23 - 12 - 2023
تلاش برای کاهش ضایعات غذایی جهانی به فضا رسید
همه ما غذا را هدر میدهیم و باقی مانده غذا، محصولات تازه از بین رفته و محصولات آسیبدیده مزارع، تقریبا یکسوم کل غذای تولیدشده خورده نشده است.
به نقل از ویفروم، براساس گزارش سازمان ملل، تقریبا ۱۳ درصد از مواد غذایی تولیدشده در سطح جهان بین برداشت و خردهفروشی از بین میرود، در حالی که تخمین زده میشود که ۱۷ درصد توسط خانوارها، خردهفروشان و بخش خدمات غذایی هدر میرود.
کاهش مقدار ضایعات مواد غذایی نهتنها برای بودجه خانوار مفید است، بلکه برای محیطزیست نیز سودمند خواهد بود. تولید کمتر به معنای نیاز به منابع کمتری مانند زمین، آب و دام است که به نفع محیطزیست است و میتواند به کاهش انتشارات کشاورزی و صنایع غذایی کمک کند. برنامه محیطزیست سازمان ملل متحد تخمین میزند که در سراسر جهان، سالانه ۹۳۱ میلیون تن غذا هدر میرود که معادل تقریبا ۷۴ کیلوگرم برای هر خانواده است.
خانوارها حدود ۵۶۹ میلیون تن مواد غذایی را دور میریزند، در حالی که بخش خدمات غذایی جهانی ۲۴۴ میلیون تن و خردهفروشان مواد غذایی مسوول حدود ۱۱۸ میلیون تن هستند. خوشبختانه، راهحلهای جدیدی برای مقابله با چالش زبالههای مواد غذایی در حال توسعه است.
میوهها و سبزیجات بدشکل یا لکدار اغلب توسط خردهفروشان بزرگ رد میشوند، با اینکه این مواد خوراکی هستند و میتوانند استفاده شوند، در استرالیا، این اقلام فاسدشدنی نامنظم با قیمت پایین به مصرفکنندگان تحویل داده میشود. استرالیا سالانه ۶/۷ میلیون تن ضایعات غذایی تولید میکند، بنابراین استفاده از مواد غذایی «زشت» به کاهش مصرف آب و زمین کمک میکند و از انتشار غیرضروری گازهای گلخانهای جلوگیری میکند.
کشاورزی هیدروپونیک برای مناطقی مانند عربستان سعودی و دیگر مناطق با خاک نامناسب اهمیت دارد. آب وهوای گرم عربستان سعودی و زمینهای شنی به این معنی است که این کشور به شدت به غذاهای وارداتی وابسته است. با این حال، ابتکار استفاده از کشاورزی هیدروپونیک، مبتنی بر آب برای تولید غذاهای تازه به صورت محلی و کاهش وابستگی به واردات است.
برچسبهای محافظی که با یک ماده ضدمیکروبی گیاهی پوشانده شدهاند میتوانند روند رسیدن میوه را کند کنند و ماندگاری میوه را تا دو هفته افزایش دهند، این نوآوری کمهزینه و با کاربرد آسان، نیاز به اسپریها یا پوششهای محافظ برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و حفظ محصولات میوه را از بین میبرد.
تلاشها برای کاهش ضایعات غذایی جهانی حتی به فضا نیز رسیده است. گزارش کاربردهای فضایی مجمع جهانی اقتصاد در کشاورزی، ارزش استفاده از دادههای ماهوارهای برای افزایش امنیت غذا و آب و تقویت اقدامات آب و هوایی را بررسی میکند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد