26 - 12 - 2024
پرسش از وزیر صمت درباره دلارهای مبهم
یکم- واقعیت این است که ارزآوری برای اقتصاد ایران بسیار دشوار شده است. ایران باید نفت خود را قاچاق بفروشد، شرکتهای صادرکننده به دلیل اینکه ایران افایتیاف را قبول ندارد و نمیخواهد هم قبول کند با سختی ارز به دست میآورند. پرسش این است که این ارزهایی که کمیابند و با سختی و دشواری به دست میآیند به شکل کارآمد مورد استفاده قرار میگیرند؟ آیا نهاد دولت و بانک مرکزی و نیز وزارت صنعت، معدن و تجارت از این ارزها طوری استفاده میکنند که به همه ایرانیان که مالک اصلی دلارها هستند سود برسد؟ واقعیت این است که به نظر میرسد از دلارهای مردم ایران به خوبی مراقبت میشود.
دوم- آیا برای این ادعای در بالا نگاشته شده مصداقهایی وجود دارد؟ بله. ببینید یک عضو انجمن صنایع نساجی گفته است که امسال 750میلیون دلار ارز به نرخ بازار ارز نیمایی به چند شرکت ناشناس داده شده تا آنها پارچه وارد کنند و اظهار کرده که اصلا معلوم نیست چه مقدار پارچه با چه کیفیتی وارد شده و با چه قیمتی در بازار پارچه فروخته شده است. این عضو انجمن صنایع نساجی گفته است احتمال داده میشود از هر دلار تخصیص داده شده به این بنگاهها سود بادآوردهای برابر 20هزار تومان نصیب رانتخواران شده است.
سوم- آیا بازهم میتوان به این نوع مصداقهای دلارپاشی رانتجویانه اشاره کرد؟ بله. یک خبر دیگر این است که از ابتدای سالجاری تا دیروز میزان کل تامین ارز صنایع مبلغ ۴۰میلیارد و ۸۸میلیون دلار بوده است که میزان ارز تامینی برای گروههای «صنایع حملونقل و خودرو» ۷میلیارد و ۱۸۹میلیون دلار، «ماشینآلات و تجهیزات تولید» ۴میلیارد و ۸۰۳میلیون دلار است.
میتوان پرسید آیا اصولا وی به مقوله ارزیابی خود درباره اشراف به بخش بازرگانی وزارتخانه رسیده است؟ آیا وزیر صمت میداند 40میلیارد دلار ارز از سوی کارشناسان این وزارتخانه و پس از تایید گشایش اعتبار صادر شده است؟ آیا آقای وزیر میداند چه میزان ارز تخصیص داده شده ارز نیمایی بوده و به چه کسانی داده شده است؟ آیا آقای وزیر میتواند و میخواهد نام و نشان ارزبگیران بزرگ را منتشر کند؟
چهارم- حالا باید از وزارت صمت چه چیزی پرسید؟
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد