3 - 12 - 2024
شیب تند سقوط زغالسنگ
معدن ۲۴- دبیر انجمن زغالسنگ ایران با بیان اینکه دولت باید موضع خود را در قبال صنعت زغالسنگ مشخص کند که آیا به دنبال حمایت از تولید داخل است یا تداوم واردات، گفت: زغالسنگ نیازی به یارانه و کمک دولتی ندارد، اما سیاستهایی که در پیش گرفتهشده سبب شده تا صنعت زغالسنگ در کشورمان با شیب تندی رو به سقوط باشد.
سعید صمدی با اشاره به حادثه ناگوار معدنجوی طبس در آخرین روز از تابستان امسال افزود: تمهیدات و اقداماتی که دولت به منظور رفع مشکلات معدنکاران وعده داده بود، تا به امروز در حد گفتار درمانی و برگزاری جلسات بوده و کاری که نتیجه علمی و عینی آن را دیده باشیم، انجام نشده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین امید نداریم که دولت بتواند در این زمینه کاری انجام دهد و اگر قرار باشد کاری انجام شود خود معدن کار و بخشخصوصی بهرهبردار باید آستینها را بالا بزند.
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: ما به دولتمردان گفتیم شما کاری کنید که تولید زغالسنگ در کشور اقتصادی شود تا معدن کار بتواند از حاشیه زیان خارج شود و تنها در این صورت است که میتوان اقداماتی را انجام داد؛ چراکه اگر بخواهیم کار جدی و اساسی انجام دهیم نیاز به تحول بنیادی داریم. صمدی یادآور شد: استخراج از معادن زغالسنگ کشور با فناوری ۵۰ سال قبل در حال انجام است؛ فناوریهایی که الزامات خاص خود را داشته و محدودیتهایی نیز به دنبال دارد. انگار که پیکان مدل ۴۸ تولید میکنیم و امروز انتظار نصب آپشنهایی همچون ایربگ روی آن داریم و چنین چیزی امکانپذیر نیست زیرا دولت بودجه نیروی انسانی و امکانات آن را در اختیار ندارد. وی تصریح کرد: اگر با همین دست فرمان پیش برویم، صنعت زغالسنگ در کشورمان با شیب تندی به سمت سقوط در حال حرکت است، هیچ چشماندازی در این زمینه وجود ندارد. همه ساله تولید آن در حال کاهش و واردات در حال افزایش است. این مقام صنفی تاکید کرد: تا زمانی که فعالیت در این حوزه اقتصادی نشود، نمیتوان اتفاق خاصی را در آن انتظار داشت. صمدی تصریح کرد: صنعت زغالسنگ در کشورمان نیاز به یارانه و کمک دولت ندارد، زیرا قیمت تمام شده آن در مقایسه با دیگر نقاط جهان نسبتا پایین بوده و قابل رقابت با محصولات خارجی است. دبیر انجمن زغالسنگ ایران تاکید کرد: دولت باید دیدگاهش را در این زمینه شفاف کند که آیا به دنبال زغالسنگ وارداتی است یا از تولید داخل حمایت میکند؟
وی یادآور شد: سال گذشته زغالسنگ را با قیمت تنی ۱۶میلیون تومان وارد کردند، اما حاضر نبودند قیمت زغالسنگ داخلی را به تنی 5/6میلیون تومان برسانند تا معادن از ضرر و زیان خارج شوند. صمدی ادامه داد: بر این اساس هر آنچه تاکنون گفته شده در حد حرف بوده و امیدی نداریم که دولت بتواند کار خاصی در این زمینه انجام دهد. وی اظهار کرد: حتی مباحثی درخصوص بیمه بیکاری کارگران گفته شده است، اما باید گفت بیمه بیکاری امتیازی نیست که دولت بخواهد به کارگر بدهد بلکه حق کارگر است.
گفتنی است، در نخستین ساعات از آخرین روز شهریور ۱۴۰۳، حادثهای دلخراش در معدن معدنجوی طبس رخ داد که دلیل آن انفجار گاز متان در یکی از تونلهای استخراج بود. این انفجار به دلیل تجمع گاز متان در یکی از کارگاههای معدن اتفاق افتاد. شواهد اولیه نشان میدهد که گاز متان در اثر انفجار ناشی از جرقهای نامشخص آزاد شده و موج انفجار، بخشهایی از کارگاه استخراج را ویران کرده است.
در زمان وقوع حادثه ۷۰ کارگر در دو بلوک B و C مشغول به کار بودند که انفجار موجب ریزش آوار و انتشار گاز مونوکسیدکربن شد. این گاز مرگبار، به سرعت در تونلهای معدن پخش شد و کارگران را دچار مسمومیت و خفگی کرد که بر اثر آن ۲۹ نفر در بلوک B و ۲۰ نفر در بلوک C جان خود را از دست دادند. همچنین ۱۷ نفر دیگر نیز مصدوم شدند که دو نفر از آنان در بیمارستان جان باختند. این حادثه بار دیگر ضعفهای موجود در وضعیت ایمنی معادن زغالسنگ را برجسته کرد و نیاز به اصلاحات جدی در اجرای استانداردهای ایمنی را نشان داد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد