15 - 11 - 2023
سیر صعودی ابتلا به دیابت در ایران
مدیر پژوهشکده علوم غدد دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی، به تشریح وضعیت دیابت در کشور پرداخت.
محمد هاشمی، به درصد مبتلایان به دیابت در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۱۱ درصد جمعیت بالای ۲۰ سال کشور مبتلا به دیابت هستند که در کلانشهرهایی نظیر تهران به مراتب حادتر است و به رقمی حدود ۱۴ درصد میرسد.
دبیر اجرایی چهاردهمین کنگره بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم که در روزهای یکم تا سوم آذر ۱۴۰۲ در سالن همایشهای ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود، اظهار کرد: این کنگره به همت انجمن متخصصان غدد درونریز و متابولیسم ایران، پژوهشکده غدد درونریز و متابولیسم دانشگاههای علومپزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علومپزشکی ایران و با محوریت و بررسی بیماریهای غدد برگزار میشود. وی با اشاره به دریافت ۲۵۰ مقاله تاکنون افزود: ۲۱ نفر از برجستهترین اساتید جهانی این حوزه پزشکی از آمریکا، اروپا و کشورهای آسیایی در کنار برترین اساتید داخلی به سخنرانی و ارائه تازهترین دستاوردها، تشخیصها و راههای درمانی خواهند پرداخت.
مدیر پژوهشکده علوم غدد دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی با اشاره به روز جهانی دیابت (۱۴ نوامبر، ۲۳ آبان) بیان کرد: دیابت یکی از شایعترین بیماریهای حوزه تخصصی غدد درونریز و متابولیسم به شمار میآید که شیوع گستردهای در سراسر جهان دارد و عوامل پدیدآورنده آن شامل وراثت و شیوه زندگی است.
هاشمی گفت: در دهههای اخیر شیوع دیابت نوع ۲ در جهان سیر صعودی داشته و با توجه به این مهم که زمینههای ژنتیکی افراد در دنیا تغییری نکرده، میتوان نتیجهگیری کرد که شیوه و سبک زندگی عامل موثرتری در افزایش بروز و شیوع دیابت است.
وی ادامه داد: امروزه افراد دسترسی بیشتری به مواد غذایی خصوصا خوراکیهای چرب و شیرین دارند که باعث شیوع اضافه وزن و چاقی شده و در کنار آن و به مدد تکنولوژی افراد تحرک و فعالیت فیزیکی کمتری پیدا کردهاند که هر دوی این موارد از علل موثر در ابتلا و شیوع دیابت در جهان و ایران است.
مدیر پژوهشکده علوم غدد دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی افزود: در افراد بالای ۶۰ سال در کشور، از هر ۳ نفر ۲ نفر مبتلا به دیابت یا حالت پیش دیابت هستند که متاسفانه بین ۳۰ تا ۵۰ درصد آنها تا سالها از بیماری خود بیخبرند. هاشمی بیان کرد: بیماری دیابت در طول زمان ارگانها و اندامهای مختلف بدن را درگیر میکند که سیستم کلیوی، اعصاب و بینایی و همچنین مشکلات قلبی و عروقی از عوارض بلندمدت ابتلا به دیابت است که میتواند در فرد ناتوانیهای دائمی ایجاد کند.
وی گفت: با توجه به اینکه هنوز درمان قطعی برای دیابت وجود ندارد و درمانهای موجود در واقع کنترلکننده دیابت هستند، لذا پرداختن به امر پیشگیری اهمیت بیشتری پیدا میکند. اصلاح شیوه زندگی به مفهوم داشتن یک تغذیه درست، مناسب و کافی و همچنین داشتن فعالیت بدنی از عوامل اصلی در پیشگیری از بروز دیابت در افراد هستند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد