24 - 12 - 2024
طرح توسعه چادرملو به زودی افتتاح میشود
«جهانصنعت»- کنفرانس پرسش و پاسخ شرکت معدنی و صنعتی چادرملو روز گذشته با حضور مدیران این مجموعه برگزار شد.
در کنفرانس آنلاین پرسش و پاسخ سهامداران با مدیران شرکت معدنی و صنعتی چادرملو که به درخواست اداره نظارت بر ناشران گروه صنعتی و معدنی سازمان بورس و اوراق بهادار، در خصوص ارتقای شفافیت اطلاعاتی و اجرای مفاد ماده 18 دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکتهای ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص صورتهای مالی حسابرسی شده میاندورهای 6 ماهه منتهی به 31/6/1403 عصر یکشنبه برگزار شد، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو که با نماد کچاد در بورس فعالیت دارد، ضمن تقدیر از اقدامات مدیران پیشین و کارکنان چادرملو در پیشبرد اهداف و تحقق برنامههای این شرکت به بیان عملکرد 6ماهه اول امسال در خصوص تولید و فروش شرکت پرداخت.
فرید دهقانی گفت: چادرملو در دوره 6 ماهه منتهی به 31/6/1403 با وجود محدودیتهای ناشی از کاهش انرژی موفق شده است ضمن نیل به برنامه اعلام شده تولید به سازمان بورس, بالغ بر 6/10 همت سود تلفیقی و 9 همت سود شرکت اصلی را محقق کند. دهقانی اظهار امیدواری کرد: با همت تمامی مدیران, کارکنان و کارگران تا پایان سال جاری میزان تولید را بیش از برنامه اعلامی افزایش میدهیم.
براساس همین گزارش در ادامه این کنفرانس، معاون مالی و سرمایه انسانی چادرملو به بیان گزارش حسابرس مستقل مبنیبر مقبول و مطلوب بودن صورتهای مالی 6 ماهه حسابرسی شده و همچنین شفافیت اطلاعات شرکت و افشای به موقع گزارشات در مهلت مقرر به سوالات مطرح شده از سوی سهامداران پاسخ گفت.
ازجمله مهمترین سوالات مطرح شده در خصوص تامین خوراک پایدار کارخانههای تولیدی (سنگآهن) بود که اطمینان خاطر داده شد با بهرهبرداری از آنومالیهای D19 و A10 و نیز پر عیارسازی باطلههای معدنی، مشکلات تامین خوراک واحدهای فولادی چادرملو کاهش مییابد. اسماعیل خرم افزود: معدن D19 با مشارکت ۵۰درصدی شرکت سنگآهن مرکزی ایران در حال عملیات استخراج و بهرهبرداری در قالب شرکت مشترک به نام شرکت معدنی و اکتشافی دشت یوز دره انجیر است. برآورد ذخیره براساس گواهی کشف صادره حدودا ۵۱میلیون تن با عیار حدود ۴۰درصد است که از این میزان ۲۸میلیون تن با نسبت باطلهبرداری پنج به یک قابل دسترس است. لازم به توضیح است که تاکنون بالغ بر 5/1میلیون تن سنگآهن استخراج شده است. وی تصریح کرد: کار آمادهسازی و استخراج سنگآهن از آنومالی A10 در قالب مشارکت با یکی از شرکتهای دولتی نیز ( به عنوان سرمایهپذیر) با ذخیره حدود 40میلیون تن سنگآهن بهزودی آغاز میشود.
معاون مالی و سرمایه انسانی چادرملو همچنین اعلام کرد: در نظر است سرمایه شرکت از مبلغ 37هزار و ۱۵۰میلیارد تومان به 51هزار و 500میلیارد تومان افزایش یابد.
در ادامه برخی از سوالات و پاسخهای مطرح شده در این جلسه آورده شده است.
در سال جاری چه مقدار سنگآهن خریداری میشود و این خرید از چه شرکتی انجام میشود و هزینه حمل چقدر است؟
در شش ماههاول سال ۱۴۰۲ حدود ۲/۹میلیون تن سنگآهن از معادن منطقه ساغند ،گلمنده چاه گز، شاهرود، تایباد و کاشان خریداری و بخشی نیز از طریق فرآوری سنگآهن کمعیار تامین شده است. هزینه حمل بسته به موقعیت معادن تامینکننده سنگآهن متفاوت بوده و در قیمت خرید آن لحاظ میشود. بهطور متوسط با در نظر گرفتن هزینه حمل، قیمت محاسبه شده هر تن سنگآهن خریداری شده 3/7درصد از قیمت شمش فولاد خوزستان برای دوره مالی منتهی به 31/06/1403 است.
نرخ خرید سنگآهن به چه صورت تعیین میشود، آیا به صورت قراردادی و براساس درصدی از شمش فولاد خوزستان است؟
فراخوان عمومی برای خرید سنگآهن برگزار شده و بعد از شناسایی معادن نسبت به نمونهبرداری توسط نمایندگان شرکت چادرملو اقدام و پس از انجام آزمایشات فرآوری با دو روش امکان خرید سنگآهن در کمیته خرید سنگ شرکت چادرملو بررسی میشود و پس از تصویب به صورت درصدی از شمش فولاد خوزستان قیمتگذاری میشود.
فرمول جدید محاسبه حق انتفاع و حقوقی دولتی به چه صورت است؟
به استناد بند «فی» تبصره ۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور براساس میزان استخراج هر تن کلوخه تولیدی ۵درصد میانگین وزنی قیمت فروش داخلی و صادراتی شمش شرکت فولاد خوزستان به عنوان مبنایی برای تعیین بهره مالکانه یا همان حق انتفاع بهرهبرداری از معادن در صورتهای مالی لحاظ شده است. حقوق دولتی هم سالانه از سوی وزارت صمت مشخص میشود و براساس ماده «۱۴» اصلاح قانون معادن به طور معمول برعهده صاحب پروانه بهرهبرداری معدن است.
در صورت بهرهبرداری از محدوده معدنی ۱۹D نحوه محاسبه نرخ سنگآهن به چه صورت است؟
مجموعه معدن ۱۹D با مشارکت مجموعه شرکت سنگآهن مرکزی ایران در حال عملیات آمادهسازی معدن در قالب یک شرکت مشترک به نام شرکت معدنی و اکتشافی دشت یوز دره انجیر است و حدود ۵۰درصد سهام شرکت معدنی و اکتشافی دشت یوز دره انجیر متعلق به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو است. عملا شرکت معدنی و اکتشافی دشت یوز دره انجیر شرکتی مستقل است و سیاست تعیین قیمت خرید سنگآهن در قالبی که در بند «۲» ارائه شده است، پیشبینی میشود. آخرین برآوردی که از میزان ذخایر معدن فوق با ملاک قرار دادن گواهی کشف صادر شده حدودا ۵۱میلیون تن با عیار حدود ۴۰درصد است برنامه اکتشافی از دو تودهای شمالی و جنوبی معدن۱۹D در حال انجام است که بر این اساس در حال حاضر حدود ۳۰هزار متر حفاری جدید پیشبینی شده که دههزار متر حفاری آن منجر به ثبت قرارداد شده است و برآورد میشود ذخیره این معدن فراتر از ارقام اعلام شده در گواهی کشف پس از تکمیل فعالیت اکتشافی باشد.
آیا اخذ حقوق دولتی و حق انتفاع براساس ۵درصد شمش فولاد خوزستان از معادن ارتباطی با اینکه پروانه معدن به نام خود شرکت یا به نام ایمیدرو باشد ،دارد و اگر پروانه بهرهبرداری به نام شرکت باشد شرکت از پرداخت این هزینه معاف میشود؟
بله به استناد بند «الف» تبصره ۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور به صراحت اعلام شده که پروانههای بهرهبرداری معادنی که به نام سازمان توسعه نوسازی صنایع و معادن ایران است مشمول حق انتفاع است. یعنی شرکت برای بهرهبرداری از معدن چادرملو مشمول پرداخت حق انتفاع است. ضمنا مطابق با قرارداد منعقده با ایمیدرو از سال ۱۳۹۴ تاکنون حق انتفاع پروانه بهرهبرداری از معادن وفق مبانی قرارداد محاسبه و پرداخت شده است. اگر پروانه بهرهبرداری به نام شرکت باشد، شرکت از پرداخت هزینه حق انتفاع معاف است اما حقوق دولتی براساس قانون بهطور معمول برعهده صاحب پروانه بهرهبرداری معدن است.
نرخ برق فروش رفته نیروگاه بر چه اساس تعیین میشود و نرخ برق مصرفی شرکت در ۶ ماهه ابتدایی سال حدود ۶۵۰هزار تومان بوده در حالی که نرخ برق فروش رفته حدود ۲۷۰هزار تومان برای هر مگاوات بوده است دلیل این اختلاف چیست؟
نرخ فروش برق نیروگاه از طریق شرکت مدیریت شبکه برق ایران براساس نرخ آییننامهها و مصوبات هیات تنظیم بازار برق ایران تعیین میشود و بازار برق نیروگاه به صورت رقابتی با سایر نیروگاهها، روزانه براساس پیشبینی نیاز شبکه و وضعیت واحدهای نیروگاه به صورت ساعتی با رعایت مصوب نرخگذاری و به فروش میرود. نرخ برق مصرفی کارخانههای شرکت چادرملو براساس قوانین بودجه سنواتی کل کشور براساس متوسط نرخ جدید برق از نیروگاههای دارای قرارداد خرید تضمینی تبدیل انرژی محاسبه میشود باوجود قرارداد دوجانبه فیمابین نیروگاه و کارخانههای چادرملو شرکت برق منطقهای مابهالتفاوت متوسط قیمت خرید برق از نیروگاههای خرید تضمینی با ترخ متوسط بازار برق را در قبوض محاسبه میکند. شایان ذکر است که برای دوره مالی 6ماهه منتهی به ۳۱ شهریورماه سال ۱۴۰۲ شرکت چادرملو برای فروش هر مگاوات برق مبلغ ۱۰۵هزار تومان براساس مقررات فوقالذکر پیشبینی کرده که باتوجه به قرارداد دوجانبه با کارخانههای خود این قیمت به ۲۷۰هزار تومان تعدیل شده است ولی وزارت نیرو فروش برق را به صنایع بزرگ ازجمله فولاد براساس قرارداد فروش تضمینی به مبلغ ۶۵۰هزار تومان برای هر مگاوات افزایش داده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد