4 - 11 - 2019
جنجال در مجلس
گروه سیاسی- دومین روز از مجلس شورای اسلامی بعد از دو هفته تعطیلی با جنجال نماینده پایداری و رییس مجلس همراه شد. دیروز حین تصویب کلیات طرح تشکیل وزارت بازرگانی که البته با موافقت نمایندگان روبهرو شد مشاجرهای لفظی بین نصرالله پژمانفر، نماینده مجلس شورای اسلامی و علی لاریجانی درگرفت و پژمانفر، رییس مجلس را دیکتاتور خواند. این کلمه کافی بود تا علی لاریجانی از کوره در رود و دیکتاتور را کسی بخواند که تریبون همیشگی از آن آنهاست و هر آنچه میخواهند میگویند. البته پژمانفر نیز از این فرصت استفاده کرد و به لاریجانیها یادآوری کرد که سالهاست بر مسند قدرت تکیه زدهاند و تریبون را از آن خود کردهاند. او کنایهای هم به ۱۲ سال ریاست برادر او یعنی آملیلاریجانی زد.
دیروز در صحن علنی مجلس و در جریان بررسی طرح تشکیل وزارت بازرگانی درگیری لفظی پژمانفر و لاریجانی صورت گرفت و برای دقایقی جو مجلس متشنج شد. لاریجانی با تندی، پژمانفر را که به او اتهام دیکتاتوری زد، خطاب قرار داد و گفت: شما با دیکتاتوری این بساط را در کشور راه انداختید و تریبون یکطرفه دست شماهاست.
اما داستان مشاجره از آنجا شروع شد که در جریان بررسی طرح تشکیل وزارت بازرگانی تعدادی از نمایندگان همچون پژمانفر، حاجیبابایی، سبحانیفر و موسویلارگانی پشت تریبون مجلس مقابل رییس مجلس حاضر شده و با فریاد نسبت به تصویب کلیات این طرح اعتراض کردند. اعتراض آنها به این طرح این بود که این طرح خلاف قانون برنامه است و نتوانسته رای لازم را کسب کند. پژمانفر با فریادهایی مدام این موضوع را گوشزد میکرد که لاریجانی خطاب به او گفت: حق ندارید این گونه حرف بزنید. شما هم باید سر جایتان بنشینید و همچون سایر نمایندگان صحبتتان را مطرح کنید.
بعد از آن حاجیدلیگانی تذکری داد مبنی بر اینکه این طرح خلاف قانون برنامه است که رییس مجلس توضیح داد چون قرار نیست چیزی به دولت اضافه شود اشکال قانون برنامه ندارد.
با وجود این توضیحات، دقایقی بعد پژمانفر که بر روی صندلیاش نشسته بود شروع به فریاد زدن کرد که لاریجانی خطاب به او گفت: آقای پژمانفر توهین نکنید، تذکرتان را ثبت کنید تا جوابتان را همچون سایر نمایندگان بدهیم. اینکه فریاد میزنید و اینجا میآیید کار درستی نیست. در مجلس که فقط شما تشریف ندارید. مجلس آییننامه دارد.
تذکر دهید و صبر کنید
وی افزود: عادت کردید با فریاد کارهایتان را جلو ببرید. مانند بقیه بنشینید و توهین نکنید.
در این هنگام پژمانفر با فریادهایی لاریجانی را دیکتاتور خطاب کرد که رییس مجلس در واکنش به او گفت: مدام میگویید دیکتاتور، دیکتاتور، یک چیزی یاد گرفتهاید. دیکتاتور شما هستید که در کشور این بساط را راه انداختهاید.
در این هنگام از انصاری معاون رییسجمهور درخواست شد برای توضیح درباره طرح پشت تریبون مجلس حاضر شود که با وجود آغاز صحبتهای او مجددا پژمانفر با فریاد نظم مجلس را بر هم زد که لاریجانی خطاب به او گفت: تریبون یکطرفه شما هستید. همه تریبونها دستتان است. هر چه خواستید به همه میگویید.
کسی هم چیزی به شما نمیگوید که این مملکت این طور شده است. چهار نفر این طور حرف میزنند و بقیه تسلیم میشوند، ما چیزی به شما نمیگوییم ولی شما هر چه دلتان خواست گفتید.
پژمانفر در تذکری گفت: آقای دکتر بنده تذکری داشتم و قصد داشتم در پنج محور تذکر خود را بیان کنم اما شما اجازه مطرح کردن به من را ندادید. اتفاقا تریبون در دست ما نیست که برای بیان مسائل حق حرف زدن نداریم و باید داد و بیداد راه بیندازیم. لاریجانی هم در پاسخ به پژمانفر تاکید کرد: کسی نباید زحمات مجلس را زیر سوال ببرد. کشور ما یک نظام مردمسالار است که در راس آن ولیفقیه قرار دارد. همگی باید از کیان مجلس دفاع کنیم.
بعد از آن نمایندگان مجلس کلیات طرح تشکیل وزارت تجارت و خدمات بازرگانی را بررسی و با این طرح موافقت کردند. در این جلسه جمشید انصاری، رییس سازمان امور استخدامی کشور با تاکید بر اینکه امروز شرایط کشور تحت تاثیر تحریمها عادی نیست گفت: تشکیل وزارت تجارت و خدمات بازرگانی میتواند به دولت در تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم و واحدهای تولیدی و همچنین تنظیم بازار یاری کند. نماینده مردم اسفراین هم در تذکری تاکید کرد: وزارتخانههای کار و اقتصاد در تشخیص افرادی که باید یارانه آنها قطع شود دچار خطا شده و وزرای مربوطه باید توضیحات لازم را به مجلس شورای اسلامی ارائه دهند.
در ادامه صحن علنی مجلس سوال از وزیر دادگستری درباره فوت سحر خدایاری مطرح شد. احمد مازنی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از طرح سوال خود و سه نماینده دیگر مجلس از وزیر دادگستری در خصوص فوت سحر خدایاری خبر داد و گفت: من به همراه پروانه سلحشوری، محمد فیضی و طیبه سیاوشی سوالی را از آقای آوایی وزیر دادگستری در مورد حادثه مربوط به خودسوزی منجر به فوت خانم سحر خدایاری، علل و عوامل آن و نیز اقدامات قوه قضاییه، قبل و حین و پس از حادثه مطرح کردیم.
اداره یک مجتمع حوزوی با واحد صنعتی
اما محمود صادقی نماینده مردم تهران در نطق میاندستور خود تاکید کرد که بنا بر گزارش سازمان بازرسی در واگذاریهایی که در مورد شرکتهای مختلف انجام شده مصوبه شورای اصل ۴۴ یعنی احراز پایش اهلیت مدیریت مشتریان رعایت نشده است.
وی گفت: شاید بتوان این طور جمعبندی کرد که ما قانون اصل ۴۴ را به گونهای اجرا کردهایم که منجر به نقض اصل ۴۳ شده است. اکنون متاسفانه بعد از گذشت دو دهه هم دولت به صورت یک کارفرمای بزرگ عمل میکند و هم ثروت در دست گروهها و افرادی خاص گردش میکند که منجر به ظهور یک طبقه الیگارشی شده است که هم اقتصاد را در دست دارد و هم سیاست را.
محمود صادقی گفت: من واقعا نمیفهمم آیا یک مجتمع حوزوی که کارش تربیت طلاب است میتواند یک واحد صنعتی را اداره کند؟! کاری که اخیرا در اراک رخ داده است و همچنین در مورد لاستیکسازی دنا رخ داد لذا باید بازنگری این سیاستها مورد توجه قرار گیرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد