5 - 02 - 2024
صنعت فولاد را به سرنوشت خودرو دچار نکنید
رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: تولید محصولات و مقاطع طویل فولادی در ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ به میزان ۱۰ میلیون ۶۲۹ هزار تن بوده که ۷/۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
بهرام سبحانی افزود: تولید محصولات تخت زنجیره فولاد ۷ میلیون و ۵۸۶ تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱/۰ درصد افزایش داشته است. او تصریح کرد: محصولات نیمهنهایی مانند شمش که به اشتباه نیمهخام گفته میشود، در ۱۰ ماهه ابتدایی امسال ۲۷ میلیون و ۹۷ هزار تن بوده که نسبت به سال گذشته ۵ درصد رشد داشته است.
وی گفت: تولید آهناسفنجی نیز ۳۰ میلیون و ۲۴ هزار تن با ۹ درصد افزایش و گندله نیز ۷/۷ درصد افزایش تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است. سبحانی افزود: باید به جای افزایش کمیت به سمت افزایش کیفیت و تولید فولادهای کیفی برویم.
نیازمند اصلاح سیاستهای صادراتی هستیم
امین ابراهیمی یک فعال معدنی گفت: صنعت فولاد امروز به ظرفیتی نزدیک ۴۵ میلیون تن رسیده و تحریمها ما را در خیلی از حوزهها خودکفا کرده است، ولی به دلیل مشکلات زیرساختی تولید کشور خیلی کمتر از این رقم است.
وی ادامه داد: ۱۶درصد بازار سرمایه را صنعت فولاد و معدن تشکیل میدهد؛ حدود ۱۵۰همت سود شرکتهای این حوزه در بازار سرمایه است.
ابراهیمی گفت: صنعت فولاد در حوزه صادرات تقریبا سالانه نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار پتانسیل ارزآوری دارد و رشد بسیار خوبی در این حوزه داشتیم؛ فولاد خوزستان به تنهایی به ۳۸ کشور صادرات دارد.
وی افزود: مشکلات عمده صادرات فولاد عبارتند از وضع عوارضهای صادراتی، سیاستهای چندگانه در حوزه تسعیر نرخ ارز، بحث رعایت کف عرضهها در بورس کالا و پراکندگی گستردهای که در شرکتهای فولادی وجود دارد.
رشد صنعت فولاد کشور کند شده است
بهادر احرامیان عضو هیاتمدیره انجمن فولاد گفت: رشد فولاد در بخشهای اصلی کاهش پیدا کرده است؛ این در حالیاست که ایران همیشه جایگاه قابل توجهی در این میان داشته و با رفع موانع از تولید، امکان ارتقای جهانی رتبه فولاد کشور مهیاست.
احرامیان گفت: امروز در مقایسه با سال گذشته رشد فولاد ما تنها ۵ درصد بوده است. وی ادامه داد: پوشش ظرفیت فولاد کشور از ۶۳ درصد کمتر شده و رشد صنعت فولاد در حال کاهش است و عوامل مختلفی از قبیل زیرساختهایی مثل برق و گاز در این میان تاثیرگذار هستند.
حمله راحت به صنعت فولاد
احسان دشتیانه عضو هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: متاسفانه امروز صنعت فولاد مبدل به جایی شده است که راحت به آن حمله میکنند، در حالی که صنعت فولاد مسیر را اشتباه نرفته است.
وی گفت: مشکل برق و گاز را به گردن صنعت فولاد میاندازند در حالی که صنعت فولاد تنها ۵درصد از انرژی برق را مصرف میکند. وی ادامه داد: در شرایطی که ما تحریم هستیم و مازاد تولید داریم، وضع عوارض صادراتی و دریافت علیالحساب مالیات برای صنعت فولاد بسیار تاسفبار است و نیازمند رسیدگی از جانب ریاستجمهوری است؛ این در حالیاست که وزارت اقتصاد و صمت تا حدودی از صنعت فولاد حمایت میکنند.
وی گفت: گرانیها و تورم مسکن و خودرو و لوازم خانگی نیز گاه به گردن صنعت فولاد انداخته میشود در صورتی که سهم صنعت فولاد در قیمت تمامشده این صنایع حدود ۵ درصد است و این موضوع یک بحث انحرافی است.
دشتیانه گفت: ما اعلام خطر میکنیم اگر این شیوه برخورد و سیاستگذاری با صنعت فولاد ادامه پیدا کند، به زودی این صنعت نیز به وضعیت صنعت خودرو دچار میشود.
به صنعت فولاد جفا شده است
جهاندار شکری عضو هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: ما در سنوات گذشته مشاهده کردهایم که از بخش خصوصی مشورت زیادی گرفته نشده و این امر صدمات زیادی را به صنعت فولاد زده است.
وی گفت: امروزه واردات تجهیز یک قطعه بسیار مشکل است و گذاشتن عوارض باعث میشود صادرات انجام نشود. کشورهای خارجی منتظر ما نمیمانند، بلکه از جای دیگر نیازشان را به محصولات فولادی تامین میکنند.
عضو هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ادامه داد: ما میتوانستیم چندین میلیون تن بیش از این رتبهای که هستیم به لحاظ تولید باشیم، در حالی که صنعت فولاد در بحث صادرات غیرنفتی حرف اول را میزند و این رفتار با این صنعت منصفانه نیست.
وی گفت: وزارت صمت بسیار در حوزه فولاد پیگیر است و امیدواریم این صنعت استراتژیک وارد چالش بیشتر نشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد