17 - 01 - 2024
موشک جواب ترور
«جهانصنعت»- دقایقی از بامداد سهشنبه نگذشته بود که سپاه پاسداران در اطلاعیهای از موشکباران مناطقی از اربیل واقع در اقلیم کردستان عراق و همچنین نقاطی از خاک سوریه که بنابر این اطلاعیه به اشغال درآمده، خبر داد؛ عملیاتی که ابعاد و جزئیاتش طی ساعات بعد، با انتشار اطلاعیههای دوم، سوم و چهارم سپاه پاسداران، روشنتر شد و مطابق انتظار بلافاصله به عنوان یکی از مهمترین اخبار جهانی، با واکنش گسترده دولتها و رسانههای مختلف مواجه شد. این در حالی بود که بنابر آنچه سپاه پاسداران پیش از ساعت یک بامداد سهشنبه اعلام کرد، این عملیات موشکی بنابر اهداف تعیینشده موفقیتآمیز بوده و موشکهای بالستیک سپاه به سمت بخشهایی از منطقه و از جمله سرزمینهای اشغالی سوریه شلیک شده و محل تجمع فرمانده و عناصر اصلی مرتبط با عملیات تروریستی اخیر، به ویژه داعش منهدم شده است. این در حالی بود که سپاه پاسداران در همان اطلاعیه نخست تاکید کرد که این حمله موشکی، «در پاسخ به جنایات اخیر تروریستی دشمنان ایران اسلامی» انجام شده و در پی آن، «مقرهای جاسوسی و تجمع گروهکهای تروریستی ضدایرانی در بخشهایی از منطقه با موشکهای بالستیک سپاه مورد هدف قرار گرفت».
سپاه پاسداران در دومین اطلاعیه خود که حدود یک ساعت پس از اطلاعیه نخست منتشر شد، از «انهدام محلهای تجمع فرماندهان و عناصر اصلی مرتبط با جنایات اخیر تروریستی کرمان و راسک در سوریه» خبر داد و تاکید کرد که این اقدام، تنها «بخشی از عملیات موشکی» بامداد سهشنبه بوده است. این نهاد نظامی- امنیتی در سومین اطلاعیه خود که کمتر از نیم ساعت پس از اطلاعیه دوم منتشر شد، بار دیگر تاکید کرد که این عملیات موشکی «در پاسخ به شرارتهای اخیر رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن فرماندهان سپاه و جبهه مقاومت، با اشراف و تسلط اطلاعاتی بر مقرها و تحرکات این رژیم در منطقه، با شلیک موشکهای بالستیک» انجام شده و طی آن، «یکی از مقرهای اصلی جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) در اقلیم کردستان عراق» مورد هدف قرار گرفته و «منهدم» شده است. بنا بر این اطلاعیه، این مقر «مرکز توسعه عملیات جاسوسی و طراحی اقدامات تروریستی در منطقه و خصوصا کشور عزیزمان» بوده است. سپاه در سطر پایانی این اطلاعیه تاکید کرد که این «عملیاتهای تهاجمی» کماکان «تا گرفتن انتقام آخرین قطرههای خون شهیدان ادامه خواهد یافت».
سپاه پاسداران در اطلاعیه چهارم خود که آخرین اطلاعیه تا زمان نگارش این گزارش به حساب میآید و بعدازظهر روز گذشته منتشر شد، با تاکید بر «موفقیت کامل» آنچه «عملیات موشکی علیه مقر جاسوسی موساد در اقلیم کردستان عراق و محل تجمع فرماندهان و عناصر اصلی مرتبط با اقدامات تروریستی در کشور به ویژه گروهک تروریستی داعش» خواند، به جزئیاتی از این حمله اشاره و اعلام کرد که در این عملیات، از «۲۴ فروند انواع موشک بالستیک» استفاده شده که «تعداد ۴ فروند موشک خیبرشکن از خوزستان به مقر گروهک تکفیری داعش در منطقه ادلب سوریه»، «تعداد ۴ فروند موشک از غرب و نیز تعداد ۷ فروند موشک دیگر از شمال غرب کشور به مقر جاسوسی موساد در اقلیم کردستان عراق» شلیک شد. بنا بر این اطلاعیه «تعداد ۹ فروند انواع موشک» نیز به «محلهای استقرار سایر گروهکهای تروریستی در دیگر مناطق سرزمینهای اشغالی سوریه» شلیک شده است.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران در سخنانی که عصر روز گذشته روی خروجی خبرگزاریها رفت، درباره این حمله موشکی اظهارنظر کرد و آن را «دست انتقام الهی» خواند که به گفته او، «گریبان جنایتکاران را گرفت». سردار امیرعلی حاجیزاده با اشاره به برخی جزئیات این «عملیات ترکیبی» تاکید کرد که سپاه پاسداران در این عملیات، «توانست از جنوبیترین نقطه کشور و از فاصله ۱۳۰۰ کیلومتری یکی از مقرهای مهم گروههای تکفیری را در منطقه تحت اشغال گروههای تکفیری در ادلب مورد اصابت قرار دهد». او همچنین از موفقیت دیگر سپاه در این حمله موشکی سخن گفت و تاکید کرد که «سپاه همزمان توانست گروه دیگری را در منطقه شرق فرات که مرکز داعش است، مورد اصابت قرار دهد و شماری از داعشیها را به درک واصل کند». سردار حاجیزاده خاطرنشان کرد: «به صورت همزمان در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در سوریه به لطف الهی موفق شدیم با ۱۱ فروند موشک بالستیک مقر جاسوسی موساد در اقلیم کردستان عراق را هدف قرار دهیم.»
به هر تفسیر چنانکه اشاره شد، این حمله موشکی سپاه، مطابق انتظار با واکنش گسترده مواجه شد و از جمله وزارت خارجه ایالات متحده در بیانیهای به نقل از سخنگوی این وزارتخانه، حملات موشکی شامگاه سپاه را «محکوم» کرد. متیو میلر در این بیانیه ضمن اعلام مخالفت آمریکا با این حملات مدعی شد که حملات ضدتروریستی ایران، ثبات عراق را تضعیف میکند. این در حالی بود که سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده در خبری که بامداد سهشنبه منتشر شد، گفته بود که گزارشهایی را در ارتباط با حملات موشکی به شمال عراق و سوریه دریافت کرده و در حال بررسی آنها است. آدرین واتسون با بیان اینکه «هیچیک از پرسنل یا تاسیسات آمریکایی در [حملات موشکی ایران] هدف قرار نگرفتهاند»، تاکید کرد: «ما با مقامهای ارشد عراق و منطقه کردستان در تماس بودهایم.»
همزمان در شرایطی که در ادامه روز گذشته، برخی دیگر از مقامهای کاخ سفید نیز به این حمله موشکی واکنش نشان دادند، وزارت خارجه فرانسه در بیانیهای ضمن ابراز نگرانی نسبت به این حمله موشکی، جمهوری اسلامی را به نقض حاکمیت عراق متهم کرد. وزارت خارجه فرانسه که این عملیات سپاه پاسداران را «حمله به ثبات و امنیت عراق و کردستان عراق» خوانده و با طرح این ادعا که چنین اقداماتی منجر «به تشدید تنشهای منطقهای» خواهد شد، خواستار توقف آنها شد.
وزیر امور خارجه قطر نیز که به منظور شرکت در نشست مجمع اقتصادی «داووس» راهی سوییس شده بود، در سخنانی که در حاشیه برگزاری این نشست اقتصادی مطرح کرد، به حمله موشکی سپاه واکنش نشان داد. محمد بن عبدالرحمن آلثانی که به پرسش مجری یکی از برنامههای نشست مجمع اقتصادی داووس در رابطه با حمله موشکی سپاه پاسخ میگفت، رویدادهای منطقه را با یکدیگر مرتبط دانست و تاکید کرد: «نمیتوان رویدادهای منطقه را از یکدیگر جدا کرد. این در حالی بود که خبرگزاری رسمی عراق نیز به نقل از مقامهای این کشور اعلام کرد که دولت عراق سفیر خود در تهران را برای مشورت درباره حملات موشکی جمهوری اسلامی فراخوانده است. خبرگزاری واع عراق گزارش داد وزارت خارجه عراق، کاردار جمهوری اسلامی در بغداد را نیز احضار و یادداشت اعتراضی در ارتباط با این عملیات را تسلیم او کرد. از دیگر سو، نخستوزیر کردستان عراق به حمله موشکی سپاه به مقر موساد در اربیل واکنش نشان داد. مسرور بارزانی که در واکنش به این حمله موشکی اظهارنظر میکرد، از بغداد خواسته موضعی سختگیرانه در قبال این حمله اتخاذ کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد