18 - 08 - 2024
صنعت کشور به اهلیت آن سپرده نشده است
امیرحسین شقاقی، یک فعال صنعتی در میزگردی که در خبرگزاری ایسنا برگزار شده بود، گفته: تا زمانی میتوانیم مسیر توسعه را پیش بگیریم که از خارج مشتری داشته باشیم. در حقیقت زمانی که ما دارای صادرات و سرمایهگذاری خارجی نباشیم موفق نخواهیم بود. متاسفانه همیشه تحریم را بهانه کردهایم، به طوری که حتی در زمان جنگ تورم و رانت به این اندازه نداشتیم. درست است که تحریم هزینه خود را دارد، اما نمیتوانیم همه چیز را به تحریمها
ارتباط دهیم.
قطعا افراد و تیمی که در دولت انتخاب میشوند تاثیر مستقیمی بر اصلاحات کشور دارند. چرا گاها به صنایعی رانتهای فوقالعاده تعلق میگیرد که در تمام این مدت هیچگونه اقدام مثبتی انجام نداده و پیشرفت نکردهاند؟ صنعت کشور باید آرامآرام به دست صنعتگران سپرده میشد. در واقع ناترازی انرژی پس از ارائه رانتهای بیشمار به برخی صنعتگران ایجاد شد. متاسفانه صنعت کشور به اهلیت آن سپرده نشده است. در کجای دنیا ۸۰هزار واحد صنعتی وجود دارد؟ در گذشته نیز سایر کشورها چنین رویهای را در پیش گرفتند اما با شکست مواجه شدند.
در واقع سایر کشورها نیز آموختند نباید محیطزیست و منابع را هدر داد و باید صنعت در دست اشخاصی قرار گیرد که بتوانند آن را مورد بهرهوری قرار دهند و به خلق ثروت برسانند. ما در هیچ صنایعی ظرفیت خالی نداریم اما همه کارخانهها با ۲۰درصد ظرفیت مشغول کارند.
دولت باید به منظور رفع این مشکلات، ستادهای تسهیل را جمعآوری کرده و به اقتصاد دستوری خاتمه دهد. دولت اکنون نه ارز تخصیص میدهد و نه اجازه ورود ارز به صنعتگران میدهد! متاسفانه دولت حتی کنترلگری صحیح را بلد نیست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد