت با حزب دموکرات آمریکا ارتباط دارد و به مبارزات انتخاباتی ریاستجمهوری باراک اوباما و هیلاری کلینتون کمک مالی کرده است. به گزارش تارنمای هیل، بسنت قبل از تاسیس شرکت خود، بیش از یک دهه برای «جورج سوروس» میلیاردر، به عنوان مدیر ارشد سرمایهگذاری او کار میکرد.
سوروس، یکی از برجستهترین حامیان دموکرات، در طول سالها، خشم ترامپ و متحدانش را برانگیخته است و برخی جمهوریخواهان میگویند که او حمایت مالی تظاهرات دانشگاهها علیه جنگ اسرائیل و غزه را در اوایل امسال انجام داده است.
سوروس یک مدافع قوی برای اهداف دموکراتیک از جمله اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا (ACLU) است. براساس گزارش والاستریت ژورنال، صرف نظر از این، بسنت سالها در مدار ترامپ بوده و به «جی دی ونس» معاون رییسجمهور منتخب نزدیک است.
سوابق کاری بسنت به عنوان یک سرمایهگذار
به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز گزارش داده است که شغل بسنت در دوران سوروس بسیار سودآور شد زیرا شرکت سرمایهگذاری لندنی او در سال ۱۹۹۲ علیه پوند انگلیس شرطبندی کرد که منجر به درآمد یک میلیارد دلار برای شرکت او شد.
سالها بعد، او در نهایت 5/4میلیون دلار برای راهاندازی صندوق تامینی خود که بر اقتصاد کلان جهانی نظارت میکند، اختصاص داد. او همچنین در طول فعالیت مالی خود، روابط نزدیکی با برادر ترامپ، «رابرت ترامپ» سرمایهگذار، برقرار کرد و به یکی از محرمان خانواده او تبدیل شد.
قبل از معرفی او به عنوان وزیر خزانهداری جدید آمریکا، یک منبع آگاه به هیل گفت که تجربه بسنت در بازارهای اوراق قرضه و ارز در صورت پیوستن به دولت ترامپ سودمند خواهد بود.
مشاور اقتصادی ستاد انتخاباتی ترامپ
ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی بهطور مکرر در مورد وضعیت امور اقتصادی، به ویژه کاهش مالیات و افزایش تعرفهها سخن گفت. بسنت در زمانی به عنوان وزیر خزانهداری معرفی شده است که آمریکا با اقتصاد رو به رشد در کنار مشکلات طولانی مدت بدهی و کسری بودجه دست و پنجه نرم میکند.
او در طول مبارزات انتخاباتی ترامپ، بهطور مرتب در برنامهها تلویزیونی ظاهر میشد تا برنامه اقتصادی رییسجمهور منتخب را تبلیغ کند.
بسنت از حامیان سیاست کاهش مالیات در دولت اول ترامپ است و در صورت تایید مجلس سنا، احتمالا مقرراتزدایی از بازارهای آمریکا را در اولویت قرار خواهد داد.
به گزارش آسوشیتدپرس، بسنت رییسجمهور سابق را با پیشنهاد خود برای ایجاد ۳درصد رشد از طریق کاهش کسری بودجه معادل ۳درصد تولید ناخالص داخلی و تولید ۳میلیون بشکه اضافی تولید نفت در روز، تحت تاثیر قرار داد. با این حال برخی حامیان ترامپ نگرانند که تاجر آمریکایی در بخش تعرفهها ضعیف باشد. ترامپ در بیانیه خود درباره بسنت به تعرفهها اشاره نکرد.
ترامپ در تمام مدت حضور خود در کاخ سفید، علیه محصولاتی که در آمریکا تولید نشدهاند، جنگ تمام عیار اعلام کرد.
او یک تعرفه عمومی بین ۱۰ تا ۲۰درصد برای همه کالاهای وارداتی و ۶۰درصد تعرفه برای چین پیشنهاد کرد که نظارت بر هر دوی آنها بر عهده بسنت خواهد بود. بسنت گفته است که تعرفهها میتواند به عنوان ابزاری به جای تحریمها برای اصلاح قراردادهای تجاری استفاده شود.
بسنت نیز مانند رییس خود، ترامپ، طرفدار تعرفههای تدریجی و مقرراتزدایی برای پیشبرد تجارت آمریکا و کنترل تورم است و از احیای تولید و استقلال انرژی آمریکا حمایت میکند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، گزینه تصدی وزارت خزانهداری آمریکا در ماه آگوست به بلومبرگ گفت: «فکر میکنم تعرفهها به نوعی میتواند به عنوان یک تحریم اقتصادی در نظر گرفته شود.»
او گفته است: «اگر سیاست اقتصادی چین را دوست ندارید و این کشور بازار را با تولید بیش از حد اشباع میکند، میتوانید آنها را تحریم تعرفهای کنید. این همچنین پاسخی به دستکاری ارز است.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد