21 - 02 - 2021
ثبت ملی «شیوه تهیه پنیر لیقوان»
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی از ثبت شیوه تهیه پنیر لیقوان به عنوان یکی از نمادهای مهم و اصلی لبنی آذربایجان، در فهرست آثار ملی کشور خبر داد.
احمد حمزهزاده اظهار کرد: این محصول از مهمترین ظرفیتهای گردشگری غذا در آذربایجان شرقی و کشور محسوب میشود که حاصل زحمات نسلهای متمادی از مردم خوشذوق روستای لیقوان است و طبق گفته گذشتگان، تولید پنیر بیش از صدها سال قبل بین مردم منطقه رایج بوده و به همین خاطر میتوان پنیر لیقوان را یکی از بهترین پنیرهای ایران و جهان دانست که از شیر گوسفند نژاد قزل به دست آمده است.
وی اظهار کرد: پنیر لیقوان از جمله پنیرهای مشهور و منحصربهفرد جهان است که به سبب اینکه از شیر حیوانات پرورش یافته در دامنه سهند تولید میشود، به لحاظ مرغوبیت، کیفیت، عطر و طعم خوب در سطح عالی قرار دارد. به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان، وی گفت: این ادارهکل از سال گذشته در حال طی فرآیند ثبت پرونده پنیر لیقوان در فهرست آثار ملی بود که خوشبختانه با پیگیری مستمر معاونت میراثفرهنگی استان شیوه تهیه پنیر لیقوان به عنوان یکی از آثار ناملموس استان در جلسه اخیر شورای ثبت ملی آثار در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد