15 - 01 - 2022
وجود ظرفیتهای امیدبخش معدنی در سیستانوبلوچستان
«جهان صنعت»- سیستانوبلوچستان یکی از استانهای برتر در حوزه معدنی به ویژه در فلزات اساسی و گرانبهاست. حالا گفته میشود اگر قرار است منابع معدنی منطقه به ثروتی برای مردم تبدیل شود، قطعا حضور بخش خصوصی تعیینکننده خواهد بود.
در نشست شورای معادن سیستان وبلوچستان به ویژگیهای این استان معدنی و موارد مختلف در این عرصه توجه شد. معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به وجود ظرفیتهای امیدبخش معدنی در سیستانوبلوچستان گفت: ظرفیتهای فرامرزی این استان پهناور مورد توجه ویژه دولت است.رضا محتشمیپور در حاشیه بازدید از معدن و کارخانه فرآوری مس سیاستراگی در شمال سیستانوبلوچستان اظهار کرد: برنامهای که طی این مدت در دولت سیزدهم دنبال کردیم، حضور میدانی در استانهای مختلف است تا ضمن بررسی مسائل آنها از نزدیک تجربیات فعالان این عرصه و مسائل حوزه معادن را بدون واسطه از زبان کارشناسان بشنویم و با توانمندیهای مناطق آشنا شویم.وی با بیان اینکه حضور میدانی در سیستانوبلوچستان یکی از این برنامهها بود خاطرنشان کرد: به واسطه ظرفیتهای خوبی که در بخش معادن در این استان وجود دارد یک افق امیدبخشی را پیش روی این خطه میبینیم و یکی از جبهههای اصلی کار در سالهای آینده است.
معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: محرومیتهای سیستانوبلوچستان در سایر بخشها هم نگاه را بیشتر به سمت معدن معطوف میکند خوشبختانه مشکل عدم هماهنگی و تعارض بین دستگاهها هم در این خطه خیلی کم است که با توجه به این مهم خیلی امیدوارتر شدیم.
وی با بیان اینکه رشدی که سیستانوبلوچستان طی سالهای اخیر در حوزه معدن داشته اگر با همین سرعت ادامه پیدا کند شاهد شکوفایی آن خواهیم بود، افزود: در حوزه فعالیتهای فرامرزی معدنی هم پتانسیلهای خوبی در نزدیک مرزهای استان وجود دارد که اگر قرار باشد در این بخش هم کار کنیم با تکیه بر ظرفیتهای این استان خواهد بود چرا که این ظرفیت وجود دارد و در آینده هم توسعه پیدا خواهد کرد؛ فرصتی که امیدوارکننده است.
آمادگی برای تبدیل به یکی از قطبهای مس، آهن یا طلا
در ادامه معاون وزیر صمت و رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی در حاشیه نشست شورای معادن سیستان و بلوچستان گفت: این سازمان از دیرباز در سیستانوبلوچستان فعالیتهای خیلی خوب و تولید اطلاعات پایهای در سالیان گذشته انجام داده که منجر به شناسایی این منطقه به لحاظ معدنی برای تمام بخشهای خصوصی و دولتی شود.
علیرضا شهیدی افزود: سیستانوبلوچستان در حوزه معدنی پتانسیل بسیار خوبی دارد و شاید در آینده نه چندان دور این استان به عنوان یکی از قطبهای مس، آهن یا طلا تبدیل شود.وی تصریح کرد: سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ایران با تکنولوژیهای پیشرفتهای که دارد به دنبال اکتشاف ذخایر پنهان و چیزهایی است که بخش خصوصی توانایی اکتشاف آن را ندارد و بر اساس این پتانسیل به دنبال کشف اعماق پنهانی ۴۰۰ متر هستیم؛ کاری که شاید با حفاری سالیان سال طول بکشد و هزینههای زیادی داشته باشد ما آن را در یک بازه زمانی کوتاهتر و با دقت بیشتر انجام خواهیم داد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: خوشبختانه کشورمان پتانسیل خیلی خوبی در مواد معدنی دارد به ویژه این پتانسیل در سیستانوبلوچستان نیز وجود دارد و باید بگویم بالای ۸۱ ماده معدنی در کشور هست که مطمئنیم این استان میتواند به بهشت مواد معدنی تبدیل شود.
در ادامه امیرعلی طاهرزاده مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: با توجه به پتانسیلهای موجود، سیستانوبلوچستان میتواند به عنوان یکی از قطبهای معدنی کشور به ویژه در حوزه مس، طلا و آنتیموان شود. طاهرزاده به اقدامات انجام شده در معدن مس- طلا جانجا گفت: تاکنون حدود ۸۰ هزار متر حفاری اکتشافی توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در این معدن انجام شده و در حال حاضر مزایده فراخوان جذب سرمایهگذار این محدوده در دست انجام است. مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: انجام حفاری در محدوده طلای بزمان را نیز در برنامه داریم.
وی ادامه داد: با هدف آمادهسازی نیروی انسانی متخصص برای توسعه معادن کشور، اقدام به برگزاری دورههای آموزشی کاربردی کردهایم. علاوه بر این یکی از استراتژیهای شرکت ایجاد ارتباط موثر بین معدن و صنعت با دانشگاههای استان است.
طاهرزاده در بخش دیگری از سخنانش گفت: این شرکت در ۱۶ استان فعالیت اکتشافی و در ۲۳ استان فعالیتهای معدنی را در دست اقدام دارد. به گفته وی، در سال جاری نسبت به جذب سرمایهگذار در بخش محدودههای آنتیموان و طلای سیاه جنگل اقدام کردهایم.
طاهرزاده تاکید کرد: شکستن محدودههابه محدودههای کوچکتر سبب کاهش پارامترهای اقتصادی در فعالیتهای معدنکاری میشود و باید از این روش بدون دلایل فنی و اقتصادی لازم، دوری کرد.
حضور تعیینکننده بخش خصوصی در خلق ثروت
همچنین استاندار سیستانوبلوچستان در حاشیه نشست شورای معادن سیستانوبلوچستان با اشاره به اینکه این استان یکی از استانهای برتر در حوزه معدنی به ویژه در فلزات اساسی و گرانبها است، گفت: اگر قرار است منابع معدنی منطقه به ثروتی برای مردم تبدیل شود قطعا حضور بخش خصوصی تعیینکننده خواهد بود.حسین مدرس خیابانی با بیان اینکه امروز شورای معادن استان با حضور دو نفر از تصمیمگیران بخش معدن برگزار شد، افزود: هدف از این نشست شناساندن ظرفیتها و ذخایر معدنی استان برای سرمایهگذاران بود تا اینکه این منطقه بتواند جزو رتبههای برتر معدنی کشور شود.
به گفته وی، نقش سازمانهای توسعهای و حاکمیتی فراهم کردن بستر حضور بخش خصوصی است و هر جا که احساس کنند این بخش خصوصی توان مالی و علمی برای انجام کار اکتشافی، فرآوری و بهرهوری مواد معدنی دارد حتماً دستگاههای حاکمیتی حضور نخواهند داشت.
استاندار سیستانوبلوچستان ادامه داد: سازمانهای حاکمیتی و توسعهای هرجا که حس کنند ریسک سرمایهگذاری بالاست و نیاز به منابع مالی بیشتری است هم از طریق سازمان ایمیدرو و هم سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور کمک خواهد شد تا ریسک حضور بخش خصوصی کم شود. وی با بیان اینکه تصویری که از امنیت سیستانوبلوچستان در داخل و خارج مخابره شده غیرواقعی است و ما برای فعالان بخش اقتصادی امنیت برقرار میکنیم و هیچ مشکلی وجود ندارد، گفت: اعلام میکنیم هر کس که تمایل به سرمایهگذاری در سیستانوبلوچستان در حوزههای مختلف دارد این استان با همه ظرفیت امنیت لازم را تامین میکند.