31 - 10 - 2024
نگاه مثبت جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی به آثار مکتوب
«جهانصنعت»- نشست خبری سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی با حضور دبیر و عوامل اجرایی جشنواره و اصحاب رسانه برگزار شد.
علیرضا تابش، دبیر سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی در این نشست گفت: با احتساب آثار رسیده به بخش «جایزه شیراز» در مجموع، ۴هزار و ۴۵۱ اثر به این جشنواره ارسال شده است.
وی همچنین اظهار داشت: در فضایی که جامعه امروز ما بیش از پیش به اتحاد، همدلی، وفاق ملی نیاز دارد، میراث فرهنگی میتواند نقش تعیینکنندهای در این باره داشته باشد. میراث فرهنگی در حقیقت میراثی که در سینه مردمان این سرزمین و در جایجای کشور نهفته است و هرگامی برای حفظ و صیانت از میراث فرهنگی برداشته شود، گامی به سوی وفاق ملی و همبستگی اجتماعی است.
دبیر سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی ادامه داد: جشنواره میراث فرهنگی یک فرصت برای همراهی علاقهمندان و هنرمندان است تا ظرفیتهای فرهنگی – تاریخی کشور را با زبان هنر به نسل جدید و نسل جوان معرفی کند. این جشنواره بسیار اهمیت دارد و هر روایت و ایده و اثر در این جشنواره بازتاب ریشههای عمیق فرهنگی و نشانهای از صلح است. این جشنواره همچنین فرصت بسیار مناسب برای معرفی و شناخت توانمندیها و استعدادهای نوجوان و جوانان است.
آمار آثار ارسالی به جشنواره
تابش در خصوص تعداد و آمار آثار ارسالی به جشنواره گفت: امسال شاهد رشد بهتری نسبت به دو دوره قبل برگزاری جشنواره در بخشهای مختلف هستیم. فراخوان این جشنواره تیرماه امسال ارائه شد و ۳هزار و ۵۸۹ اثر و با احتساب آثار ارسالی به «بخش شیراز» در مجموع ۴هزار و ۴۵۱ اثر به این جشنواره ارسال شده است. همچنین ۷۵ داور از چهرههای شناختهشده حوزه فرهنگ و نیز از حوزه رسانه با ما همکاری دارند.
دبیر سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی ادامه داد: افتتاحیه این جشنواره در روز ۱۵آبان در شهر شیراز است و بخشهای مختلفی دارد و بیش از ۴۰نفر در مراسم اختتامیه تجلیل خواهند شد. این در حالی است که یکی از جلوههای مردمی بودن این جشنواره، تدارکی است که برای میراثبانان آینده دیدهایم که میتواند بخش جذاب این جشنواره باشد.
او به آثار راهیافته به بخشهای مختلف جشنواره نیز اشاره کرد و افزود: در بخش سینمایی ۳۲۸اثر به دست ما رسیده که ۸۲اثر پذیرفته شد، در بخش هنرهای نمایشی نیز ۱۴۸اثر دریافت کردیم که ۴۵اثر به مرحله نهایی راه پیدا کردند. همچنین در پایان فراخوان جایزه شیراز، ۳۸۸ قطعه عکس از ۴۸شرکتکننده و ۱۶۰ اثر تلویزیونی از ۵۱شرکتکننده با یکدیگر به رقابت پرداختند.
تابش ادامه داد: علاوه بر این، ۱۹اثر فضای مجازی از ۱۰نفر، ۹اثر موسیقی از 5 هنرمند، 2۱اثر نمایشی از ۱۰نفر و ۲۳اثر سینمایی از ۱۶شرکتکننده، ۱۳۸اثر تجسمی از ۴۲هنرمند، ۴۶اثر رادیویی از ۲۳نفر و ۶۴اثر مکتوب از ۳۴شرکتکننده، به دبیرخانه جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی رسیده است.
رایگان شدن بازدید از موزههای شیراز
تابش یادآور شد: با موافقت معاونت میراث فرهنگی از ۱۲ تا ۱۸آبان به مدت یکهفته بازدید از آثار فرهنگی- تاریخی شهر شیراز برای عموم مردم و گردشگران رایگان است و در همین راستا پویش موزهگردی اعلام شده تا دانشآموزان به همراه معلمان خود از موزهها و اماکن تاریخی بازدید و روایتهای خود را در قالب آثار هنری به این جشنواره ارسال کنند.
دبیر جشنواره گفت: در بخش برنامههای میدانی شش نمایشگاه موزهای خواهیم داشت. در حقیقت علاوه بر بخشهای اصلی، در حاشیه جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی چندین نمایشگاه و کارگاه نیز برپا میشود که یکی از آنها، برپایی نمایشگاه آثار موزهای تمدنی در تختجمشید است. آثار دوران ایلامی از سطح موزه ملی گردآوریشده و به موزه تختجمشید منتقل میشوند و در معرض نمایش قرار خواهند گرفت. این در حالی است که در این جشنواره تئاتر ایرانی در بخش تاریخی شهر شیراز اجرا میشود و شامل۱۲ اجرای تئاتر عمارت و ۱۲ اجرای واقعهخوانی است. همچنین در سعدیه در کنار آرامگاه سعدی شیرازی برنامههای شعر و موسیقی تدارک دیده شده است.
نگاه مثبت جشنواره به آثار مکتوب
تابش در پاسخ به سوال خبرنگار جهانصنعت در خصوص نگاه برگزارکنندگان جشنواره به آثار مکتوب نظیر فیلمنامه و نمایشنامه نیز گفت: متن در تمام آثار، ستونفقرات آن اثر است. برای همین در بخشهای مختلف جوایزی برای آثار مکتوب مثل فیلمنامه و نمایشنامه در نظر گرفته شده است. این در حالی است که در بخش شعر و ترانه به متن شعر جوایزی اعطا خواهد شد. همچنین بنابر دستور قائممقام وزیر و معاون میراث فرهنگی مقرر شده است روابطعمومی وزارت میراث فرهنگی بخش مستقلی را برای حضور آثار خبرنگاران فراهم کند.
دبیر سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی در ادامه به همکاری دستگاههای مختلف برای برگزاری هرچه بهتر این جشنواره اشاره کرد و افزود: با دستور شهردار شیراز، مترو این شهر در روزهای برگزاری جشنواره برای مسافران و گردشگران رایگان است. ضمن اینکه مقرر شد، تاکسیهای اینترنتی علاوهبر تبلیغات جشنواره، تخفیفاتی نیز برای مردم و گردشگران داشته باشند.
تابش ادامه داد: امیدوارم این جشنواره نهتنها در ترویج مفاهیم میراثی کمک کند بلکه الهامبخش جهان در مسیر همدلی مردم و متخصصان علوم میراثی باشد.
او یادآور شد: جوایز بخشهایی مثل عکس در افتتاحیه جشنواره ۱۵آبان در تالار حافظ شیراز اهدا خواهد شد و در بخشهای میدانی مثل تئاتر و موسیقی و بخشهای دیگر جوایزشان را در اختتامیه دریافت میکنند. ۲۵تندیس برای ۴۰برگزیده در نظر گرفته شده است. دبیر سومین جشنواره بینالمللی تولیدات چندرسانهای میراث فرهنگی افزود: با توجه به بینالمللی شدن جشنواره به صورت غیررقابتی، (فراخوان فیلم کوتاه، مستند و عکس) را داشتیم، یک فیلم محصول مشترک ایران و تاجیکستان را بهعنوان «ملودی» خواهیم داشت، همینطور آثاری از روسیه، ایتالیا، صربستان، ترکیه، بوسنی که موضوع فیلمها میراث ایران است. یک فیلم دیگر نیز محصول مشترک ایران و ایتالیا را داریم که در بخش بینالملل جشنواره اکران میشود.
در پایان این نشست، پوستر سومین جشنواره بینالمللی تولیدات چندرسانهای میراث فرهنگی رونمایی شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد