16 - 01 - 2025
معافیت مالیاتی واردات طلا، پلاتین و نقره به صورت خام ابلاغ شد
مهر- رییسکل سازمان امور مالیاتی کشور معافیت مالیاتی واردات طلا، پلاتین و نقره به صورت خام را ابلاغ کرد که براین اساس اعتبار این مصوبه تا اول آذرماه سال ۱۴۰۴ خواهد بود.
در ابلاغیه مذکور که به تایید سیدمحمدهادی سبحانیان – رییسکل سازمان امور مالیاتی کشور- رسیده است، گفته شده حسب مصوبه مراجع قانونی واردات طلا، پلاتین و نقره به صورت خام از طریق مبادی رسمی کشور مجاز بوده و از پرداخت عوارض گمرکی و هرگونه مالیات از قبیل مالیات عملکرد و ارزشافزوده معاف است و از نظر منشأ ارز مورد بررسی قرار نمیگیرد. گفتنی است؛ اعتبار این مصوبه تا اول آذرماه سال ۱۴۰۴ خواهد بود.
افزایش ۱۶ برابری ظرفیت تولید طلا در ۱۰ سال
در ادامه باید گفت که ظرفیت تولید شمش طلا در بازه زمانی سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ افزایش ۱۶برابری یافته که این میزان در ابتدای بازه ذکر شده ۸۵۰ کیلوگرم و در انتهای آن به ۱۴تن رسیده است.
میزان استخراج کانسنگ طلا اکسیدی و سولفیدی در کشور در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب 471/7 و 672/8هزار تن بوده است. با توجه به عیار متوسط معادن کشور حدود 65/1گرم بر تن فلز محتوای استخراج شده در حدود ۱۲ و ۱۴تن در سال تخمین زده میشود. یعنی تنها 4/0درصد از تولید سالانه معادن طلا در جهان. این در حالی است که با توجه به تولید بیش از سههزار تن فلز محتوا از معادن طلای جهان و سهم یکدرصدی ایران از ذخایر این فلز حداقل تولید طلا در کشور باید چیزی در حدود ۳۰تن در سال باشد.
گفتنی است، ترکیه که شرایط زمینشناسی مشابهی با ایران دارد توانسته تعداد معادن فعال طلای خود را افزایش دهد و میزان استحصال آن را از 4/1تن در سال ۲۰۰۱ به ۴۲ تن در سال ۲۰۲۰ برساند.
براساس گزارشی که مرکز پژوهشهای مجلس تهیه کرده، در سالهای گذشته روند فعالیت در این حوزه حالت صعودی به خود گرفته است.
در این راستا میتوان به افزایش ۱۶برابری ظرفیت تولید شمش طلا در بازه زمانی سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ اشاره کرد؛ این میزان در ابتدای بازه ذکر شده ۸۵۰کیلوگرم و در انتهای آن به ۱۴تن رسیده است.
با توجه به اطلاعات و دادههای موجود در وزارت صنعت، معدن و تجارت ۶۳پروانه بهرهبرداری کانسنگ طلا در کشور صادر شده که پراکندگی این پروانهها در استانهای کشور نشان داده شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد