12 - 10 - 2023
لزوم تامین زیرساختهای دیجیتال برای تحول در صنایع فولادی
معاون برنامهریزی و توانمندسازی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) با تاکید بر اینکه زیرساختهای دیجیتال برای تحول در صنایع فولادی باید تامین شود، از تدوین سند ورود صنایع به نسل چهارم فناوری خبر داد.
سمیه خلوصی اظهار کرد: همافزایی ملی در توسعه فناوریها مورد نیاز است. وی افزود: معدن و صنایع معدنی بخش پیشروان اقتصادی کشور است که در آن از ١٠۵ میلیون تن استخراج سنگآهن تا تولید ٢٢ میلیون تن محصولات فولادی را در کشورمان داریم.
خلوصی بیان کرد: صنعت فولاد توسعهیافته است و این صنعت به سمت طرحهای توسعهای حرکت میکند.
وی ادامه داد: در صنعت مس پنجمین کشور جهان هستیم که ۱۴۰ هزار تن کاتد (کاتد مس یکی از مواد و محصولات اولیه حوزه مس برای تولید مفتول مس است) تولید میشود. در این زمینه کشورمان چهاردهمین کشور تولیدکننده کاتد است.
معاون ایمیدرو اضافه کرد: در سرب و روی کشورمان دارای رتبه ششم جهان است، همچنین ٣٠٠ هزار تن تولید شمش روی و ١١ تن تولید شمش طلا داریم.
خلوصی تاکید کرد: تحول در اقتصاد بدون ورود فناوریها امکانپذیر نیست و باید در سیاستهای کلان به این موضوع توجه شود. ذخایر ما قابل توجه است و در برنامههای توسعهای به عنوان بخش تحولآفرین هستیم.
وی از تدوین سند ورود صنایع به نسل چهارم خبر داد و گفت: ایمیدرو با همکاری شرکتهای معدنی در جهت ارتقای سطح دانش صنعتگران تلاش میکند و به این منظور برگزاری همایشها و دورههای آموزشی برنامهریزی شده است.
صنایع فولادی و معدنی به اقتصاد دیجیتال ورود کنند
در ادامه مدیرکل دفتر بررسیهای اقتصادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: صنایع معدنی و فولادی باید با هماهنگی و همکاریهای بینالمللی در اقتصاد دیجیتال ورود کنند و تجارب و فناوریهای جهانی در این عرصه بهرهمند شوند. سیدمهدی حاتمیان اظهار کرد: ورود به اقتصاد دیجیتال تحولآفرین است که نیاز است بخشهای اقتصادی کشور در این عرصه حضور پیدا کنند. وی افزود: نگاه زیستبومی هوشمند در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در برنامه هفتم وجود دارد. وی با اشاره به اینکه در اقتصاد دیجیتال باید به سهم ۱۰ درصدی دست یابیم، گفت: نیاز است تا به بخش هوشمندسازی در اقتصاد دیجیتال تا افق ۱۴۱۰ دست یابیم تا محصولات بومی تولید شود. حاتمیان ادامه داد: مدل رشد بخش معدن نسبت به سایر بخشها با رشد ۱۳ درصدی در برنامه هفتم مطرح شده است. این امر با ظهور فناوریهای نو و دیجیتالسازی اقتصاد محقق خواهد شد.
مدیرکل دفتر بررسیهای اقتصادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه نقش زیستبومی و راهبردی ارتباطات و فناوری ارتباطات در بخشهای اقتصادی کشور را با تاکید بر تحول دیجیتال تبیین کرد و گفت: رشد فراگیر اقتصاد دیجیتال نوعی از رشد اقتصادی است که منجر به افزایش سطح رفاه، ایمنی برخط و توسعه فناوریهای در اقتصاد کشور میشود.
حاتمیان خاطرنشان کرد: در بخشهای مختلف اقتصادی در سطح جهانی به موضوع دیجیتالی اقتصادی پرداخته شده و با تامین زیرساختهای فناوری، افزایش ارزشافزوده و کاهش هزینهها رقم خورده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد