6 - 11 - 2022
تیر خلاص به پیکر اینترنت؟
علی حسینی- طرح صیانت که حدود یک سال است بررسی آن از دستور کار مجلس خارج شده، حالا و بعد از اعمال محدودیت برای اینترنت و فیلتر شدن برخی پلتفرمهای مهم بینالمللی، مانند واتساپ، اینستاگرام، گوگل پلیاستور و…، بار دیگر مطرح شده است. این بار یکی از نمایندگان مجلس از برگزاری مجدد جلسات مربوط به این طرح خبر داده است. همچنین بیش از یک ماه از فیلتر اینستاگرام و واتساپ میگذرد و با وجود آسیبهای بسیار به کسبوکارها، همچنان نمایندگان مردم بر ادامه محدودیتهای فضای مجازی و مهاجرت به پلتفرمهای بومی تاکید دارند.
خبرگزاری فارس به نقل از حسین نوشآبادی، نماینده شهرستانهای ورامین، پیشوا و قرچک، نوشته است که جلسات طرح صیانت از هفته آینده مجددا برگزار خواهد شد؛ هدف از برگزاری این جلسات ارتقای فضای مجازی و توسعه پیامرسانهای داخلی عنوان شده است. نوشآبادی به هدف از وجود این کمیسیون اشاره کرده و گفته است: «هدف این کمیسیون رشد و ارتقای پیامرسانهای داخلی است که هماکنون بعضی از نشانههای پیشرفت آن مشاهده میشود و از هفته آینده جلسات تکمیلی آن ادامه پیدا خواهد کرد.» این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس همچنین فیلترینگ را یک اجبار خوانده و اظهار کرده است که با وجود عدم استقبال مسوولان از فیلتر شدن پلتفرمها، در حال حاضر شرایطی بر کشور حاکم است که برخی شبکههای اجتماعی تبدیل به فضایی برای براندازی شدهاند و این موضوع فیلترینگ را تبدیل به امری ضروری کرده است.
سکوت رییسی در برابر درخواست بازگشت وضعیت اینترنت به حالت قبل
از سوی دیگر عضو کمیسیون کشاورزی با اشاره به جلسه این کمیسیون با حضور رییسجمهوری اظهار داشت رییسی در برابر درخواست او برای بازگشت وضعیت اینترنت به شرایط قبل، سکوت کرد. نوری با تاکید بر اینکه دسترسی مردم به اینترنت پرسرعت یک حق اساسی است گفت روشهای برخورد با این فضا مثل طرح صیانت، به کشور آسیب میزند.
«غلامرضا نوری» با تاکید بر اینکه در زمینه استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان که خیلی سرمایهگذاری و تشویق صورت گرفته، در حال حرکت منفی هستیم، اظهار داشت: «از رییسجمهور درخواست کردم با توجه به اینکه شورای عالی فضای مجازی، حوزه اینترنت و فضای مجازی را در اختیار دارد و با مصوبات جدیدی که گذرانده تقریبا اشراف آن کامل شده و ریاستش با شما است، برای برگشت هرچه سریعتر اینترنت به شرایط یکی دو ماه قبل کمک کنند و حداقل وضعیت عادی که پیش از این وجود داشت را بازگردانند، اما در این خصوص ایشان سکوت کردند و پاسخی به این خواسته نداشتند.»
رییس هیات علمی آکادمی برند ایران در گفتوگوبا «جهان صنعت»:
با شرایط موجود، «صیانت» صد درصد تایید خواهد شد
دکتر شهریار شفیعی رییس هیات علمی آکادمی برند ایران در خصوص «طرح صیانت» به «جهانصنعت» گفت: در توالی یکسری از رویدادها، یک مقدمه بسیار طولانی در خصوص چگونگی مدیریت فضای مجازی، به جایی رسیدیم که کسانی که سخنگو و مدافع طرح صیانت هستند، تصمیم گرفتند بحث فیلترینگ بسیاری از شبکههای اجتماعی و پیامرسانها را به شکل قانونی تصویب کنند. همچنین با تصویب این طرح دیگر دچار این مشکل نیستند که مورد پرسش قرار بگیرند که با چه حکم و مجوزی شما برخی از رسانههای مجازی و پلتفرمهای بینالمللی را فیلتر کردید. وی در ادامه گفت: این بحث، دامنهدار بوده و بحث یک روز و دو روز یا چند هفته نیست، بلکه بحث چندین سال است. همچنین گروهها و جریاناتی هستند که میگویند امنیت و دیدگاه امنیتی باید پیشران اصلی و تعیینکننده سایر بخشهای حاکمیت باشد و نتیجه آن هم این است که با ادله امنیتی خود، گروهی که نگاه اقتصادی دارند را کنار بگذارند و طبیعتا طرح صیانت در شرایط موجود صددرصد تایید و امضا خواهد شد.
منتظر اعلام ورشکستگی کسبوکارهای کوچک باشید
او در ادامه خاطرنشان کرد: بعد از تصویب این طرح ما با یک فضای قانونی برای تایید و تثبیت این شرایط روبهرو هستیم. شرکتهای بزرگ و دولتی آسیب چندان و مستقیمی نخواهند دید، اما کسبوکارهای خرد و متوسط به خصوص کسبوکارهای کوچک به شدت آسیب میبینند. این شدت به گونهای است که اگر این موج تورم را در نیمه دوم امسال و همچنین گران شدن دلار را هم لحاظ کنیم، بسیاری از این کسبوکارها در آستانه اعلام ورشکستگی پیش خواهند رفت.
شرایط موجود بسیار ناراحتکننده است
او افزود: این شرایط برای من و صدها نفر دیگر که سالها در این راه جوانی خودمان را گذاشتهایم بسیار مایوسکننده است. بسیار ناراحتکننده است که بشنویم در خصوص توسعه اقتصادی، برندآفرینی و پیشبرد کسبوکار فعالیت کردهایم و با یک تصمیم داراییهایمان که دارایی فضای مجازی است به شکل کامل بر باد خواهد رفت؛ یک کسبوکار کوچک که دارای ملک و املاک یا پول زیاد در بانک نیست، آنچه که دارد بیشتر داراییهای ناملموس آن در شبکههای اجتماعی است. زمانی که با یک قانون این داراییها از بین رود، این ضرر بسیار بزرگ است. همچنین علاوه بر ضرری که تمامی کسبوکارهای کوچک خواهند کرد، ضرری متوجه فعالان حوزه شبکههای اجتماعی خواهد بود. این قشر تعداد کمی نیستند و بیشتر اقشار جوان کشور هستند که به شکل مستقیم در شبکهها در حال فعالیت هستند که آسیب شدیدی خواهند خورد.
در تاریخ اقتصاد و بازرگانی چنین راهحلی را ندیدهام
شفیعی در ادامه گفت: همچنین مسالهای که رخ خواهد داد انقباض اقتصادی این اقشار آسیبدیده است که خود باعث کندتر شدن چرخه اقتصاد ایران خواهد شد و مشخص است که در ادامه مسیر این وضعیت به کجا خواهد رسید.
انتهای این مسیر جایی است که نارضایتی و گرفتاری را تشدید خواهد کرد و فکر نمیکنم نتیجه آن هجرت بزرگ به سمت روبیکا باشد. تصمیمگیرنده خود افراد هستند ولی آن چیزی که پیشبینی میکنم این است که این شرایط تبدیل به خشم خواهد شد و با نارضایتی نمیتوان افراد را مجبور به استفاده از یک فضای رسانهای جدید کرد.
او در ادامه افزود: حتی اگر موفق شوند عدهای از کسبوکارها را در فضای روبیکا بفرستند آیا باعث میشود که خریداران این کسبوکارها هم به این مکان مهاجرت کنند؟ افراد اگر به فضای اینستاگرام وارد میشدند چون بیشتر به نگاه تفریح حضور داشتند، آیا روبیکا محل تفریح خواهد بود؟ بر فرض که شما پارک بزرگی را بستید و فروشندگان را به یک پاساژ انتقال دادید، آیا افرادی که در این پارک تفریح و در کنار آن کالاهای این فروشندگان را خریداری میکردند، در این پاساژ میآیند؟ آیا روبیکا جذابیت لازم را خواهد داشت؟ من این را نمیدانم. پاسخ این سوالات را باید از دوستانی پرسید که فکر میکنند با قانون و بودجه میتوانند اقتصاد کشور را دستوری اداره کنند، در تاریخ اقتصاد و بازرگانی چنین راهحلی را ندیده و نمیشناسم.
تحریم پلتفرمهای بینالمللی خودتحریمی است
شفیعی در پایان گفت: همچنین آسیب دیگری هم که خواهیم خورد این است که زبان ایرانیان در سطح بینالملل و شبکههای اجتماعی که کوتاه بود، کوتاهتر خواهد شد. به عنوان یک بازیکن در پلتفرمهای بینالمللی که زندگی، پیام، کالا، هنر و افکار خودمان را تشویق و ترویج میکردیم، عقب خواهیم آمد و این عرصه را به دیگر بازیکنان و فرهنگها واگذار خواهیم کرد. این واگذاری نتیجه مثبتی نخواهد داشت و با این کار خودمان را با دست خودمان خانهنشین و محروم خواهیم کرد. امیدوارم دوستانی که تصمیم بر تحریم پلتفرمهای بینالمللی گرفتند متوجه باشند که در واقع این یک نوع خودتحریمی است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد