19 - 08 - 2024
میزان کشندگی سویه جدید آبلهمیمونی ۱۰درصد است
میزان- سازمان بهداشت جهانی به تازگی بالاترین سطح هشدار خود را برای بیماری آبلهمیمونی صادر و تاکید کرده است که بیش از ۱۴هزار مورد ابتلا و ۵۲۴ مرگ در آفریقا طی سالجاری از آمار سال گذشته فراتر رفته است.
آمیتیس رمضانی درباره علائم آبلهمیمونی ضمن اشاره به اینکه ممکن است فردی که دچار این بیماری شده یک هفته تا ۱۴روز علائم نداشته باشد، گفت: از جمله علائم این بیماری میتوان به تب، سردرد و بدن درد اشاره کرد و عفونت اولیه شبیه سرماخوردگی است. سپس غدد لنفاوی گردن و زیر بغل بزرگ میشوند و پس از چند روز از بروز علائم نیز ضایعات پوستی ظاهر میشود و ابتدا از مخاط دهان بروز پیدا میکنند. این ضایعات که شبیه تاول هستند از داخل دهان و داخل و روی گلو و سپس روی صورت و بعد از آن روی دست و پا منتشر میشوند و کف دست و پا را نیز فرا میگیرند. سر این ضایعات چرکی است و سپس زخم میشود و میافتد و خشک میشود.
وی با بیان اینکه ممکن است همه بیماران این علائم بالینی را به طور کامل نداشته باشند و فردی بدون تب و بدن درد ضایعات پوستی داشته باشد، ادامه داد: ظاهر بیماری شبیه بیماری آبله است. داخل ضایعات تاولی مایعی است که مسری است و این ضایعات دردناک و همراه با خارش است. دو تا چهار هفته طول میکشد تا این بیماری بهبود یابد. در برخی از افراد نظیر کودکان، مادران باردار و افرادی که بیماری زمینهای دارند این بیماری شدیدتر و ممکن است با عوارضی مثل درگیری ریوی و مغزی همراه باشد و در مواردی نیز منجر به فوت شود.
این متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه سویهای از ویروس آبلهمیمونی که در حال حاضر شیوع دارد سویهای جدید و جهش یافته است، افزود: این سویه مسریتر و تهاجمیتر است و کشندگی بیشتری دارد و اگر ویروسی که دو سال پیش شیوع داشت یکدرصد کشندگی داشت ویروسی که اکنون شیوع دارد، ۱۰درصد کشندگی دارد و ضایعات و علائم بیمار نیز در این سویه بیشتر است.
این پزشک متخصص بیان کرد: از سال ۲۰۲۴ که آبلهمیمونی در کنگو شیوع پیدا کرد، مواردش افزایش یافت و ویروس جهش یافته نیز سه ماه پیش شناسایی و مشخص شد که تهاجمیتر شده و موارد فوت نیز افزایش پیدا کرده است. همچنین این بیماری در چهار کشور آفریقایی اطراف کنگو نیز شیوع پیدا کرد و به همین دلیل برایش وضعیت اضطراری جهانی اعلام شد.
یک مورد نیز از کشور سوئد و یک مورد هم از پاکستان گزارش شده که این مساله نشان میدهد که آبلهمیمونی باید جدی گرفته شود.وی ضمن اشاره به اینکه خوشبختانه فعلا در کشورمان در رابطه با این بیماری مشکلی نداریم، عنوان کرد: اما از آنجایی که موارد ابتلا به آبله میمونی در اروپا در حال شناسایی شدن است باید در مبادی ورودی کشور مراقبش باشیم. همچنین افرادی که قصد سفر به آفریقا را دارند باید بسیار مراقب باشند چرا که پیشبینی میشود آبلهمیمونی به تدریج در کل آفریقا شیوع پیدا کند و از آنجا به قارههای دیگر نیز انتشار یابد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد