17 - 05 - 2020
خبر
حذف دلار از مبادلات تجاری ایران و عراق
تسنیم- در حال حاضر دلار از مبادلات تجاری ایران و عراق حذف شده و تجارت دو کشور با یورو، ریال و دینار انجام میشود. در همین رابطه رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: معاملات دلاری بین ایران و عراق حذف شده و بیشتر مبادلات با ارزهای یورو، ریال و دینار عراق انجام میشود. همچنین بخش دیگری از مبادلات بین صادرکنندگان ایرانی با تجار عراقی به شکل تهاتر کالا یا توافقی است.
یحیی آلاسحاق در مورد اینکه چه میزان از مبادلات تجاری ایران و عراق از طریق سیستم بانکی انجام میشود، اظهار کرد: با وجود حجم هشت میلیارد دلاری تجارت بین ایران و عراق، انتقال پول بین دو کشور از طریق بانکها بسیار کم است. وی به بیان موانع هر دو طرف برای تاسیس بانک مشترک پرداخت و گفت: حل مسائل بانکی باید جزو اولویتهای اصلی اقتصاد ایران باشد زیرا در بدترین شرایط هشت میلیارد دلار تجارت با عراق داریم.
پیشنهاد ۲ هزار تومانی برای خرید گندم
مهر- بر اساس قانون، باید تا آخر شهریور قیمت خرید تضمینی گندم اعلام شود که به گفته کارشناسان، اعلام قیمت کمتر از دو هزار تومان برای هر کیلو گندم پذیرفتنی نیست. در همین خصوص رییس بنیاد توانمندسازی گندمکاران استان سمنان با بیان اینکه باید تا آخر شهریور قیمت گندم اعلام شود، گفت: از دولت انتظار میرود همانند سال پیش با تاخیر هشتماهه نرخ محصولات استراتژیک را اعلام نکند تا کشاورز بداند منافع او کجاست و چه محصولی را کشت کند. محمدحسین خنکال اظهار کرد: با توجه به عدم رشد قیمت گندم، کشاورزان انتظار دارند دولت قیمت این محصول را حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش دهد. بنابراین ما کشاورزان راضی به این نیستیم که کمتر از دو هزار تومان قیمت گندم را اعلام کنند.
وی در مورد افزایش نیافتن قیمت خرید گندم در سالجاری افزود: سخنگوی دولت برای افزایش ندادن قیمت گندم، نان قوت غالب بودن این محصول برای مردم را بهانه کرد و به گران نشدن انرژی در بخش کشاورزی اشاره کرد. این در حالی است که در بخش کشاورزی بین ۲۰ تا ۳۰ درصد رشد قیمت انرژی را شاهد هستیم.
گرانی ۵۰ درصدی در بازار نوشتافزار
میزان- اگرچه به گفته رییس اتحادیه فروشندگان نوشتافزار، در حال حاضر در این حوزه کمبودی وجود ندارد و به اندازه نیاز کالا موجود است اما این در حالی است که قیمتها ۵۰ درصد افزایش یافته است. موسی فرزانیان گفت: ۴۰ درصد نیاز نوشتافزار کشور از تولید داخل تامین میشود و ۶۰ درصد مابقی از واردات که با توجه به ممنوعیت واردات برخی کالاها، امسال باید تولید داخل افزایش یابد تا این خلأ پر شود.وی درباره قیمتها نیز گفت: نوشتافزار در گروه سه قرار گرفته و ارز آن باید از بازار آزاد تامین شود. بنابراین این موضوع روی قیمت اثر گذاشته است و حدودا به طور میانگین قیمتها ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده که به دنبال آن فروش هم کاهش یافته است.رییس اتحادیه فروشندگان نوشتافزار در ادامه با بیان اینکه تولیدکنندگان در حال حاضر با مشکل مواجه هستند، افزود: واردات برخی اقلام از جمله مداد، گیره و وسایل پلاستیکی ممنوع شده است. همچنین برخی از تولیدکنندگان ماههای قبل کالاهای خود را به بازار عرضه کردند و با دریافت ارز به دنبال جایگزین این کالاها بودند که در حال حاضر برای ترخیص آنها از گمرک باید برای آن مابهالتفاوت پرداخت کنند و این موضوع تولیدکنندگان را با مشکل مواجه کرده است.
کلاهبرداری کمپانیهای مکمل غذایی در بازار ایران
مهر- به گفته کارشناسان، سازمان غذا و دارو نباید به برندهای فاقد کارخانه اجازه تولید تحت لیسانس بدهد و اگر کسی چنین عنوانی را خریداری کرده، حتما باید با آن برخورد شود. در همین خصوص رییس انجمن علمی داروسازان ایران گفت: تولید تحت لیسانس دارو و مکملهای غذایی باید منجر به انتقال دانش فنی به داخل کشور شود، نه اینکه صرفا تحت پوشش یک نام تجاری، خارجیها این فرصت را پیدا کنند که از بازار ایران بهرهبرداری اقتصادی کنند. محمدرضا شانهساز ادامه داد: تولید تحت لیسانس یک همکاری برد- برد با شرکتهای خارجی است که طی آن، ما یک بازار ۸۰ میلیونی را در اختیار تولیدکنندگان بزرگ خارجی قرار میدهیم که محصولاتشان را عرضه کنند و بهرهبرداری اقتصادی کنند و در ازای آن، باید دانش، مهارت و توانایی داروسازی ما را افزایش دهند.وی افزود: ما برای آنها امکان درآمدزایی ایجاد میکنیم و آنها در ازای آن، دانش و تکنولوژی میآورند. این در حالی است که در حال حاضر برخی شرکتهای خارجی به خصوص آمریکایی و اروپاییها که میخواهند گواهینامه تحت لیسانس به تولیدکنندگان داخلی بدهند، در کشور مبدا نه تنها سایت تولید ندارند، حتی گاهی اوقات محصول هم ندارند و فقط میخواهند یک نام را تحت عنوان تولید تحت لیسانس به شرکتهای ایرانی بفروشند. این در حالی است که این موضوع مصداق عینی کلاهبرداری است. وی ادامه داد: مسوولان نظارتی باید بدانند که چنین افرادی، قصد اغوا و گمراه کردن مصرفکنندگان داخلی را دارند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد