16 - 10 - 2024
پهپادها بلای جان اسرائیل
تارنمای «هیل» با اشاره به حمله پهپادی موفق حزبالله لبنان به پایگاه تیپ گولانی اسرائیل نوشت: با اینکه اسرائیل سالها بر تقویت سیستمهای دفاع هوایی خود برای حفاظت در برابر راکت و موشک تمرکز کرده اما در رهگیری پهپادهای حزبالله ناتوان بوده و بهای سنگینی پرداخت کرده است.
این پایگاه خبری وابسته به کنگره آمریکا، اسرائیل، طی سالها، آرایههای دفاع هوایی خود را برای ایجاد حفاظت گسترده در برابر شلیک راکتهای کوتاهبرد و موشکهای میانبرد و دوربرد تقویت کرده است اما با این وجود کارشناسان هشدار دادهاند که سامانههای هوایی اسرائیل نفوذناپذیر نبوده و بسیاری از پهپادها توان داخل شدن به حریم هوایی آن را دارند.
هیل با اشاره به تعداد تلفات اسرائیل در ۱۰روز گذشته بر اثر هواپیماهای بدون سرنشین نوشت: حمله حزبالله به پایگاه تیپ گولانی، دومین حمله مرگبار هواپیماهای بدونسرنشین به اسرائیل طی دو هفته اخیر بود که گفته میشود چهار کشته بر جا گذاشته است. به گزارش رسانههای اسرائیلی، اوایل ماه جاری نیز یک هواپیمای بدون سرنشین که از عراق پرتاب شد، دو سرباز اسرائیلی را کشت و ۲۲نفر را زخمی کرد. در ماه ژوئیه (تیر) یک پهپاد پرتاب شده از یمن حدود ۲۷۰کیلومتر از منتهیالیه جنوبی اسرائیل (سرزمینهای اشغالی) تا تلآویو را طی و بدون رهگیری توسط سامانههای دفاعی اسرائیل، به ساختمانی در مرکز شهر برخورد کرد و یک نفر را کشت.
به گزارش ایرنا در ادامه این مطلب آمده است: یک مقام امنیتی اسرائیل گفت که شناسایی پهپادها به چند دلیل دشوارتر است: نخست آنکه آنها آهسته پرواز میکنند و اغلب شامل قطعات پلاستیکی هستند و نسبت به موشکهای قدرتمند رد حرارتی ضعیفتری برای سیستمهای راداری بهجا میگذارند. ردیابی مسیر پهپادها از سوی دیگر نیز سختتر از موشک است چراکه پهپادها میتوانند از مسیرهای پروازی دایرهای برخوردار بوده و از هر جهتی به پرواز در آیند، پایینتر و نزدیکتر به سمت زمین پرواز کرده و – چون بسیار کوچکتر از موشکها هستند – گاهی با پرندگان اشتباه گرفته میشوند.
هیل به نقل از این مقام نظامی اسرائیل نوشت: اسرائیل سالها بر تقویت سیستمهای دفاع هوایی خود برای بهبود حفاظت در برابر راکت و موشک تمرکز کرده است اما هواپیماهای بدون سرنشین به عنوان اولویت اصلی این رژیم در نظر گرفته نشدند. این بدان معناست که در ادامه نبرد کنونی، توانایی اسرائیل در شناسایی و رهگیری پهپادها به اندازه تواناییهایش در مقابله با راکتها و موشکها موفق نخواهد بود.
این گزارش در پایان با اشاره به موفقیت حزبالله در پیشبرد اهداف مختلف خود از طریق پهپادهای بدون سرنشین اذعان کرد: حزبالله همچنین از طریق کوبیدن پهپادها به باتریها و زیرساختهایی که برای سرنگونی آنها استفاده میشوند، برای از بین بردن قابلیتهای دفاع هوایی اسرائیل اقدام کرده است. اوایل سال جاری، حزبالله اعلام کرد که از یک پهپاد انفجاری موسوم به «ابابیل» برای سرنگونی بالن رصدی اسرائیل که بخشی از پدافند هوایی اسرائیل است، استفاده کرده است. این گروه ضد اسرائیلی شامگاه دوشنبه، ویدئویی منتشر کرد که در آن تعدادی از اعضای خود را در انباری پر از پهپاد نشان میداد. این ویدئو پهپادها را روی پرتابگرها نشان داده و در انتها عنوانی با این مضمون مشاهده شد: «قابلیتهای ما هنوز دست نخورده است.»
در چنین شرایطی روزنامه فایننشالتایمز نیز در گزارشی نوشت که ذخایر مهمات و ادوات دفاع هوایی اسرائیل و آمریکا به دلیل فشار ناشی از استفاده مداوم از سامانههای رهگیر در جنگ یکساله جاری در خاورمیانه، به سرعت در حال کاهش است.
به گزارش یورونیوز در ادامه این مطلب آمده است: با وجود چندین لایه از سامانههای رهگیر و بهکارگیری مداوم هوش مصنوعی برای اطمینان از استفاده بهینه از آنها در گنبد آهنین اسرائیل، کارشناسان صنعت هوافضای این رژیم به شدت تلاش میکنند تا تولیدات را با تقاضا هماهنگ نگه دارند.
یکی از مقامات اسرائیل به فایننشال تایمز گفته است که کارخانهها به صورت ۲۴ ساعته و هفت روز هفته مشغول به کار هستند که این موضوع با توجه به اینکه معمولا صنایع اسرائیل در روز شبات (شنبه) تعطیلند، اقدامی غیرمعمول است.
آمریکا برای تقویت دفاع رژیم صهیونیستی اخیرا شروع به ارسال سامانههای رهگیر تاد کرده است اما تقاضای مداوم به تولیدکنندگان آمریکایی نیز فشار آورده است. با توجه به اینکه اوکراین نیز همچنان درخواست کمک دفاعی دارد، تامینکنندگان آمریکایی هشدار دادهاند که ایالات متحده به زودی باید انتخاب کند که اولویت حمایت را به کدام متحد خود میدهد.
این انتخاب بر مقامات اسرائیل نیز تاثیر خواهد گذاشت زیرا آنها تلاش میکنند از مناطق مختلف حفاظت کنند. یکی از مقامات بیان کرد که اگر روند جنگ به همین شکل ادامه یابد، به ویژه با توجه به هشدار ایران برای تلافی حمله احتمالی اسرائیل، رژیم صهیونیستی به زودی باید تصمیم بگیرد که کدام مناطق را برای استقرار سامانههای رهگیر در اولویت قرار دهد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد