22 - 04 - 2024
در وضعیت قرمز بازار چه باید کرد؟
یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است در شرایط حاضر بازار بحرانی نبوده بلکه ریسکهایی وجود دارد که قبلا هم بازار آنها را در قالب دیگری تجربه کرده است، طبیعتا با فروکش کردن این ریسکها مجددا هیجان منفی از بازار میرود. سرمایهگذار باید همیشه یک نگاه داینامیک داشته باشد، به این معنا که بتواند با تعبیر شرایط، بسته به استراتژی و به چشمانداز، سرمایهگذاری خود را تعدیل کند. امیرعلی امیرباقری گفت: از سه منظر این تحلیل قابل اجراست؛ تکنیکال، فاندامنتال و سنتیمنتال. در حال حاضر کلیت بازار به لحاظ فاندامنتال با کلیه روشهای قیمتگذاری اعم از تنظیم روشهای بازاری و روشهای دیگر از نظر تکنیکال در بسیاری از سهام و گروهها ارزنده است. در حال حاضر یک حرکت ساید و رنجر را در کلیت بازار شاهدیم که بعد از ریزشی که از نیمه دوم سال ۹۹ رخ داد، امری طبیعی است و با توجه به پتانسیل فاندامنتالی که در بازار وجود دارد و عقبماندگی بازار سرمایه نسبت به سایر بازارها انتظار داریم جریان نقدینگی به مرور به سمت بازار سرمایه حرکت کند.
امیرباقری در رابطه با ریسک مهمی که بازار سرمایه را تهدید میکند، گفت: در حقیقت ریسکهای خارج از بازار تهدید هستند، آن هم مقوله کسری بودجه و در حقیقت قوانین خلقالساعه و دستکاری نرخها و تعرفههایی که طبیعتا میتواند سهام و صنایع را تحت تاثیر قرار دهد و حق سهامدار را تضییع میکند. وی افزود: از نظر سنتیمنتال هم در حال حاضر کلیت بازار منفی شده و تا حدود زیادی تعدیل شده است و به نظر میرسد اتفاقات اخیر هم در بازار هضم و جذب شده و به طور کلی انتظار نداریم پس از این اخباری که تاثیر خیلی سنگین منفی داشته باشند به طور نرمال در کلیه بازار وارد شوند. انتظار میرود در میانمدت و بلندمدت روند صعودی بازار سرمایه همانطور که در گذشته بود بتواند رقابت پیروزمندانهای با سایر بازارها داشته باشد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بحران تعریف دارد و میتوان آن را با توجه به دید سرمایهگذار که در قبال پرتفوی خود قائل است، تعریف کرد. ممکن است سرمایهگذاری دید کوتاهمدت داشته باشد. اولین منفی برای او بحران تلقی میشود و ممکن است سرمایهگذاران شرکتهای نهادی سرمایهگذاری و چشمانداز میانمدت و بلندمدت داشته باشند و به هر حال این اتفاقات را اسپایک درون یک روند صعودی در نظر بگیرند ولی به طور کلی همواره این اعتقاد را داریم که به هر حال سرمایهگذاران در مباشرت با پرتفوی خود باید به صورت داینامیک عمل کنند.
این کارشناس در رابطه با شرایط بحرانی افزود: همیشه باید مرز شفافی بین بحران و هیجانات زودگذر و فشار جمعی بازار قائل باشیم که این در مقوله مالی رفتاری است و خیلی از سرمایهگذاران از آن غفلت میکنند. امیرباقری در انتها کلیت بازار را در بسیاری از سهام و گروهها ارزنده دانست و به سرمایهگذاران توصیه کرد که به دور از هیجانات با دید میانمدت و بلندمدت سرمایهگذاری کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد