22 - 07 - 2024
همه صنایع در زمینه خودتامینی انرژی برنامه داشته باشند
لزوم توجه همه صنایع نسبت به خودتامینی انرژی و آسیبهای قطعی برق در صنعت فولاد و از بین رفتن فرصتهای تولید از مهمترین مباحث مطرح شده در میزگرد چالش ناترازی انرژی در صنعت فولاد بود.
فولاد یکی از کالاهای مهم و استراتژیک کشور در بخش صنعت است. افزایش کارایی و بهرهوری عوامل تولید از جمله انرژی در کارخانجات فولاد را میتوان یکی از راههای افزایش تولید و رسیدن به ظرفیت اسمی کارخانجات دانست اما ناترازی انرژی که در سالهای اخیر به صورت جدی صنایع را تحت تاثیر قرار داده از ریسکهای بزرگ صنعت فولاد به شمار میآید، به طوری که بسیاری از واحدهای این صنعت با مشکل جدی تامین انرژی در زمستان و تابستان روبهرو هستند. از این رو برای بهبود بهرهوری عوامل موثر در تولید فولاد لازم است با بهرهگیری از شیوهها و متدهای علمی، تحقیقات کاربردی متناسب با شرایط و امکانات کشور را اجرا کرد و در برنامهریزیها و سیاستگذاریهای آتی از آنها بهره گرفت.
در این بین باید توجه داشت طی سالهای اخیر به ویژه با تغییرات اقلیمی و افزایش دما و از سویی افزایش تعداد مشترکان برق به ویژه در بخش صنعت و خانگی ناترازی انرژی تشدید شده است. این ناترازیها منجر به اعمال خاموشی در صنایع بیش از دیگر بخشها و به ویژه صنایع فولادی شده است؛ رویکردی که سالهاست صنعت فولاد را با وجود جایگاه ویژهای که دارد متضرر کرده و منجر به تعطیلی کارخانهها نیز شده است.
وحید یعقوبی، معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور با اشاره به چالشهای تولیدکنندگان فولاد با کمبود انرژی میگوید: این چالش مدتهاست که وجود دارد و در صورت کمبود انرژی شرکتهای فولادی اولین شرکتهایی هستند که محدودیت انرژی برای آنها اعمال میشود.او با بیان اینکه سال گذشته قطعی انرژی در تابستان و زمستان بیش از سال ۱۴۰۱ بوده است، اضافه کرد: برنامه تولید فولاد در کشور ۴۰میلیون تن بود که با توجه به محدودیتهای اعمال شده حدود ۷میلیون تن از برنامه عقب هستیم.
معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور تصریح کرد: با برآوردهای صورت گرفته در سال ۱۴۰۲ محدودیتهای انرژی حدود ۳میلیارد دلار به صنایع فولادی خسارت زده و این در حالی است که هر سال شاهد افزایش قیمت انرژی برای شرکتهای تولیدکننده فولاد هستیم و امسال این افزایش ۲۰درصد بوده است.
یعقوبی با بیان اینکه رقابت در بازار جهانی فولاد نیازمند همکاری همه بخشها با تولید است، افزود: انتظار داریم وزارت نیرو و وزارت نفت در زمینه تامین انرژی برای سال آینده برنامه جدیتری داشته باشند، از سویی نیز خودتامینی انرژی را در برخی از شرکتهای فولادی داشتهایم که میتواند به کاهش محدودیتها کمک کند.
خودتامینی انرژی در دستور کار همه صنایع باشد
قاسم خوشدلپور یک فعال معدنی گفت: نقش انرژی در صنعت فولاد بسیار حائزاهمیت بوده و این در حالی است که همواره در فصول گرم به لحاظ تامین انرژی برق و در فصول سرد نیز در زمینه تامین برق و گاز دچار مشکل هستیم.
او گفت: امروز همه صنایع با چالش تامین انرژی و کاهش تولید، دست و پنجه نرم میکنند و باید برنامهای اجرایی و زودبازده برای حل آن تدوین شود.
خوشدلپور با تاکید بر اینکه تولید فولاد در این زمینه دچار چالش شده است، تصریح کرد: تبعات آن به خود انرژی و مجموعه صنعت کشور و بنگاههای اقتصادی برمیگردد. اگر تولید فولاد کاهش یابد اثر این کاهش تولید را در صنایع پاییندستی شاهد خواهیم بود که باعث میشود رونق اقتصادی تولید دچار مشکل شود.
او تاکید کرد: همه بنگاههای اقتصادی از جمله صنایع فولادی و دیگر صنایع باید خودتامینی را در دستور کار قرار دهند تا شاهد جهش تولید باشیم، البته در این زمینه تامین انرژی باید حمایت شود چراکه اگر نتوانیم تولید را ادامه دهیم مطمئنا محصول ورق که به عنوان محصولی بنیادین در صنعت ساختمان و صنایع کشور است، افزایش مییابد و ضرر آن را مردم متحمل میشوند.خوشدلپور ادامه داد: از مردم درخواست داریم در زمینه مصرف انرژی برنامهریزی بهتری داشته باشند تا چرخ صنعت بتواند همچون گذشته حرکت کند.
او در ادامه این میزگرد اشارهای هم به تنوع تولیدات در سبد کالایی مجتمع فولاد سبا داشته و ابراز کرد: نگاه استراتژیک به تنوع کالاها در سبد فولاد سبا وجود دارد از این نظر که اگر بخواهیم در سبد محصولات شرکت تغییری ایجاد کنیم به جای افزایش کمی به افزایش کیفیت محصولات جدید خواهیم پرداخت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد