2 - 11 - 2021
دلالان و واسطهها عامل گرانی قیمت آبزیان
«جهان صنعت»- رییس سازمان شیلات کشور گفت: قیمت آبزیان در مزارع بالا نیست، بلکه حضور واسطهها و ضعف اتحادیهها و تشکلها در این بخش باعث افزایش قیمتها میشود. به گزارش «جهان صنعت» نبیالله خونمیرزایی در آیین اختتامیه پنجمین نمایشگاه بینالمللی شیلات و آبزیان و صنایع وابسته در پاسخ به این سوال که این سازمان چه برنامههایی برای تحقق اهداف وزیر جهادکشاورزی یعنی تولید دوبرابری محصولات آبزیان دارد؟ گفت: برای تحقق برنامههای وزیر جهادکشاورزی در بخشهای مختلف از صید، آبزیپروری، اصلاح قوانین، صادرات، مشوقهای صادراتی، ارائه خدمات و تسهیلات و… برنامههایی را تنظیم و به وزارتخانه ارائه کردیم. وزارت جهادکشاورزی نیز در حال بسترسازی برای تحقق این برنامههاست. نیاز به حمایتهای ویژهای در بخشهای مالی و زیرساختی از جانب دولت داریم.
وی با بیان اینکه رویکرد سازمان شیلات توجه به ظرفیتهای داخلی و کاهش وابستگی است، گفت: باید آبزی مصرفی را در کشور توسعه دهیم، زیرا سرانه مصرف آبزیان در کشور ما نصف میانگین جهانی است. اگر سرانه مصرف افزایش یابد تولید نیز افزایش مییابد و در کنار آن میتوانیم بازارهای صادراتی را توسعه دهیم و وارد بازارهای اروپایی، کشورهای حاشیه خلیجفارس، اوراسیا و…شویم.
خونمیرزایی اضافه کرد: سرانه مصرف آبزیان در کشور در سال ۱۳۹۹، ۱۳ کیلو و ۴۰۰ گرم بود که میانگین جهانی آن بالای ۲۴ کیلوگرم است. با توجه به اینکه سواحل گسترده در شمال و جنوب کشور داریم نگرانی از بابت تولید وجود ندارد و با توجه به ظرفیتهای کشور میتوانیم تولیدات را افزایش دهیم. وی در پاسخ به این سوال که آیا قیمتهای بالای آبزیان منجر به حذف این محصولات از سفره مردم و کاهش سرانه مصرف نشده است و سازمان شیلات چه برنامهای برای متعادلسازی قیمتها دارد، گفت: در ابتدا باید ببینیم در شرایط گرانی موجود در کشور قیمت آبزیان با چه چیزی مقایسه میشود. یعنی مثلا ماهی با چه پروتئین حیوانی دیگر مقایسه میشود که گران است؟ آیا بقیه پروتئینهای حیوانی ارزان هستند؟ آیا ارزش کمی و کیفی دیگر محصولات از ماهی بیشتر است؟ قطعا اینگونه نیست.
وی افزود: دیگر اینکه با بررسیهایی که انجام دادیم به این موضوع رسیدیم که قیمت ماهی سر مزرعه بالا نیست بلکه حضور واسطهها و دلالان و از آن طرف ضعف اتحادیهها و زنجیرههای تولید در این بین قیمتها را بالا میبرد. رییس سازمان شیلات کشور گفت: باید تشکلها، اتحادیهها و زنجیرههای تولید در این بخش تقویت شوند. تمام بخشهای مربوطه باید کمک کنند که آبزیان با واسطه کمتری به دست مصرفکننده برسد. اگر چه تحریمهای شدید، خشکسالی و کرونا بر قیمت تمام شده تولید تاثیر گذاشته است اما با این وجود قیمت آبزیان در مزارع بالا نیست و فقط باید واسطهها کمتر شوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد