11 - 11 - 2023
شیره خرما جایگزین مناسبی برای شکر در صنایع غذایی
به گفته مسوول واحد نظارت بر مواد غذایی، آرایشی شبکه بهداشت و درمان دشتستان، شیره خرما سرشار از قند طبیعی بوده و میتواند جایگزین مناسبی برای شکر در صنایع غذایی باشد.
نوشین حسنزاده ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از شیره خرما میتوان بهعنوان شیرینکننده طبیعی در محصولات پخت، نوشابهسازی، قنادی و… استفاده کرد.
وی با بیان اینکه شیره خرما به دو روش صنعتی و سنتی تهیه میشود، گفت: در روش صنعتی به کمک آب و اعمال حرارت، مواد جامد محلول در آب میوه کاملا رسیده ارقام مختلف نخل خرما به نام علمی Phoenixm dactylifera از خانواده Palmacea به دست میآید.
مسوول واحد نظارت بر مواد غذایی، آرایشی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان افزود: شیره خرمای صنعتی در زمره صنایع تبدیلی خرما بهشمار میرود.
حسن زاده اضافه کرد: شیره خرما همچنین بهصورت سنتی از خرما استحصال میشود که از روی هم انباشتن خرما در محلهای خاص نگهداری و حاصلشده و پس از تصفیه جزئی بستهبندی میشود. وی تصریح کرد: ویژگیهای شیره خرما صنعتی و سنتی بهطور کامل از هم متفاوت است، شیره خرما همان خواص خرما را دارد.
این کارشناس گفت: مصرف شیره خرمای نامرغوب باعث بروز عوارض و مشکلات زیادی میشود؛ تشخیص تقلبی و اصل بودن شیره دشوار است. وی تصریح کرد: افزودن هرگونه شیرینکننده، شیره نبات و شربت گلوکز در حال حاضر با توجه به دستورالعملهای کنونی سازمان غذا و دارو به خرما و فرآوردههای خرمایی مجاز نیست.
حسنزاده در خصوص راههای تشخیص شیره خرمای اصلی از تقلبی گفت: طعم و بو یکی از راههای تشخیص شیره خرمای اصلی از تقلبی است؛ به این صورت که شیره خرما باید طعم و بوی طبیعی مخصوص خود را داشته باشد و عاری از هرگونه طعم و بوی حاصل از سوختگی، تخمیر، ترشیدگی و کپکزدگی باشد.
وی با بیان اینکه توجه کنید هیچگونه مواد نگهدارنده در تولید این محصول استفادهنشده باشد، تصریح کرد: شیره خرمای اصل باید از غلظت مناسب و مزهای شیرین برخوردار باشد و زیاد رقیق نباشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد