20 - 01 - 2025
جزئیات روند انتقال اوراق بهادار متوفی به وراث
سنا- علیرضا ترابی، معاون حقوقی شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، جزئیات روند انتقال اوراق بهادار متوفی به وراث را اعلام کرد.
ترابی درباره علت راهاندازی میز خدمت تشکیل پرونده انتقال اوراق بهادار متوفیان به وراث و مزایای آن نسبتبه تشکیل پرونده از طریق دفاتر پیشخوان دولت توضیح داد.
او گفت: شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویهوجوه به استناد قوانین و مقررات حاکم بر بازار سرمایه، مجری تقسیم و انتقال اوراق بهادار متعلق به متوفیان بین وراث قانونی ایشان است و بر این اساس از خدمت الکترونیک جدید خود با عنوان: «تشکیل پرونده مکانیزه تقسیم و انتقال اوراق بهادار متوفیان از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه» که به حذف مراجعه حضوری برای تشکیل پرونده منجر میشود، رونمایی کرده است.
ترابی درخصوص آخرین آمار پرونده انتقال اوراق بهادار متوفیان به وراث اعلام کرد: این خدمت جدید سپردهگذاری مرکزی با استقبال خوب عموم ذینفعان روبهرو شده بهطوریکه از ۱۶آبان سال جاری تا ۲۶دیماه ۵۲۳۷ پرونده انتقال اوراق بهادار متوفیان به وراث در این درگاه ثبت شده است.
تشکیل پرونده صرفا از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه
ترابی در پاسخ به این پرسش که آیا در حال حاضر امکان تشکیل پرونده از طریق دفاتر پیشخوان دولت یا سایر مجاری موازی به صورت حضوری امکانپذیر است؟، گفت: خیر، در حال حاضر تشکیل پرونده انتقال اوراق بهادار متوفیان به وراث صرفا از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه توسط فردی از ورثه که سجامی باشند بهراحتی یک خرید اینترنتی در هر زمان از شبانهروز و هفتروز هفته امکانپذیر است و هیچ درخواستی از سوی دفاتر پیشخوان دولت و… در این شرکت ثبت نمی شود. همچنین مرکز تماس تخصصی سپردهگذاری مرکزی (۱۵۶۹) نیز در هر مرحله از ثبت درخواست آماده راهنمایی است.
تقسیم سهام عدالت متوفیان از مسیری دیگر
معاون حقوقی شرکت سپردهگذاری مرکزی درباره اینکه آیا تقسیم سهام عدالت متوفیان نیز از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه صورت میپذیرد و آخرین وضعیت تقسیم سهام عدالت متوفیانی که پس از اول مردادماه۱۳۹۹ فوت شدهاند چیست؟ گفت: خیر، تقسیم و انتقال سهام عدالت متوفیان همانند گذشته از طریق دفاتر فعال شرکتهای کارگزاری و همچنین شعب منتخب بانک به شرح مندرج در تارنمای شرکت سپردهگذاری امکانپذیر است. به همین دلیل ذینفعان میبایست از ثبت درخواست برای تشکیل پرونده انتقال سهام عدالت متوفیان در درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه خودداری کنند و جهت تقسیم سهام عدالت متوفیانی که پیش از اول مردادماه۱۳۹۹ فوت شدهاند، به مراکز منتخب این خدمت مراجعه کنند. از آنجا که تقسیم سهام عدالت متوفیان پس از اول مردادماه ۱۳۹۹ دارای ظرافتها و پیچیدگیهایی از جمله مباحث مالیات بر ارث است، این شرکت در نظر دارد تا ضمن انجام مذاکرات و رایزنیهای لازم زیرساخت تقسیم سهام عدالت این دسته از متوفیان را با کمترین مراجعه حضوری وراث فراهم کند که به محض ایجاد این امکان مراتب را به اطلاع عموم میرساند.
توصیه به وراث
ترابی درخصوص توصیه به ذینفعان تشکیل پرونده انتقال سهام متوفی نیز توضیح داد: پیشنهاد میشود یک نفر از ورثه که سجامی است به نمایندگی از همه وراث مدارک را جمعآوری و متعاقبا به تشکیل پرونده انتقال اوراق بهادار متوفی اقدام کند. همچنین از تشکیل پروندههای موازی برای یک متوفی خودداری شود. ضروری است در همه مراحل مدارک بهدرستی بارگذاری شود و در صورت نیاز به راهنمایی از خدمات تلفنی شرکت سپردهگذاری مرکزی (۱۵۶۹) استفاده کنند تا درخواستهای دریافتشده با نهایت دقت و در اسرع وقت مورد بررسی قرار گیرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد