21 - 11 - 2024
هفته سیمانی بورس کالا
گروه بورس- در هفته منتهی به ۳۰آبانماه، بورس کالای ایران میزبان دادوستد مجموعا ۳میلیون و ۸۳۳هزار و ۷۱۰تن انواع کالا و محصولات در تالارهای مختلف خود بود. این حجم معاملات در ۵روز کاری هفته شامل طیف گستردهای از کالاهای صنعتی، معدنی، پتروشیمی، فرآوردههای نفتی، سیمان و محصولات صادراتی بوده و نقش حیاتی این بازار در تامین نیازهای کلیدی صنایع مختلف کشور را برجسته میکند.
بیشترین حجم معاملات در این هفته، مربوط به روز یکشنبه ۲۷آبان با ۹۹۱هزار و ۲۹۶تن بوده که نشاندهنده تقاضای بالا برای محصولات صنعتی و مصالح ساختمانی مانند سیمان بوده است. کمترین حجم معاملات نیز در روز سهشنبه ۲۹ آبان با ۴۴۱هزار و ۱۰۰تن ثبت شده است. محصولات سیمانی با سهم قابلتوجه از معاملات این هفته، نقش مهمی در تامین نیاز پروژههای عمرانی و ساختمانی داشتند.
تالارهای بورس شامل تالار صنعتی و معدنی، تالار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی، تالار حراج باز، تالار صادراتی کیش و تالار فرعی، هریک به تفکیک میزبان انواع کالاها بودهاند. در این هفته، تالار محصولات صنعتی و معدنی سهم بیش از ۴۰درصد از کل معاملات را به خود اختصاص داده و بیشترین معاملات آن در روز شنبه و کمترین در روز یکشنبه انجام شده است.
این گزارش، روند معاملات این هفته را به تفصیل بررسی میکند و به تحلیل سهم کالاهای مختلف، تغییرات عرضه و تقاضا و نقش تالارهای مختلف در حجم کلی معاملات میپردازد.
شروع متعادل هفته
روز شنبه ۲۶آبانماه، بورس کالای ایران میزبان دادوستد ۷۲۹هزار و ۴۶۴تن انواع کالا و محصولات در تالارهای مختلف خود بود. این معاملات که شامل کالاهای صنعتی، معدنی، پتروشیمی، فرآوردههای نفتی، سیمان و محصولات صادراتی بودند، بازتابدهنده پویایی و نقش برجسته این بازار در تامین نیازهای صنایع و اقتصاد کشور است.
در تالار محصولات صنعتی و معدنی، بزرگترین حجم معاملات ثبت و در مجموع ۴۹۹هزار و ۷۰۱تن محصول معامله شد. گندله سنگآهن با حجم ۳۳۰هزار تن، بیشترین سهم را از این معاملات داشت و پس از آن آهن اسفنجی با ۱۲۴هزار تن و شمش با ۳۲هزار و ۴۰۰تن در جایگاههای بعدی قرار گرفتند. سایر محصولات این تالار شامل میلگرد، ورق و تیرآهن بودند که بهترتیب با حجمهای ۵هزار و ۱۹۱تن، ۴ هزار و ۷۵۰تن و ۳هزار و ۱۶۰تن معامله شدند.
تالار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی نیز با فروش ۲۱هزار و ۴۷۴تن محصول، نقش خود را در تامین مواد اولیه صنایع پاییندستی ایفا کرد. این تالار میزبان محصولات متنوعی بود که به صنایع مختلف پتروشیمی و نفتی اختصاص داشتند.
در تالار حراج باز، ۲۰۲هزار و ۶۴۰تن کالا معامله شد که عمده آن را کنسانتره سنگآهن با ۱۷۵هزار تن تشکیل میداد. وکیوم باتوم به میزان ۲۷هزار تن و مواد پلیمری با ۶۴۰تن از دیگر محصولات مهم این تالار بودند. این حجم از معاملات نشاندهنده تقاضای بالای صنایع برای تامین مواد اولیه کلیدی است.
تالار صادراتی کیش نیز با فروش ۲هزار و ۱۲۵تن قیر به مشتریان بینالمللی، نقش خود را در توسعه صادرات و ارزآوری برای کشور ایفا کرد. این معاملات بازتابدهنده اهمیت قیر ایران در بازارهای جهانی است.
در بخش سیمان، ۲هزار و ۶۳۵تن از این محصول به فروش رسید که نشاندهنده ادامه تقاضای بالا برای این کالای اساسی در پروژههای ساختوساز است. در تالار فرعی نیز ۸۸۹تن محصول معامله شد که این تالار عمدتا به کالاهای خاص و کمحجم اختصاص دارد.
روز قدرتمند بورس کالا
روز یکشنبه ۲۷ آبانماه، بورس کالای ایران شاهد دادوستد ۹۹۱هزار و ۲۹۶تن انواع کالا و محصول در تالارهای مختلف خود بود. این معاملات گسترده در حوزههای متنوع از جمله کالاهای صنعتی، معدنی، پتروشیمی، فرآوردههای نفتی، سیمان و محصولات صادراتی انجام شد و نشاندهنده فعالیت پویای این بازار در تامین نیازهای اقتصادی کشور است.
در تالار محصولات صنعتی و معدنی، مجموعا ۲هزار و ۳۶۵تن محصول مورد معامله قرار گرفت که شامل هزار و ۳۶۵تن شمش و هزار تن مس کمعیار بود. این حجم معاملات نمایانگر تقاضای پایدار صنایع برای مواد اولیه فلزی و معدنی است.
تالار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی نیز روز پررونقی داشت و در آن ۶هزار و ۷۲۰تن محصول فروخته شد. این معاملات شامل مواداولیه مورد نیاز صنایع پتروشیمی و پاییندستی بود و نقش مهمی در تامین مواد اولیه برای تولید محصولات نهایی ایفا کرد. در تالار حراج باز، ۶هزار و ۲۲۰ تن کالا معامله شد. این محصولات شامل ۳هزار تن سولفات سدیم، ۳هزار و ۲۰ تن مس کاتد و ۲۰۰تن سولفور مولیبدن بودند که بخش مهمی از نیاز صنایع شیمیایی و معدنی را تامین کردند.
تالار صادراتی کیش نیز با فروش ۳۷هزار و ۳۵۰تن قیر و سبد میلگرد به مشتریان بینالمللی، نقش مهمی در تقویت صادرات کشور ایفا کرد. این تالار بهعنوان بستری برای عرضه محصولات صادراتی، کمک شایانی به توسعه تجارت خارجی کشور داشته است. یکی از بخشهای برجسته معاملات روز یکشنبه، فروش گسترده سیمان در بستر بورس کالا بود. در این روز ۹۳۶هزار و ۶۹۴تن سیمان به فروش رسید که نشاندهنده تقاضای بالای این کالای اساسی در پروژههای عمرانی و ساختوساز است. همچنین در تالار فرعی، هزار و ۹۴۷تن محصول دادوستد شد. این تالار که معمولا به کالاهای خاص و کمتر متداول اختصاص دارد، توانست نقش خود را در تامین نیازهای صنایع خاص ایفا کند.
یک روز متعادل
روز دوشنبه ۲۸آبانماه، بورس کالای ایران میزبان دادوستد ۶۷۱هزار و ۸۵۰تن انواع کالا و محصول در تالارهای مختلف خود بود. این معاملات گسترده در بخشهای صنعتی، معدنی، پتروشیمی، فرآوردههای نفتی، سیمان و محصولات صادراتی انجام شد و اهمیت بورس کالا را در تامین نیازهای کلیدی کشور به نمایش گذاشت.
در تالار محصولات صنعتی و معدنی، در مجموع ۲۲۲هزار و ۴۲۰تن محصول به فروش رسید. این محصولات شامل ۱۲۶هزار و ۵۱۰تن شمش، ۹۴هزار و ۴۰تن ورق، هزار و ۶۷۰تن مس مفتول و ۲۰۰تن آهن اسفنجی بود. این معاملات نمایانگر تقاضای مستمر صنایع برای مواد اولیه فلزی و معدنی است.
تالار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی نیز با فروش ۴۰هزار تن محصول، نقش خود را در تامین مواد اولیه برای صنایع پاییندستی ایفا کرد. این بخش از معاملات نشاندهنده اهمیت این تالار در پشتیبانی از تولیدات پتروشیمی کشور است.
تالار حراج باز نیز شاهد معامله ۹۰هزار و ۵۰۰تن کالا بود. این محصولات شامل ۶۰هزار تن وکیوم باتوم، ۳۰هزار تن تختال و ۵۰۰تن مس کاتد بودند که نیاز بخشهای مختلف صنایع شیمیایی و فلزی را تامین کردند.
تالار صادراتی کیش با فروش ۱۲هزار و ۲۸۰تن قیر، عایق رطوبتی و گندله سنگآهن، نقش کلیدی خود را در توسعه صادرات غیرنفتی کشور ایفا کرد. این معاملات، بازتابدهنده جایگاه ایران در تامین محصولات استراتژیک برای بازارهای بینالمللی است.
یکی از مهمترین بخشهای معاملات روز دوشنبه، فروش گسترده سیمان بود که در مجموع ۲۹۹هزار و ۳۵۴تن از این محصول به فروش رسید. این حجم معاملات سیمان، نشاندهنده ادامه روند بالای تقاضا برای این کالای اساسی در پروژههای ساختوساز و عمرانی است.
در تالار فرعی نیز ۷هزار و ۲۲۰تن محصول دادوستد شد که این تالار معمولا به کالاهای خاص و کمحجم اختصاص دارد و توانست نقش خود را در تامین نیازهای صنایع ویژه ایفا کند.
سهشنبه ضعیف
روز سهشنبه ۲۹ آبانماه، بورس کالای ایران میزبان دادوستد ۴۴۱هزار و ۱۰۰تن انواع کالا و محصول در تالارهای مختلف خود بود. این معاملات شامل کالاهای صنعتی، معدنی، پتروشیمی، فرآوردههای نفتی، سیمان و محصولات صادراتی بود و نشاندهنده نقش موثر این بازار در تامین نیازهای اقتصادی کشور است. ر تالار محصولات صنعتی و معدنی، مجموعا ۱۷۴هزار و ۶۷۵تن محصول معامله شد. از جمله این محصولات میتوان به ۱۰۰هزار تن آهن اسفنجی، ۵۸هزار تن گندله سنگآهن، ۱۳هزار و ۵۵۰تن ورق، ۲هزار و ۶۶۰تن نبشی و ناودانی، ۴۰۰تن بیلت، ۴۵تن شمش آلیاژ و ۲۰تن سیم و مفتول مسی اشاره کرد. این معاملات بازتابدهنده تقاضای پایدار صنایع برای مواد اولیه فلزی و معدنی است. تالار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی نیز با فروش ۶۴هزار و ۶۲۱تن محصول، نقش خود را در تامین مواد اولیه برای صنایع پاییندستی بهخوبی ایفا کرد. این تالار بهعنوان یکی از ارکان اصلی بازار، نیازهای مرتبط با تولید محصولات پتروشیمی را پوشش داد. در تالار حراج باز، ۵۴هزار و ۸۴۴تن کالا معامله شد. این محصولات شامل ۳۵هزار تن کنسانتره سنگآهن، ۱۵هزار تن وکیوم باتوم و ۴هزار و ۸۴۴تن مواد پلیمری بودند که نشاندهنده تنوع گسترده محصولات عرضهشده در این بخش است.
تالار صادراتی کیش نیز با فروش ۱۶هزار و ۳۵۹تن قیر و گوگرد گرانوله، به صادرات محصولات کلیدی کشور کمک شایانی کرد. این معاملات نقش مهمی در توسعه بازارهای بینالمللی برای محصولات استراتژیک ایران ایفا کردند. یکی از بخشهای برجسته معاملات روز سهشنبه، فروش گسترده سیمان بود. در این روز، ۱۲۶هزار و ۳۴۵تن سیمان از بستر بورس کالا فروخته شد که نشاندهنده ادامه تقاضای بالای این محصول در پروژههای عمرانی و ساختوساز است. در تالار فرعی نیز ۴هزار و ۲۵۶تن محصول دادوستد شد. این تالار معمولا به کالاهای خاص و کمتر متداول اختصاص دارد و نقش خود را در تامین نیازهای ویژه صنایع بهخوبی ایفا کرد.
چهارشنبه چه میزان عرضه انجام شد؟
در تالار محصولات صنعتی و معدنی 218 هزار و 73تن میلگرد، 32هزار و 500 تن ورق فولادی، 28هزار و 944تن تیرآهن، 5هزار و 500 اکسید آلومینیوم، 5هزار تن هیدروکسید آلومینیوم، 3هزار تن کک و 140تن سیم و مفتول مسی عرضه شد.
تالار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی میزبان عرضه 22هزار و 139تن مواد پلیمری، شیمیایی، قیر و لوب کات بود.
تالار صادراتی نیز شاهد عرضه 50هزار تن کنسانتره سنگآهن، 29هزار و 50تن قیر، 2هزار تن مس کاتد و یک هزار و 700تن گوگرد بود.
در تالار حراج باز یکهزار و 60 تن ارتوزایلن، 768تن استایرن منومر، 598تن دیاتیل هگزانول، 550تن منومر وینیل استات، 320تن تولوئن دیایزوسیانات و 144تن متیلن دیفنیل دیایزوسیانات خالص روی تابلو رفت.
28هزار و 645تن انواع کالا نیز در بازار فرعی روی تابلو رفت.
تحلیل روند 4روز معاملاتی این هفته
در بازه زمانی ۲۶ تا ۲۹ آبانماه، بورس کالای ایران شاهد دادوستد گسترده انواع کالاها و محصولات در تالارهای مختلف خود بود. این معاملات که شامل کالاهای صنعتی، معدنی، پتروشیمی، فرآوردههای نفتی، سیمان و محصولات صادراتی بودند، بازتابدهنده پویایی و اهمیت این بازار در تامین نیازهای اساسی صنایع و پروژههای عمرانی کشور است.
حجم کلی معاملات در این بازه زمانی، نوسانات قابلتوجهی را تجربه کرد. بیشترین حجم معاملات در روز یکشنبه با ۹۹۱هزار و ۲۹۶تن ثبت شد، درحالیکه کمترین حجم در روز سهشنبه با ۴۴۱هزار و ۱۰۰تن به ثبت رسید. این تغییرات نشاندهنده تاثیر مستقیم عرضه و تقاضا بر بازار است.
محصولات صنعتی و معدنی بیشترین سهم را در معاملات این دوره به خود اختصاص دادند. روز شنبه با فروش ۴۹۹هزار و ۷۰۱تن از این محصولات، بیشترین حجم را ثبت کرد اما این رقم در روز یکشنبه کاهش قابلتوجهی داشت و به ۲هزار و ۳۶۵تن رسید. در روزهای بعد، معاملات این بخش روند صعودی ملایمی را تجربه کرد. این نوسان میتواند به تغییر در تقاضای فصلی یا شرایط بازارهای مرتبط، مربوط باشد.
محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی نیز با رشد نسبی در روزهای پایانی این بازه روبهرو شدند. روز دوشنبه با فروش ۴۰ هزار تن و روز سهشنبه با فروش ۶۴هزار و ۶۲۱تن، این بخش نقش خود را در تامین مواد اولیه صنایع پاییندستی تقویت کرد. افزایش معاملات این بخش نشاندهنده اهمیت مواد پتروشیمی در صنایع داخلی و نیاز مستمر به این محصولات است.
یکی از کالاهایی که نقش برجستهای در معاملات این دوره داشت، سیمان بود. در روز یکشنبه، حجم معاملات سیمان به اوج خود رسید و ۹۳۶هزار و ۶۹۴تن از این محصول معامله شد اما در روز سهشنبه این رقم به ۱۲۶هزار و ۳۴۵ تن کاهش یافت. این تغییرات میتواند ناشی از تقاضای متفاوت در پروژههای عمرانی و سیاستهای عرضهکنندگان باشد.
تالار صادراتی کیش نیز با فروش محصولات صادراتی از جمله قیر، عایق رطوبتی و گوگرد گرانوله نقش مهمی در توسعه بازارهای بینالمللی ایفا کرد. حجم معاملات صادراتی در این دوره نوساناتی را تجربه کرد و نشاندهنده تاثیر قیمتهای جهانی و تقاضای خارجی بر این بخش از بازار بود.
تالار حراج باز نیز عملکرد متنوعی داشت. روز شنبه بیشترین حجم معاملات این تالار با ۲۰۲هزار و ۶۴۰تن ثبت شد اما در روزهای دیگر این حجم کاهش یافت. این نوسانات ناشی از تغییرات در نوع کالاهای عرضهشده و میزان تقاضا در این بخش بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد