11 - 01 - 2025
کمیسیونهای صنایع غذایی اتاق ایران، همگام با وزارت جهاد کشاورزی در مسیر توسعه روابط تجاری با ترکیه
جهانصنعتنیوز- غلامرضا نوریقزلجه، وزیر جهاد کشاورزی در صدر یک هیات اقتصادی- تجاری شامل ١٨٠نفر از فعالان اقتصادی صنایع غذایی و کشاورزی، به منظور توسعه روابط تجاری با ترکیه به آن کشور سفر کرد.
در این سفر، صمد حسنزاده رییس اتاق ایران، بهنام پیرموذن عضو هیاترییسه اتاق ایران، محسن امینی رییس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران و محمد علی رضایی رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران، وزیر جهاد کشاورزی را همراهی کردند.
در این سفر دو روزه، وزیر جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه، علاوه بر دیدار با ابراهیم یوماکلی، وزیر کشاورزی و جنگلداری ترکیه، در کنفرانس توسعه کشاورزی ایران و ترکیه که با حضور بازرگانان و فعالان بخشخصوصی صنعت کشاورزی ایران و ترکیه برگزار شد، درباره توسعه همکاریهای بینالمللی در چارچوب دیپلماسی کشاورزی و امنیت غذایی منطقهای شرکت کرد.
روسای کمیسیونهای صنایع غذایی- کشاورزی اتاق ایران در کنفرانس توسعه کشاورزی ایران و ترکیه، ضمن بیان دیدگاههای خود و با تاکید بر اهمیت ویژه تداوم جلسات کارشناسی مرتبط با حضور سطوح عالی متولیان امنیت غذایی دو کشور، گفتند: «ایران و ترکیه ضمن آنکه دو کشور توسعهیافته و پیشرفته در حوزه صنایع غذایی و کشاورزی هستند، به واسطه همجواری در مسیر ترانزیت کالا در جهان هم دارای ویژگیهای برجستهای هستند. از سوی دیگر همسایگی این دو کشور و همچنین قرابتهای وسیع فرهنگی و اجتماعی میتواند منجر به گسترش روابط تجاری پایدارتری نسبت به گذشته شود.» ایشان در ادامه سخنان خود افزودند: «ایران ظرفیت فوق العاده تولید و فرآوریهای چند مرحلهای را به واسطه حضور فعالانه بخشخصوصی در زمینه صنایع تبدیلی کشاورزی و غذایی دارد. همچنین تنوع زیست بوم کشاورزی و برخورداری از رتبههای برتر در تولید برخی محصولات کشاورزی در جهان، ایران را به یک قدرت در صنایع غذایی تبدیل کرده که قادر است نقشهای بهینهتری را در امنیت پایدار غذایی منطقه و فرا منطقه برعهده بگیرد. از این رو توسعه تعاملات تجاری، فنی و تکنولوژیک با سایر کشورها یک ضرورت اجتنابناپذیر تلقی میشود.»
روسای کمیسیونهای صنایع غذایی- کشاورزی اتاق ایران در ادامه تصریح کردند: برای موفقیت اهداف این سفر لازم است از صدور بخشنامههای خلقالساعه ممانعت کرد تا روند تعاملات به یکباره دچار اخلال و از هم گسیختگی نشود. از سوی دیگر ضرورت دارد، رایزنهای تخصصی صنایع غذایی و کشاورزی در دفاتر کنسولی ایران به کار گمارده شوند تا به صورتی عمیقتر و با تمرکز بالاتر این بخش فعالتر شود.»
حسن زاده در آنکارا: اقدامات تقابلى در مرزها متوقف شود
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در همایش فعالان تجاری حوزههای کشاورزی و صنایع غذایی ایران و ترکیه بر تقویت تجارت دوجانبه تاکید کرد.
صمد حسنزاده از کاهش مدیریت زمان و هزینههاى حملونقل محصولات غذایى و کشاورزى به عنوان کلید افزایش حجم تجارت در این بخش بین دو کشور ایران و ترکیه نام برد.
صمد حسنزاده، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران صبح جمعه در همایش فعالان تجاری حوزههای کشاورزی و صنایع غذایی ایران و ترکیه گفت: کشاورزى حوزه مهم و خطیرى به جهت ارتباط آن با غذاى مردمان کشورهاست و هر کشورى راهبردهاى اساسى در این زمینه دنبال مىکند. تبادل نظر، همکارى و نزدیک کردن تعاملات میان دو کشور ایران و ترکیه که صاحب تجربه و تکنولوژىهاى جهانى در این بخش هستند، مىتواند منجر به دستاوردهاى مهمى براى ارتقاى صنعت غذاى دو کشور شود.
حسنزاده با بیان اینکه دو کشور صاحب متخصصان و دانشمندان مهمى در عرصه کشاورزی و صنایع غذایی هستند، گفت: پیشنهاد من این است که مراکز مشترک تحقیقاتى براى توسعه و بهبود تکنولوژىهاى کشاورزى، مانند روشهاى آبیارى نوین، روشهاى نوین کشت و برداشت، بذرهاى اصلاحشده و کنترل آفات، مىتواند منجر به افزایش بهرهورى و کیفیت محصولات شود.
رییس اتاق ایران با اشاره به دستاوردهای مهم ایران اسلامی در حوزه بذر، بر توسعه همکارىهاى علمى و آموزشى دو کشور در این زمینه تاکید کرد و افزود: دو کشور ایران و ترکیه هم مىتوانند رقیب یکدیگر و هم رفیق و همکار یکدیگر در بخش کشاورزى باشند و به توسعه و آبادانى بیشتر بیندیشند. توصیه ما به همکارى، دوستى و نگاه بلندمدت و راهبردى براى کشاورزى دو کشور است.
حسنزاده افزود: ایجاد زنجیرههاى تامین و سرمایهگذارىهاى مشترک براى محصولات کشاورزى خاص مىتواند به بهبود کیفیت، کاهش هزینهها و افزایش صادرات براى دو کشور منجر شود. ایران و ترکیه مىتوانند از تجربیات یکدیگر در بازاریابى و صادرات محصولات کشاورزى به بازارهاى جهانى استفاده کنند. ضمن اینکه لازم است هرگونه موانع در حوزه استانداردهاى مشترک براى محصولات کشاورزى و فرآوردههاى آن به همت وزراى دو کشور برطرف شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد