15 - 10 - 2023
واکنش وزارت جهاد کشاورزی به گزارش «جهانصنعت»
وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به مطلب منتشر شده روزنامه «جهانصنعت» در تاریخ ۱۳/۷/۱۴۰۲ با عنوان «بلوای کنجاله» جوابیهای را منتشر کرده است که در ادامه میخوانید.
کنجاله سویا همانند ذرت از جمله نهادههای مهم و غیرقابل جایگزین در جیره غذایی دام و طیور کشور جهت تولید محصولات پروتئینی از جمله گوشت مرغ، تخممرغ و شیر است. در سال جاری به استناد برآوردهای صورت گرفته توسط حوزهای تخصصی تولید، حدود ۴۵۵٠ هزار تن بدون احتساب ذخایر راهبردی کشور نیاز به نهاده مذکور وجود دارد که این حجم از نیاز، از محل تبدیل دانه وارداتی و تولید داخل و همچنین قسمتی هم از طریق واردات مستقیم کنجاله سویا تامین میشود که براساس اطلاعات گمرک ج.ا.ا میزان واردات نهادههای دامی در شش ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به شرح جدول زیر است:
با عنایت به اطلاعات مندرج در این جدول، میزان واردات نهادههای پایه تولید محصولات پروتئینی از جمله گوشت مرغ و تخممرغ، در شش ماهه ابتدای سال جاری مجموعا ۹۶۶/۶ هزار تن است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (مجموعا ۰۱۸/۵ هزار تن) ٣٩ درصد افزایش داشته است.
در مورد نهادههای دامی مشمول دریافت ارز یارانهای (تالار اول)، به محض ورود کالا به کشور و جهت تسریع در ترخیص کالا، با اولویت کالاهای رسوبی در بنادر، فرآیند معرفی برای تخصیص ارز توسط این معاونت انجام میشود. همچنین به منظور جلوگیری از ایجاد هرگونه اخلال در فرآیند ترخیص کالا و جلوگیری از رسوب نامتعارف نهادهها در بنادر، شرایط ترخیص صددرصدی کالا بدون الزام به ارائه اعلامیه تامین ارز، به گمرک ج.ا.ا ابلاغ شده است. بنابراین این معاونت به دلیل اهمیت دسترسی به نهادههای مورد نیاز دام و طیور کشور، با عنایت به تمامی محدودیتهای متاثر از تحریمهای ظالمانه (اعم از محدودیتهای تامین ارز، داشتن ارز مرغوب و انتقال ارز و…) تلاش دارد فرآیند ترخیص نهادهها را تسهیل کند. شایان ذکر است ترخیص نهادههای دامی اعم از ذرت، جو، کنجاله سویا و دانههای روغنی صرفا با مجوز وزارت جهاد کشاورزی از گمرک قابل ترخیص است. فرآیند مربوطه به صورتی عملیاتی شده که ابتدا محمولهها روی سامانه بازارگاه نهادههای کشاورزی «در راستای اجرای ضوابط اختصاصی نهادهها و کالاهای اساسی موضوع ماده (٢) دستورالعمل تبصره (۴) ماده (١٨) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و جلوگیری از تخلفات عرضه خارج شبکه» عرضه و پس از آن مجوز ترخیص برای گمرک جمهوری اسلامی ایران ارسال میشود.
با عنایت به موارد فوقالذکر یکی از مسوولیتهای خطیر این معاونت از ابتدای سال جاری برنامهریزی و حمایت همهجانبه از تولید محصولات کشاورزی و غذایی و توجه به زنجیره ارزش در تولیدات دامی است. از این رو برنامهریزی تامین نهادههای تولید و اطمینان دسترسی بهنگام به آن، از اهمیت ویژهای برخوردار است. در نهایت به استحضار میرساند تنظیم بازار نهادههای دامی و محصولات پروتئینی نیازمند وجود ابزار مناسب متصل و تحت مدیریت کامل به خود است. بنابراین با فرض تمامی چالشها و همچنین افزایش قیمت جهانی، تامین نهادههای دامی (جو، ذرت و کنجاله) با توجه به پیشبینیها، تاکنون کمبود وجود نداشته و برنامه تامین نهادهها، مطابق پیشبینیهای تولید و اعلام نیاز توسط معاونتهای تخصصی وزارتخانه جهاد کشاورزی در دستور کار دفتر بازرگانی داخلی محصولات کشاورزی جهت برنامهریزی تامین قرار گرفته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد