24 - 08 - 2024
میثاق دولت چهاردهم برای توسعه کشور
پول گندمکاران تا پایان شهریور تسویه میشود
غلامرضا نوریقزلجه در جلسه شورای هماهنگی با حضور معاونان و مدیران ستادی و مشارکت وبیناری سازمان جهادکشاورزی استانها که در آستانه هفته دولت برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر اظهار داشت: با استقرار دولت چهاردهم بستر جدیدی برای حرکت در مسیر پیشرفت و توسعه فراهم شده و همان تداوم راه شهدای دولت و خدمت است.
وی با یادآوری شعار دولت چهاردهم مبنی بر رعایت قوانین، اجرای چشمانداز و سیاستهای کلی و قوانین مادر در بخشهای مختلف کشور گفت: این شعار نویدبخش حرکت براساس قوانین و مصوبات است و از ابداعات خلقالساعه و استهلاک امور پیشگیری میکند و باعث وفاق ملی میشود.
وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر اهمیت حفظ امنیت غذایی به عنوان یک چالش جهانی گفت: با توجه به محدودیت اراضی مرغوب و قابل کشت، منابع طبیعی از جمله آب و خاک، تغییرات اقلیمی و افزایش دما، راهی جز تامین و حفظ امنیت غذایی از طریق دانشبنیان کردن و توسعه عمودی بخش کشاورزی نداریم.
نوریقزلجه با اشاره به سهم ۹۵درصدی بخش خصوصی و تشکلها در تولیدات کشاورزی کشور گفت: امسال هم که شعار سال به این موضوع تاکید دارد؛ بنابراین باید پیشگام و پیشقدم در اجرای این شعار باشیم و فضا را برای تشکلها و بخش خصوصی جهت حفظ امنیت غذایی کشور آماده کنیم.
تسویه پول گندمکاران تا پایان شهریور
وزیر جهادکشاورزی با اعلام اینکه مطالبات کشاورزانی که تا پایان شهریور محصول خود را تحویل داده باشند، تسویه خواهد شد، گفت: هزینه مابقی گندمهای خریداریشده که تا مهرماه ادامه خواهد داشت نیز بهموقع پرداخت میشود. وی به نزدیک بودن سال زراعی جدید و کشت پاییزه اشاره کرد و گفت: باید نهایت تلاش را برای ایجاد شرایط مطلوب و تامین نهادههای کشاورزی مورد نیاز بهرهبرداران داشته باشیم.
نوریقزلجه در رابطه با موضوع کلزاکاران نیز گفت: با توجه به اینکه به بخش خصوصی واگذار شده بود، شاید سیاستگذاریها دارای ایراد است اما امیدواریم از سالهای بعد این اشکال بهوجود نیاید. بهطور مقتضی پیگیری خواهد شد که کلزاکاران در بخشی از کشور بهطور جدی با این مشکل مواجه هستند و این موضوع را حل میکنیم.وی ادامه داد: در بحث تامین نهاده و کود شیمیایی نیز در وهله اول یک تغییرات قیمتی در کود شیمیایی بهوجود آمد که خود، هزینهای را برای کشاورزی و کشاورزان اضافه کرد؛ این را حتما باید در بحث قیمتگذاری لحاظ کنیم. اینکه مقداری در تامین اینها، کود و بذر تاخیر ایجاد شده است، در اولین ساعت حضور در وزارتخانه و اولین جلسهای که داشتیم، در رابطه با این مساله کشت پاییزه صحبت شد و سازمانها و شرکتهای متولی مامور شدند این کسریها را جبران کنند و سریعا عوامل، کود و بذر و سم و نهادهها در اختیار کشاورزان قرار بگیرد تا بهزودی کشت را آغاز کنند.
وزیر جدید جهادکشاورزی در رابطه با چارهاندیشی وزارتخانه جدید درخصوص اختلافی که مردم با سازمان منابع طبیعی بر سر زمینها و مراتع خودشان دارند و این موضوع روی تامین تولید گوشت قرمز نیز اثرگذار است، اظهار کرد: از ۱۸میلیون هکتار زمین زراعی کشور به صورت تقریبی سهمیلیون هکتار مشمول همین موضوع و اختلافی است که بین منابع طبیعی و مردم وجود دارد. آنچه تجربه حکایت میکند و کار پیش میرود، نشان داده که شاید بالغ بر ۹۰درصد، حق با مردم است.
نوریقزلجه افزود: اقداماتی که از دهه۴۰ سازمان منابع طبیعی، جنگلها و مراتع و هر عنوانی که بوده است، انجام دادهاند، یا بیدقتی شده یا صحت لازم را نداشته یا به هر دلیلی تا حدودی افراطی با موضوع برخورد شده است و آن سهمی که بحق، متعلق به کشاورز بود و بعد از اصلاحات ارضی بهای آن را پرداخت کرده بود، داخل اسناد منابع طبیعی رفت. این موضوع در حال حاضر در قالب ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید، تحت عنوان رفع تداخل دنبال میشود اما سرعت پایینی دارد؛ بنده به مجلس این وعده را دادهام که ظرف دوسال، اختلاف حدود ۲۰درصدی مردم با منابع طبیعی را حلوفصل و نهایی کنیم و آن قسمتی که متعلق به انفال و منابع طبیعی است، برای حفاظت از آنها کاملا جدی و دقیق برخورد کنیم.وی تاکید کرد: آنچه که هم حق مردم بوده و متعلق به مردم است را به آنها پس میدهیم و اسنادشان را در اختیار خودشان قرار خواهیم داد. تا دوسال آینده، اقدامات با سرعت بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد تا این مشکل را برای همیشه از کشور حل کنیم. در کنار آن موضوع سنددار شدن اراضی که یکی از دقیقترین راهها برای جلوگیری از خردشدن اراضی (به عنوان یکی از مشکلات جدی در پیشرفت کشاورزی کشور) را تعقیب خواهیم کرد. این موضوع با همکاری قوه قضاییه دنبال خواهد شد.
در ادامه این برنامه، غلامرضا نوریقزلجه در رابطه با برنامههای وزارت جهادکشاورزی دولت چهاردهم در تنظیم بازار به عنوان بخش مهمی از وظیفه این وزارتخانه و ارتباطی مستقیم با معاش مردم دارد (از مزرعه تا سفره طبق قانون، تمرکز برعهده وزارت کشاورزی است)، اعلام کرد: تنظیم بازار وظیفهای است که بهعهده وزارتخانه گذاشته. بحث تنظیم بازار، مقداری کارهای فنی را در این حوزه کمرنگ کرده و به حاشیه برده است؛ بنده بنا دارم و در دستور کار خود قرار دادهام که توامان دو وجه را در بخش کشاورزی و در وزارت جهادکشاورزی پیش ببریم.
به باور این مقام مسوول، نباید از کارهای فنی در این بخش غافل شد. توسعه عمودی بخش افزایش بهرهوری، افزایش راندمان در حوزههای مختلف، راندمان آبیاری، راندمان در تولید محصولات زراعی، در محصولات دامی، همگی موضوعات مهم و فنیای هستند که آینده امنیت غذایی و آینده بخش کشاورزی، دقیقا به اینها ارتباط دارد و نباید از آنها غافل شد، بلکه باید با جدیت دنبال شوند. البته در کنار این موضوع بنا نداریم از بحث تنظیم بازار غافل شویم، چراکه آن هم مسوولیت ماست و سفره و معیشت مردم، در دسترس بودن غذا بسیار مهم هست و ما باید تنظیمگر باشیم.
وی افزود: باید در یک گوشه ذهن خود بحث تنظیم بازار محصولات را داشته باشیم که ابعاد مختلفی هم دارد؛ در موضوع تنظیم بازار محصولات نهتنها به روز، بلکه باید به ساعت باشیم. این نیز پایه اصلیمان جهت حمایت از تولید است. باید تولید داشته باشیم تا متناسب با آن و با اتکای بر آن و تولید داخلی بازارها را تنظیم کنیم.
نوریقزلجه با بیان اینکه در بحث توزیع در داخل کشور، دنبال سامانههای هوشمندی هستیم، گفت: این مهم در این جهت است که آن بخش از مواد غذایی که از یارانه استفاده میکنند و یک مقدار پایینتر به دست میآیند، حتما به دست نیازمندان اصلی در آن حوزه برسد. کارِ مشخص بینبخشی با وزارت کار و رفاه اجتماعی بنا داریم که انجام دهیم. در حوزه بازار محصولات کشاورزی و صادرات آنها و تنوع بخشیدن به این بازارها، در حال حاضر ما چندان تنوع نداریم.
وی وعده کرد: این بازار را متنوع خواهیم کرد. در بحث واردات نیز در مواردی که نیاز به واردات است، دنبال همین موضوع خواهیم بود و موضوع رقابت و شفافیت را در این حوزه برای تامین نیازهای کشور، به طور جدی دنبال خواهیم کرد.
نوریقزلجه در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت اصلاح ساختار اداری وزارتخانه اشاره کرد و گفت: مدیران و مسوولان همواره باید در اجرای تعهدات و وظایف خود دغدغه رعایت سه اصل را داشته باشند؛ نخست مسائل فنی که دربرگیرنده پژوهش، تحقیقات، آموزش و اقدامات بهنژادی و بهکشاورزی و … است و نتایج آن در آینده نمایان میشود، دوم مسائل جاری و روزمره که نتایج آن در زمان حال بروز میکند و میتواند باعث پایداری و ثبات بازار شود و سوم، توجه به مسائل پرسنلی و اداری از جمله تامین معیشت و امور رفاهی کارکنان که نتیجه آن میشود همکارانی که با عشق و نشاط و انرژی در خدمت اربابرجوع و بهرهبرداران خواهند بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد