26 - 08 - 2024
خوشبینی رییس کل موزه ملی به ثبت جهانی دره خرمآباد
«جهانصنعت»- رییس کل موزه ملی ایران گفت: برای شناخت گذشته بشر باید لرستان را بشناسیم. بخشی از تمدن بشری را که در این دیار وجود داشته است، میتوان در مراکزی مانند موزه لوور دید.
جبرئیل نوکنده در جمع خبرنگاران یادآور شد: در موزه ملی ایران ۵۰۰۰اثر تاریخی از لرستان نگهداری میشود.
وی با اشاره به اینکه در این موزه روزانه ۳۰۰۰بازدیدکننده داریم که ۱۰۰۰نفر از آنها خارجی بوده و ایستگاههایی که ویترین لرستان در آن قرار دارند، جزو پربازدیدها هستند، بیان کرد: تکنیک، مهارت و کیفیت در ساخت اشیا و داستانهایی که پشت آنها وجود دارد، باعث شده است مورد بازدید بیشتر افراد قرار گیرند. سالی دوبار در موزههای جهان نمایشگاه برگزار میکنیم و در نمایشگاه شکوه ایران باستان، ویترین مفرغ و غار کلماکره لرستان بیشترین بازدید را به خود اختصاص میدهد.
نوکنده با بیان اینکه باید فضایی نمایشگاهی و موقت در مقیاس ۳۰۰ تا ۴۰۰متری ایجاد کنیم و این اشیا را در معرض بازدید عموم قرار دهیم، چون ارزش اشیا به دیده شدن آنهاست، گفت: در کشور ۸۳۷موزه داریم که ۲۷۰موزه تحت پوشش میراث فرهنگی و بقیه تحت پوشش نهادهای فرهنگی مانند شهرداری، اوقاف و… هستند. همچنین چند موزه منطقهای مانند سیستانوبلوچستان، موزه خراسان در مشهد و موزه آذربایجان در تبریز را داریم.
وی ادامه داد: ثبت دره خرمآباد و قلعه فلکالافلک در قلب یک شهر، کار بسیار پیچیده و سختی است. البته خوشبین به ثبت جهانی توسط ارزیابان یونسکو هستم، هرچند زمان بسیار حساس است و در ثبت این دره و آثار تاریخی، ارزیابان یونسکو با هیچکسی تعارف ندارند و تعهداتی که در پرونده داده شده است، باید اجرایی شود.
رییس کل موزه ملی ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه آیا برخی نگاههای سیاسی در ثبت این دره کهن تاثیرگذار خواهد بود، بیان کرد: در همه موضوعات، نگاه سیاسی وجود دارد و در یونسکو نیز این نگاه وجود دارد، اما تاکنون در ثبت جهانی و در کمیته حفاظت میراث جهانی این موضوع بسیار کمرنگ بوده است. البته میراث لرستان به حدی غنی است که دشمن نیز سر تعظیم فرود خواهد آورد. نوکنده اظهار کرد: اگر در ثبت جهانی بخواهند نگاه سیاسی خود را اعمال کنند، با این اقدام خود را بیاعتبار خواهند کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد