9 - 10 - 2024
پایان قرمزپوشی بورس
«جهانصنعت»- بورس دیروز تهران بعد از هشت روز سرخپوشی دوباره سبزپوش شد، هرچند این رشد تنها به شاخص کل محدود شد و دیگر نماگرهای بازار سهام مجددا روندی نزولی داشتند. شاخص کل بورس دیروز با رشد 16/0درصدی در محدوده 2میلیون و 97هزار واحد به کار خود پایان داد اما شاخص هموزن که نمایانگر وضعیت سهام خرد و متوسط است خبر از تداوم روند منفی در این سهمها داشت و دیروز با 08/0درصد کاهش ارتفاع در کانال 696هزار و 489واحدی ایستاد. ارزش کل معاملات دیروز بازار 34هزار و 179میلیارد تومان بوده که از این مبلغ 3هزار و 295میلیارد تومان آن مربوط به معاملات خرد سهام و حقتقدم بوده است. دیروز 10درصد از کل ارزش معاملات مربوط به معاملات خرد بود. دیروز (سهشنبه 17مهرماه) بیش از 100میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار خارج شد و به این ترتیب دهمین روز متوالی خروج سرمایه از بازار ثبت و به عدد بیش از 4هزار میلیارد تومان رسید.
دیروز انتشار این خبر که «دولت چهاردهم برای پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، ظرف چند روز آینده اسناد مورد نیاز برای بررسی این پرونده در مجمع تشخیص مصلحت نظام را تامین میکند» بانکیها را مورد توجه اهالی بازار قرار داد. گروههای فلزات اساسی و محصولات شیمیایی دیروز سبزپوشتر از سایر گروهها بودند. از جمله دیگر اتفاقات دیگر بازار خریداری شدن صف خودرو در ابتدای بازار دیروز بود و این احتمال که وضعیت این گروه در روزهای آینده بهتر شود را پررنگ کرد.
دیروز نیز مانند روز گذشته صندوقهای طلا صف فروش بودند. از طرفی دلار بازار آزاد کانال 63هزار تومان را از دست داد اما با این وجود دلار نیما همچنان روند افزایشی خود را حفظ کرد و حواله دلار با افزایش 102تومانی نسبت به روز قبل به 365/47تومان رسید. در بازار طلا و سکه نیز شاهد افت قیمتها بودیم.
تحلیل بازار در روز سهشنبه
بازار سهام دیروز با روند نامتوازن شاخصهای کل و هموزن روبهرو شد. در حالی که نماگر اصلی بازار طی روزهای اخیر پیوسته کاهشی بوده اما دیروز دستکم 3هزار واحد از ریزش روزهای گذشته را جبران کرد. شاخص کل بورس دیروز با شارژ بزرگان بازار مثبت شد. نمادهای فملی، فولاد، فارس، نوری، شپدیس و کچاد بیشترین تاثیر مثبت را بر رشد نماگر بازار داشتهاند.
بر این اساس، شاخص کل بورس دیروز 3هزار و 422واحد رشد کرد و معادل 16/0درصد بالا رفت تا در سطح 2میلیون و 97هزار و 373واحد قرار گیرد. با این حال شاخص هموزن همچنان کاهشی ماند و با افت 531واحدی، معادل 08/0درصد عقب رفت تا در سطح 696هزار و 491واحد متوقف شود.
حجم و ارزش معاملات خرد
حجم معاملات خرد سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی دیروز 7/6میلیارد برگه سهم بود که با ارزش 3هزار و 184میلیارد تومان دادوستد شد. حجم و ارزش معاملات خرد خلاف شاخص کل بورس، تحرک و رشد چندانی نداشت.
تراز پول حقیقی
تراز پول حقیقی در سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی دیروز هم منفی بود و به 118میلیارد تومان رسید. با این حال صندوقهای کالایی طبق روال روزهای گذشته در حال جذب پول حقیقی هستند. در این میان تراز پول حقیقی در صندوقهای درآمد ثابت منفی شد. با توجه به اینکه اخبار مثبتی در فضای بازار سهام مخابره نمیشود، نباید از استراتژی فروش و احتیاط سهامداران گلایه کرد. هفدهمین روز مهر با افزایش ۳۱۴۵واحدی شاخص کل به پایان رسید و این نماگر تا سطح 2میلیون و ۹۷هزار واحد کاهش یافت. در بازار دیروز ارزش معاملات خرد همانند روز قبل بود و ۳۰۲۷میلیارد تومان ثبت شد. از لحاظ ورود و خروج نقدینگی نیز مجموعا حقیقیها ۱۲۹میلیارد تومان پول از بازار خارج کردند. بازار سهام طی معاملات گذشته رشد حجم و ارزش معاملات خرد را تجربه کرد، اما این میزان در مقایسه با روزهای رونق بازار همچنان ناامیدکننده است. اهالی بازار معتقدند بورس به مرداب سهام تبدیل شده و از معاملات موثری که باعث تحرک بازار شود خبری نیست. وضعیت دیروز بازار ۴۰درصد مثبت و ۶۰درصد منفی بوده است. میتوان گفت بازار کارش را خیلی بهتر از روزهای قبل شروع کرد و چنانچه چند روزی را به همین منوال سپری کند و تنشهای منطقه آرام شود، کمکم میتوان انتظار داشت که بازار به حالت عادی برگردد. با توجه به حجم معاملات میتوان گفت نقدشوندگی دیروز به بازار برگشت و این نکته مثبتی است، همچنین سهمهای فلزی و سنگآهنی وضعیت خوبی دارند، برای مثال فولاد و کچاد با صفهای خرید خوبی همراه بودند. طی مدتی که گذشت بازار سهام برخلاف بازارهای موازی حرکت کرده و در انزوای معاملاتی به سر برده است. از شنبه هفته گذشته تاکنون علاوه بر کاهش خوشبینیهای قبلی، بازار سهام شاهد سرخپوشی تمامقد نماگرهای سهامی و افول آنها بوده است. تحلیلگران بر این باورند که مهمترین دلیل دست به عصا حرکت کردن فعالان بازار سهام طی روزهای اخیر، انتظاراتی است که از عملی شدن وعدههای وزیر اقتصاد برآورده نشده، هرچند محدودیت دامنه نوسان نیز تا حدودی بر روند کنونی معاملات موثر واقع شده است، همچنین علاوه بر ریسکهای منطقهای، برخی اظهارات منفی از سوی رییس کل بانک مرکزی سبب شد انتظارات فعالان بورسی محقق نشود و بازار با یک روند کاهشی و فرسایشی به سمت فضای رکودی حرکت کند. عدهای با توجه به تمرکز سیاستگذاران بر وضعیت حاکم بر کشور عملا معاملهگریز شدند و ترجیح میدهند تا رسیدن به ثبات سیاسی، در سودای کسب سود از بازارهای پرریسک همچون بورس نباشند. برخی کارشناسان میگویند با توجه به اینکه اخبار مثبتی در فضای بازار سهام مخابره نمیشود، نباید از استراتژی فروش و احتیاط سهامداران گلایه کرد؛ آن هم در شرایطی که دلار آزاد در کانال ۶۳هزار تومانی جولان میدهد و خبری از رشد چشمگیر نرخ دلار نیما به گوش نمیرسد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد