29 - 09 - 2022
محکومیت حبس برای عمل وازکتومی و توبکتومی برداشته شد
نایبرییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در تشریح اصلاحات کمیسیون بر طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور میگوید که محکومیتها برای زن یا مردی که عمل وازکتومی یا توبکتومی را انجام دهد برداشته شد اما محکومیتهای چندمرحلهای برای تیم پزشکی که این اعمال جراحی را انجام دهند، وضع گردید.
عبدالرحمن رستمیان روز گذشته در گفتوگویی با مهر درخصوص اصلاحات کمیسیون بهداشت در طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور گفت: در بررسیهای کمیسیون بهداشت، برخی بندها مربوط به حبس و مجازات افرادی که از روشهای دایمی برای جلوگیری از بارداری استفاده کردهاند، حذف شد.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی اما در عین حال گفتوگوی خود را چنین ادامه میدهد: بر این اساس هرگونه تبلیغات برای وازکتومی یا توبکتومی ممنوع و محکومیت قضایی برای آن تعیین شد و چارچوبهایی نیز برای وازکتومی یا توبکتومی برای موارد ضروری نیز تعیین شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی دریکی از نشستهای علنی خود در سالجاری با یک فوریت طرح افزایش نرخ باروری و مقابله با کاهش رشد موافقت کردند. شایان ذکر است که دوفوریت این طرح با ۱۲۴ رای موافق، ۵۸ رای مخالف و هشت رای ممتنع به تصویب نرسید.
این طرح زمانی مطرح شد که به قول محمدعلی شهریاری، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی براساس مطالعات انجام شده و سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ میزان باروری در کشور به کمتر از دو فرزند کاهش یافته است.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طرح افزایش نرخ باروری به امضای ۸۲ نفر از نمایندگان صحن مجلس رسیده است، میافزاید که بیش از ۲۰ درصد جمعیت خانوادههای کشورمان تکفرزند هستند ضمن اینکه با ادامه این روند در دهههای آتی فرزندان ما از داشتن عمو، خاله، عمه و دایی محروم خواهند شد.
وی با بیان اینکه رشد جمعیت در سالهای ۱۴۱۵ تا ۱۴۲۰ به صفر خواهد رسید و پس از آن منفی میشود، ادامه داد: در جوامع غربی و ژاپن نیز نگرانی از سالمند شدن جامعه وجود دارد و به همین دلیل به مهاجرپذیری روی آوردهاند.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر باز بودن پنجره جمعیتی کشور از سال ۱۳۸۵ و بسته شدن آن در سال ۱۴۲۵ گفت: باید از این فرصت طلایی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه امکانات کشور گنجایش پذیرایی ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت را دارد، تصریح کرد: مشکلات فعلی به دلیل سوءمدیریت است که نمیتوانیم از امکانات به درستی استفاده و مشکلات جوانان را حل کنیم.رییس کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سن ازدواج به بالای ۲۵ سال رسیده است، تاکید کرد: آنچه مدنظر رهبر معظم انقلاب از افزایش جمعیت است، جمعیت سالم و پویاست تا بتواند به اهداف اسلام و انقلاب دست یابد.گفتنی است، براساس طرح مجلس که تیرماه سالجاری در صحن علنی مورد بحث قرار گرفت و جهت بررسی بیشتر به کمیسیون بهداشت فرستاده شد تمامی اقدامات راجع به سقط جنین، عقیمسازی، وازکتومی، توبکتومی و هرگونه تبلیغ راجع به تحدید موالید و کاهش فرزندآوری ممنوع است و مرتکب به مجازات مندرج در ماده «۶۲۴» قانون مجازات اسلامی (دو تا پنج سال حبس) محکوم خواهد شد.
علاوه بر این اشخاص حقوقی که هرگونه تبلیغی درخصوص تحدید موالید کنند توسط وزارت ارشاد باید شناسایی شده و به مراجع صالح قضایی معرفی شود.
لازم به ذکر است، دولت و وزارت بهداشت در اینباره واکنش نشان دادند و مطرح کردند که تعیین چنین مجازاتی منافی حقوق شهروندی است و مجلس در تصویب قوانین جمعیتی باید حقوق شهروندان را ملاک قرار دهد.
به دنبال این موضعگیریها، طرح افزایش نرخ باروری برای انجام اصلاحات به کمیسیون بهداشت مجلس بازگردانده شد که اکنون نایب رییس این کمیسیون از تعدیل آن و حذف مجازات حبس در رابطه با عملهای وازکتومی و توبکتومی سخن میگوید.وی در اینباره اظهار داشت: محکومیتهایی که برای سقط جنین در نظر گرفته شده بود، همچنان ادامه دارد اما محکومیتها برای زن یا مردی که از عمل جراحی وازکتومی و توبکتومی برای جلوگیری دایمی از بارداری استفاده کرده است، برداشته شد.
رستمیان ادامه داد: برای پزشک یا تیم پزشکی که اعمال جراحی وازکتومی یا توبکتومی را انجام دهند مجازات چندمرحلهای شامل تذکر شفاهی، کتبی و تعطیلی واحد تجاری در نظر گرفته شده است.بر این اساس بررسی گزارش کمیسیون بهداشت از طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور هفته جاری در دستور کار صحن علنی مجلس قرار دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد