29 - 08 - 2021
مصرفکننده به جای گوشت، پول چربی میدهد
ایلنا- رییس شورای تامین دام کشور از افت شدید کیفیت گوشت دامهای کشتار شده با افزایش بالای درصد چربی لاشهها خبر داد. منصور پوریان با بیان اینکه مشکلات بازار مصرف در حال تاثیر بر کمیت و کیفیت گوشت دامها است، اظهار کرد: رکود در بازار مصرف گوشت قرمز موجب ماندن دامها در دامداریها شده و سن بیشترشان از سن کشتار گذشته است. وی یادآور شد: برای بازدهی مناسب و حفظ کیفیت گوشت، دامها باید در سن و وزن مناسب کشتار شوند.
پوریان با تاکید بر اینکه با افزایش سن نسبت چربی به گوشت در لاشه افزایش مییابد، افزود: با گذشتن سن کشتار، ضریب تبدیل خوراک به گوشت کاهش مییابد و درصد بیشتری از خوراک به جای تبدیل به گوشت به چربی تبدیل میشود. وی تصریح کرد: در این شرایط مصرفکننده نیز زیان میبیند و پول به چربی بیشتر به جای گوشت میدهد.
به گفته پوریان؛ در حال حاضر در لاشه دامهای سنگین پرواری کشتار شده حداقل ۷۵ کیلوگرم و در دامهای سبک ۱۳ کیلوگرم چربی است، درحالی که به طور معمول باید در لاشه گوساله ۱۷ کیلوگرم و در دام سبک ۴ کیلوگرم چربی باشد. وی متوسط وزن گوساله پرواری مناسب کشتار را ۸۰۰ کیلوگرم و گوسفند را ۶۰ کیلوگرم عنوان کرد.
پوریان اظهار کرد: در حال حاضر باید فقط به اندازه میزان مصرف داخلی و متناسب با منابع آبی و مراتعی کشور دام نگه داریم و مازاد را خارج کنیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد